Skocz do zawartości

Depozycjonowanie Forum

shift76

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu chcesz walczyć z forum a nie z negatywnymi opiniami? Sam jestem administratorem na jednym forum i jest jedna firma o której są negatywne opinie. Jeśli te opinie ( wg. mnie) są prawdziwe to zostają, jeśli wyssane z palca ( ta firma nie ma takiego asortymentu ) to zostają. Zastanów się nad 2 rzeczami - komu zależy na złych opiniach .Ja widzę 2 odpowiedzi : konkurencji bądź BARDZO niezadowolonym klientom. Jeśli to niezadowoleni klienci to nic nie poradzisz . Pojawią się konta na fejsie, na g+ itp ( ja w każdym razie bym tak zrobił ) i spamowanie netu jak się da wliczając blogi. Moja rada to taka - zrób dobry marketing szeptany na tym forum ( jak szefowi BARDZO zależy to zapłaci za pozytywne opinie forumowiczów ze stażem ).

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Możesz też założyć też kilka neutralnych wątków ( nie przesadzaj ze słodzeniem, wygląda to nienaturalnie) o firmie w forum gazety i podlinkowanie ich, byle w innym dziale.

ALE jeśli kolesiowi który pisze te niepochlebne opinie nie przeszło, to może te niepochlebne opinie napisać pod twoim słodzeniem na ogólnodostępnych forach. Wypozycjonuj kilka podstron, FB, kilka stron wizytówek.

Ponieważ nadal walczę z tematem, prosił bym jeszcze o kilka wskazówek.

Frazy dla jakich się wyświetla się forum to:

nazwa firmy + siedziba

nazwa firmy + opinie

nazwa firmy + ceny

Wyłapujesz wszystkie te frazy, na które negatywne opinie pozycjonuje konkurencja i

- dodajesz wpisy neutralne z linkiem do strony, najlepiej z anchorem, na dobrych forach dyskusyjnych w ilości powiedzmy 20-30 szt.

- pozycjonujesz te wpisy jak każdą inną stronę

Ostatnio też podpowiedziano mi, że dobrym rozwiązaniem, będą katalogi firmowe jak panorama firm, i założenie tam wizytówek. Tylko czy taka wizytówka “wypozycjonuje” się na te frazy i spełni mój warunek??

Nie. Te strony służą do zupełnie innych celów.

golum mowa jest o forum gazety które na tysiące fraz jest w topach bez jakichkolwiek linków ze względu na swoją wielkość i jakąś tam reputację w Google, nie wydaje mi się aby inne fora przeskoczyły forum gazety bo niby jakie? Jedynym wyjściem tutaj jest zakładanie Facebooka, Twittera, Goldenline, wpisów w firmowych w PanoramieFirm, Firmy.net i innych które na frazy brandowe w 90% wyskakują w TOP10 ze względu na moc samą w sobie, dopiero później można kontrolować czy gazeta spada i linkować tego typu stworzone wizytówki/strony.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

@Pozycjonusz, sam sobie odpowiedzialeś

bez jakichkolwiek linków

Może być mocny serwis, ale on naturalnie wypływa. Wystarczy słabszy dobrze podlinkować i jesteś wyżej :)

Gdyby serwisy były pozycjonowane samą reputacją, to my wszyscy nie mielibyśmy co urwać z tego tortu :D

Bez jakichkolwiek linków do poszczególnych tematów ale sama gazeta ma pewnie ich miliony co rozkłada się na cały serwis, przykład allegro gdzie niektóre strony mają 2 linki albo w ogóle i są TOP1, więc napisanie na 20-30 forach tematów i podlinkowanie ich automatem ze śmieciowych miejscówek nie wiem czy przebije forum gazety w wynikach wyszukiwania według mnie może i top10 by zaliczyły ale nie zrzuciły niżej gazety a o to tutaj chodzi. Jak coś linkować to tylko i wyłącznie co ma na starcie porównywalny albo wyższy autorytet niż gazeta.pl więc Facebook, Twitter i inne miejsca.

logo.png

Zwykła strona zrobiona postawiona na świeżej domenie, po podlinkowaniu bez problemu przeskakuje takie serwisy.

Autorytet strony w tym konkretnym przypadku ma małe znaczenie.

Tutaj jednak najtaniej i najprościej byłoby zrobić tak jak pisałem wyżej.

Ok więc niech autor tematu podlinkuje "zwykłą stronę zrobioną postawioną na świeżej domenie" oraz wpis Facebooka, Twittera, Goldenline albo jakiś serwis firmowy typu PanoramaFirm, Firmy.net czy Zumi tym samym rodzajem linków i będziemy mieli porównanie. Kupno domeny, stworzenie strony + jej podlinkowanie jest tańsze albo prostsze niż podlinkowanie fanpage na Facebooku albo Twiterze? Przecież samo stwierdzenie że coś trzeba kupić to wyklucza, Facebooka, Twittera czy wpis do Firmy.net masz za darmo i nie trzeba tworzyć strony, wstawiać na nią teksty i optymalizować, wystarczy to podlinkować. Autorytet strony ma tutaj mega znaczenie i jeżeli twórca tematu zrobi oba sposoby linkowania to wyjdzie.

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności