Skocz do zawartości

Home.pl kreator a Wordpress

adsensepytacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie - działam na home.pl i tworzę stronę przy pomocy dostepnego tam kreatora...ale słyszałem, że aby działać w sposób nieco bardziej zaawansowany potrzebny jest wordpress.. i teraz pytanie - czy jeżeli go wgram na swój serwer to nie będzie on kolidował z kreatorem? Czy przykładowo będę miał podgląd teraz stworzonych wpisów i możliwość ich edycji, a po zapisie nadal będę mógł normalnie zarządzać stroną poprzez kreator home.pl? Gdyż nie chciałbym zmarnować kilku miesięcy mojej pracy na obecnym kreatorze :(

Chyba trochę źle to rozumiesz. Kreator oraz Wordpress to dwie odrębne rzeczy (dwa różne sposoby stworzenia strony) i nie da się ich połączyć. Tak więc albo tworzysz i zarządzasz stroną za pomocą kreatora home.pl albo instalujesz WordPressa i tworzysz/zarządzasz za jego pomocą. Ja na początku korzystałem z kreatora home.pl. Potem poszedłem krok dalej i zainstalowałem Wordpressa. Skasowałem poprzednią stronę i zrobiłem nową na WordPressie. Stronka szału nie robi ale WordPress daje na pewno o wiele większe możliwości jeżeli chodzi o stronę wizualną jak i funkcjonalną witryny. I jeszcze jedna, bardzo istotna, kwestia. Może się zdarzyć, że nie będziesz chciał już korzystać z usług home.pl i wykupić hosting w innej firmie. Wtedy stracisz stronę stworzoną przy pomocy kreatora. A jeżeli będziesz ją miał na WordPressie to po prostu skopiujesz pliki na nowe konto hostingowe, podepniesz pod nie domenę i tyle...

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

od siebie dodam, że kreator home ma ograniczenia (testowałem i robiłem stronę), a WP daje duuużo większe możliwości graficzno / funkcjonalne, jak trochę posiedzisz nad WP to naprawdę można bardzo ładną stronę zrobić, a jest też dużo ładnych szablonów za free :) no i jak wyżej napisał seoskryba_pl w każdej chwili możesz skopiować na inny serwer, na home tracisz stronę

Miałeś wypadek komunikacyjny? Masz prawo do odszkodowania z OC sprawcy wypadku!

W przypadku zniszczonego auta proponujemy odkup szkody i dopłatę do jego naprawy!

... czy jeżeli go wgram na swój serwer to nie będzie on kolidował z kreatorem? Czy przykładowo będę miał podgląd teraz stworzonych wpisów i możliwość ich edycji, a po zapisie nadal będę mógł normalnie zarządzać stroną poprzez kreator home.pl? Gdyż nie chciałbym zmarnować kilku miesięcy mojej pracy na obecnym kreatorze :(

Zarówno strona stworzona w Kreatorze, jak i w Wordpressie mogą niezależnie od siebie znajdować się na jednym koncie hostingowym. Umieszczone są w różnych katalogach, tak jak w różnych katalogach trzymane są pliki na komputerze osobistym. Nie ma jednak automatycznego sposobu na przeniesienie strony z Kreatora do Wordpressa. Chociaż istnieją narzędzia, które w tym pomagają. Zazwyczaj, po stworzeniu stron i podstron, przekopiowanie tekstów i obrazków z jednej strony do drugiej zajmuje względnie mało czasu.

Pozdrawiamy

home.pl

Szkoda tylko że przy rezygnacji z usług tracę wszystko co tworzyłem...

Nie widzę w tym nic dziwnego, albo płacisz i masz co stworzyłeś, albo nie płacisz i nie masz. Jeżeli takie warunki Ci nie odpowiadają zawsze możesz postawić własny serwer w domu, napisać własny kreator stron i zarządzać tym do woli.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności