Skocz do zawartości

Użycie myślnika w adresie a efektywność SEO

DarioAngelo

Rekomendowane odpowiedzi

skoro nie zrozumiałeś, to chyba lepiej dla Ciebie, żebyś zlecił to komuś, kto się na tym zna...

Mam jeszcze inne wyjście: przeczytać, poznać i nauczyć się, lub zignorować i działać na jednej domenie i subdomenach. W końcu stosując inne strategie SEO też będzie nieźle (mam od pewnego czasu bloga i różne wyrobione w tej kwestii nawyki). Przekierowanie 301 wydaje się jednak rozwiązaniem bardzo korzystnym z różnych względów toteż zainteresuję się tą opcją.

Kiedyś gdzieś słyszałem, że jeśli w domenie są dwa myślniki lub więcej to Google bierze taką domenę jako spamerską :) Poważnie...

Ja na szczęście przewiduję jeden :)

skoro nie zrozumiałeś, to chyba lepiej dla Ciebie, żebyś zlecił to komuś, kto się na tym zna...

Bo to forum jest oczywiście tylko dla takich wszystkowiedzących superpozycjonerów jak ty....... I już się urodziłeś z całą wiedzą, jaką masz. Zamiast mówić "nie wiesz, to odpuść i komuś zapłać" powinieneś pomóc i wytłumaczyć, jak coś zrobić, albo nie pisać nic jeśli ci się pomagać nie chce.

Profesjonalne stoiska targowe - https://kornet.pl Proste strony internetowe, loga, wizytówki... --> moje projekty.

@up: cieszę się, że mnie upomniałeś... jestem Ci za to wdzięczny dozgonnie i w ogóle, jak również jestem zobowiązany za to, że przeczytałeś cały temat, zanim wpisałeś swoje jakże wartościowe i pomocne autorowi treści.

powinieneś pomóc i wytłumaczyć, jak coś zrobić, albo nie pisać nic jeśli ci się pomagać nie chce

rozumiem, że to taka autocenzura własnego posta ;) bo jakoś nie widzę, żebyś wniósł nim do tematu więcej niż ja...

dymna.jpg

Bo to forum jest oczywiście tylko dla takich wszystkowiedzących superpozycjonerów jak ty

Regulamin forum:

- Zwróć również uwagę, że zwracamy się do siebie per "Ty", a nie "ty". Ta mała różnica w literce ma tak naprawdę zasadnicze znaczenie - dokładnie określa ona charakter i ton wszystkich naszych wypowiedzi.

Poza tym najpierw pomyśl, poczytaj potem wypij dużo herbatki z melisy i możesz się odezwać. Byle z większym sensem ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

za każdym razem stawiasz identyczną subdomenę na każdym z serwisów i robisz 301. po prostu więcej pracy

Czy nie prościej ustawić w htaccess przekierowanie wszystkich subdomen na subdomeny adresu głównego?

Przy odpowiednim przekierowaniu, subdomeny pod adresami "pomocniczymi" nie muszą istnieć.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

@up. Oczywiście. Dalsza metodologia nie jest już taka istotna, jak sama koncepcja, przed którą bronił się autor. Ale jasne, że masz rację, proces można zautomatyzować na serwerze.

aczkolwiek opcja, którą ja preferuję daje możliwość szybkiej reakcji i odłączenia od serwisu konkretnego redirecta, na który poszły złe linki, co spowodowało negatywny efekt. Oczywiście warunkiem jest, że autor będzie dbał o SEO serwisu od samego początku i będzie kontrolował całe linkowanie dotyczące wszystkich domen jak również subdomen.

dymna.jpg

• 3 miesiące temu...

Witam wszystkich.

Wydaje mi się że to dobry temat w który mogę zadać moje pytanie. Analizując wcześniejszą wypowiedz kolegi dotyczacą dodatkowych domen bez myslinków,chcę zwiększyć ruch w witrynie poprzez dodanie dodatkowych adresów. Czy uważacie że końcówki ue. biz iitp będą miały wpływ na obniżenie wartości strony czy może trzymać się pl-ów? Może to dla was błachostka lecz staram się analizować drobiazgowo wszystkie informacje. Stronka to meble-na-wymiar-gliwice.pl (miasto zdecydowanie chcę zmieniać na Katowice , Zabrze itd.)

Pamiętajcie że to dla mnie początki:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności