Skocz do zawartości

MasterNET.pl - Hosting, Domeny - opinie.

rafal22bb

Rekomendowane odpowiedzi

Przetransferowałem domeny do masternet.pl bez najmniejszego problemu i żadnych opóźnień z domenomania.pl (nie chcieli wydać authinfo ale po kontakcie bezpośrednio z partnerem nasku - Consulting Service nie mieli najmniejszych oporów :D ) i tak teraz kolejny raz przedłużam domeny w masternet.pl.

Plusy:

+bezpłatna obsługa dns dla domen bez wykupowania hostingu

+strony parkingowe

+tanie przedłużenie domen .pl

+bezproblemowy transfer domen

+miły i szybki kontakt mailowy

+powiadomienia SMS na życzenie

+można stworzyć stronę parkingową

Mam nadzieję, że kiedyś będzie jeszcze taniej ( :

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja mam krytyczną uwagę.

Kiedyś jak będzie mi obojętne czy płacę za hosting pod 4 katalogi 50 czy 150 złotych to też ich nie polecę. Założyłem konto testowe i zasugerowałem się stopką chyba właściciela firmy "testuj nasze serwery 30 dni". Fakt - dostałem w mailu że to 14 dni. Ale 30 w podpisie szefa to 30. Efekt jest taki że 3 miesiące mojej amatorskiej pracy poszło się stukać. Na moją prośbę o pozwolenie zabrania zabawek z serwera otrzymałem odpowiedź: Płać albo spadaj - no może nie dosłownie ale właśnie w takim sensie:)

Niby wszystko w zgodzie z regulaminami, ale niesmak pozostaje.

Del cytat

Krytyczna opinia w 100% bezpodstawna.

Jak sam Pan słusznie zauważył, standardowy okres testowy wynosi 14-cie dni o czym został Pan poinformowany w ofercie na stronie firmy, w zaakceptowanym regulaminie, w potwierdzeniu zamówienia na stronie, w wiadomości e-mail potwierdzającej aktywację usługi już nie wspominając o wysyłanych monitach na temat końca ważności okresu testowego i bezpośrednio od firmy również nie otrzymał Pan oficjalnej informacji o 30 dniach.

Skoro mimo wielu powyższych informacji twierdził Pan, iż ma 30 dni okresu testowego tylko dlatego, że na forum właściciel firmy ma taką informację w stopce to już jest wyłącznie Pański problem.

Natomiast okres testowy 30dni owszem jest dostępny - wystarczyło dopytać BOK firmy jeżeli taka informacja nie wyświetlała się Panu domyślnie w informacjach w panelu Klienta (trzeba spełnić pewne warunki w tym celu).

Żaden problem obecnie dokonać należnej opłaty celem przedłużenia ważności usługi, gdyż pewnie po 30 dniach zostałaby uregulowana płatność, a zgłaszanych problemów z działaniem usługi po stronie hostingu nie było.

Ciekawe czy przy zawieraniu dowolnych innych umów, kieruje się Pan informacjami "gdzieś przeczytanymi" czy tymi zawartymi w umowie bądź ofercie u źródła czyli bezpośrednio w firmie.

MasterNET.pl nie jest tu absolutnie niczemu winien.

I na koniec prosiłbym jednak pisać zgodnie z rzeczywistością gdyż firma nigdy nie powiedziała nikomu "spadaj".

Pozdrawiam;

Szczepanik Adrian

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

• 1 miesiąc temu...
są dwie rzeczy jakie powinni wprowadzić aby ułatwić życie dla osób 100+

1) masowa edycja DNS'ów dla wybranych domen

2) dzielenie domen na foldery

wtedy przeniosę kolejną setkę domen do masternetu

dzisiaj zauważyłem przy płatnościach za domeny że została wprowadzona opłata za obsługę płatności on-line - nie wydaje mi się aby była ona wcześniej

chyba w panelu nie zostały wyzerowane liczniki transferu dla serwerów, bo jakoś nie wydaje mi się aby jedna strona mogła w ciągu pięciu dni wygenerować 1,7 GB przy 100uu dziennie

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Jest to prowizja pobierana przez system platnosci.pl (PayU) za obsługę każdej transakcji, jeżeli komuś nie odpowiada, może dokonać standardowy przelew z banku do banku jednak czas księgowania zostanie z oczywistych powodów wydłużony.

Dzisiaj liczniki transferów zostaną wyzerowane - korzystajcie jeszcze z darmowego transferu przez te parę dni :D

no ja dobrze rozumiem działanie tych systemów, ale nie rozumiem czemu kiedyś było darmowe a teraz płatne - bez żadnej informacji dla użytkowników

większość firm, które korzystają z szybkich płatności bierze koszta na siebie, a użytkownik nie jest obciążany dodatkowymi opłatami

nie boli mnie że jest prowizja, tylko czemu zostaje wprowadzona po cichu, chyba że się mylę.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

No tutaj się zgadzam - skoro wcześniej nie było opłat a teraz są ? Gdybyście wprowadzali nową usługę - szybkie płatności (jako możliwość a nie mus) w cenie 3% wartości netto to oki :-)

Przepraszam bardzo ale w panelu Klienta była o tym informacja na kilka dni przed wprowadzeniem - czytać aktualności :D

@FiKaS to przecież nie jest żaden mus, zawsze można wykonać standardowy przelew.

Jakoś i tak spatku zainteresowania opcją platnosci.pl nie została zauważona.

Dodatkowe pytania? BOK - czeka.

• 1 miesiąc temu...

Domeny w masternet.. Do czasu rewelacja od momentu wprowadzenia dodatkowych płatności za przelew online przenoszę sie do dropped.pl rozumiem ze zysk maja mały i jeszcze pośrednik to zabierze swój % ale 5% od każdej kupionej domeny nie ładnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności