Skocz do zawartości

zaplecze i co dalej

Rekomendowane odpowiedzi

czesc, powiedzmy, ze mam 10 stron z tekstami piosenek, kupilem na to oddzielny serwer, google złapało mi juz łącznie ponad milion podstron, a wrzucenie na te wszystkie podstrony linka nie wiele dało. Co mam robić? Czy nie lepiej tworzyć strony tematycznie podobne do tych które chcemy wypozycjonować, linkować je między sobą i na nich umieszczać linki do pozycjonowanej strony? Co jest dla google bardziej wartościowe? Z góry dzieki za jakieś ciekawe rady i pomysły.

Jeżeli w jednej domenie na jednym IP i strona młoda to link mało warty.

Jak masz PR 3 i wyżej to można to podpiąć pod jakiś system to powinno być skuteczniejsze

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja bym stworzył osobne strony z unikalnym contentem zbliżonym tematycznie do pozycjonowanej strony i na nim umieścił jednego linka, do tego link na stronie głównej a reszte można przeznaczyć na jakiś system wymiany linków. Acha i na każdej podstronie powinien znajdować się link do podstrony zbliżonej tematycznie do strony pozycjonowanej.

Pozdrawiam

czesc, powiedzmy, ze mam 10 stron z tekstami piosenek, kupilem na to oddzielny serwer, google złapało mi juz łącznie ponad milion podstron, a wrzucenie na te wszystkie podstrony linka nie wiele dało.

pytanie co to znaczy "nie wiele dało". poza tym jak długo istnieją i kiedy google je załapało? ostatnimi czasy google bardzo wolno zlicza linki i czasami trzeba sporo cierpliwości, zanim linki zewnętrzne coś dadzą.

mam to samo. Dodatkowo nigdy nie spotkałem się z tym że moje linki umieszczone są na głownej stronie jakiegoś serwisu. Przeważnie są to jakieś niezaindeksowane strony, lub podstrony syfiastego forum.

Jakims dziwnym zbiegiem okoliczności widze dużo na moich stronach głównych (które są w LinkujPro) linków firmy która jest właścicielem systemu. Reszta linków z tych głownych stron to pewnie strony które pozycjonuja ;d Ale to tylko takie moje skromne spostrzeżenia przypuszczenia ;)

Wniosek nasuwa sie jeden, system może służyć jedynie jako wsparcie pozycjonowania, i zauważyłem że pozycjonowanie nim ma większy sens jedynie przy starych domenach :rotfl:

otoz jak duze zaplecze bedzie mi potrzebne, zeby wypozycjonowac strony pod takimi haslami jak np. gry online, tapety na pulpit, śmieszne filmy

E zaplecze niewielkie >jakieś 5-10 000 podstron tylko że na 10 domeanch i 5 róznych IP

i oczywiście duuuuuuuuużo cierpliwości i torchę pomysłowości

Ale to tylko takie moje skromne spostrzeżenia przypuszczenia :)

Poniekąd chyba słuszne - też coś takiego zauważyłem.

Wniosek nasuwa sie jeden, system może służyć jedynie jako wsparcie pozycjonowania, i zauważyłem że pozycjonowanie nim ma większy sens jedynie przy starych domenach ;)

To nie ma większego znaczenia. Przy nowych domenach trzeba to robić po prostu ostrożniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności