Skocz do zawartości

Depozycjonowanie Forum

shift76

Rekomendowane odpowiedzi

@pozycjonusz

Nie zrozumiałeś mnie :) Ja mu nie proponuję postawienie świeżej strony (to było w kontekście autorytetu portali o których mówisz, a w szczególności tych "mocnych" nie linkowanych podstron).

Ja proponuję autorowi wątku, żeby zapchał topy już dostępnymi wpisami o swojej firmie (mogą też do tego posłużyć wpisy z Twojej oferty ;) ).

To nie jest nowa technika i nie trzeba nic porównywać ;) To działa.

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No właśnie zapchać top wpisami z wizytówkami swojej firmy, facebookiem, twitterem, zumi i innymi gdzie po pierwsze osoba szukająca trafia zawsze na naszą firmę/stronę a po drugie konkurencja na takich stronach nic nie napisze negatywnego, bo pisanie tematów na forach może skończyć się tym że będzie 5 forów w TOP10 i w każdym konkurencja będzie pisać negatywne komentarze i skończy się tym że z jednego forum zrobi się 6.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Witam

Chciałbym wszystkim bardzo podziękować za udzielenie się w temacie. Niektóre z pomysłów rzuciły nowe światło na mój problem. W tej chwili zaczynam działać. Po przeanalizowaniu Waszych wpisów oraz własnych przemyśleń mam już jakiś schemat. Genarelnie zmiksuje propozycje z ostatnich wypowiedzi, Pozycjonusza i Goluma. Mam też jeszcze jedno pytanie, jeśli jeszcze komuś chciało by się pomóc. W jaki sposób najefektywniej będę mógł podlinkować wpisy z profili firmowych takich jak Pkt, Cylex ,PanoramaFirm czy choćby GoldenLina? W jaki sposób podnieść pozycje tych wpisów na wyszukiwane frazy?

Ja osobiscie nie bawił bym sie raczej w depozycjonowanie, bo jeżeli okaże się, że właściciel, czy ktoś powiązany z tym forum gazety jest kumaty, to użyje Google disavow i będzie kicha z calej roboty z depozycjonowaniem, a klient będzie miał pretensje do Ciebie, dlaczego depozycjonowanie nie działa. Zapchanie top 10 własnymi stronami, facebookami itp i stronami nad, którymi ma się pełną kontrolę jest co prawda czasochłonne i będzie trochę kosztować, ale moim zdaniem to najlepsze wyjście w tej sytuacji.

Jools co jest łatiwej zrobić:

1. od czasu do czasu póśćić xr/sb na listach dostępnych w necie

2. tworzyć przychylne wpisy - pozycjonować je i uważać aby zawsze były przed niewygodnymi wpisami?

Zawsze najlepiej wychodzą mixy:)

Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y

Dostałem zapytanie o "depozycjonowanie". Oczywiście wiem, że jest to nie etyczne itd. ale tym razem nie chodzi o obniżenie pozycji strony konkurencji, a strony forum gazety

Etyka etyką, a ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji sobie.

Zamiast na depozycjonowaniu lepiej skup się na wbijaniu jak najwyżej wskazanych innych stron, tak aby wyprzedziły problematyczny adres.

Ale rozważ jeszcze coś:

- Jeśli opinie sa nieprawdziwe, to pozostaje droga prawna.

- Jesli opinie są prawdziwe, to czy chcesz współpracowac z kimś, kto kręci?

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Mam ostatnio na "tapecie" ciekawy przypadek depozycjonowania postów na forum gazeta.pl pewnego dewelopera.

Jakiś "fachura" depozycjonował frazy "nazwa dewelopera forum" i "nazwa dewelopera opinie".

Robił to tak, że napieprzał linkami na te frazy w strony innych deweloperów. Wśród tych deweloperów znalazł się mój klient, z którym współpracuję od kilku lat.

Napieprzał tymi linkami na wszystkim co się dało. Głównie po zagranicznych forach, blogach i zapomnianych przez właścicieli śmietnikach.

Analizując linki dopatrzyłem się kilkunastu innych deweloperów z całej Polski, którzy zostali "obdarowani" tymi linkami.

Póki co widzę, że na te frazy forum gazeta.pl trzyma się na pierwszej pozycji a mój klient dostał filtr ręczny.

Nie robiłem disavow i napisałem RR. W odpowiedzi dostałem jako przykładowe linki tego "fachury".

Przypuszczam, że inni deweloperzy mają analogiczną sytuację.

Niestety coraz mniej ciekawie wygląda sytuacja w kontekście działań negatywnych. Ciekaw jestem jak to się rozwinie, choć mam obawy że coraz więcej firm będzie sięgać po działania szkodzące konkurentom, zamiast zająć się swoim nosem ;)

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Jools co jest łatiwej zrobić:

1. od czasu do czasu póśćić xr/sb na listach dostępnych w necie

2. tworzyć przychylne wpisy - pozycjonować je i uważać aby zawsze były przed niewygodnymi wpisami?

Zawsze najlepiej wychodzą mixy:)

Heh no wiadomo, że łatwiej puścić xrumera;)

A czy mieliście juz taką sytuację, że ktoś zabrał się za depozycjonowanie waszej strony? Ja miałem taką sytuację, ale ogólnie żadnych szkód to nie przyniosło, bo skończyło się na kilkunastu linkach z jakichś chińskich, indyjskich i innych dziwnych stron. Strona najpierw spadła drastycznie z top 10 o kilkadziesiąt miejsc, ale po dwóch dniach odzyskała pozycje i teraz jest na dwie frazy jedynie 1 pozycje niżej, a na jedna 2 pozycje spadku odnotowałem. Także ogólnie nie wiem, czy ktoś chciał zdepozycjonować, ale nie umiał, czy o co w ogóle chodziło.

A czy mieliście juz taką sytuację, że ktoś zabrał się za depozycjonowanie waszej strony? Ja miałem taką sytuację, ale ogólnie żadnych szkód to nie przyniosło, bo skończyło się na kilkunastu linkach z jakichś chińskich, indyjskich i innych dziwnych stron

jak by kilkanascie, kilkadziesiąt lub kilkaset takich linków mogło depozycjonować strony to topy były by puste . Człowieku cała pierwsza strona w google była by PUSTA !! - na każdą frazę. Żeby zobaczyć wyniki w ciężkich kategoriach typu kredyty itp ... musiał być wejść na 10 stronę szukajki :).

Także ogólnie nie wiem, czy ktoś chciał zdepozycjonować, ale nie umiał, czy o co w ogóle chodziło.

chyba to drugie :)

A czy mieliście juz taką sytuację, że ktoś zabrał się za depozycjonowanie waszej strony? Ja miałem taką sytuację, ale ogólnie żadnych szkód to nie przyniosło, bo skończyło się na kilkunastu linkach z jakichś chińskich, indyjskich i innych dziwnych stron. Strona najpierw spadła drastycznie z top 10 o kilkadziesiąt miejsc, ale po dwóch dniach odzyskała pozycje i teraz jest na dwie frazy jedynie 1 pozycje niżej, a na jedna 2 pozycje spadku odnotowałem. Także ogólnie nie wiem, czy ktoś chciał zdepozycjonować, ale nie umiał, czy o co w ogóle chodziło.

Uwierz mi ze nie jest tak łatwo spowodować bana na stronkę w FB, czy podstrony portali, czy nawet bezpłatnych platform blogowych. Kiedyś próbowałem wyrzucić z indeksu swojego bloga (tak dla zabawy) przyjął na klatę masę gó..na i nic mu nie jest, a power w nim kipi jak diabli ;)

Co do linków z krzaczkami, wszystko zależy od % lepszych linków, swego czasu zdobyłem sporo linków z krzaczkowych ksiąg gości, stronki stoją i nic im się nie dzieje mimo różnych zwierzaków

Unnnamed wiem, że kilkanaście linków nie zaszkodzi, ale bałem się, że ze stoma może byc już problem. Ale rzeczywiście, gdyby to było takie proste, to byłaby rzeźnia z wynikami hehe

Arkaszka w sumie strona od początku była pozycjonowana z głową, a domena będzie miała w marcu 4 lata.

Dzieki za info. Czyli nie potrzebnie panikowałem:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności