Skocz do zawartości

MasterNET.pl - Hosting, Domeny - opinie.

rafal22bb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Masternet ? Tylko na zaplecza i to takie których nie żal. Na konkretne strony szkoda nerwów. Strona która ma kilka tys odwiedzin dziennie nie nadaje się na masternet. Korzystam z ich usług od kilku lat i jedyne co dobre z ich strony to autorski panel zarządzania i szybki kontakt, ale uwaga w meilach próbują cię zbyć, że nic nie robili na serwerze i nie wiedzą co jest przyczyną, że coś przestało chodzić.

Ogólnie nie polecam.

Widocznie Twoja strona która ma tysiące odwiedzin dziennie wymaga trochę więcej zasobów niż hosting współdzielony.

Zależy jeszcze co to za strona, ile to razy support wysłuchuje Klientów którzy mówią, iż mają stronę z czystej instalacji jakiegoś tam skryptu (najczęściej typu seo i inne katalogi) w których już dawno zablokowane jest dodawanie nowych wpisów więc nie ma na niej dużego ruchu... No właśnie "czystej instalacji" - jak taki skrypt ma być zabezpieczony przed atakami botów i innego syfu który w ponad 90% przypadków powoduje nagły wzrost zużywanych nadmiernie zasobów?

Cokolowiek by support nie odpisał takiemu Klientowi to i on i tak będzie się upierał przy swoim i twierdził, że support robi go w balona, chociaż tak naprawdę po tym co widać mało taki Klient wie.

Jakbyś miał większe pojęcie o hostingu współdzielonym to byś wiedział, iż nie zawsze jest możliwość powiedzieć dokładnie co było przyczyną danej sytuacji, dokładnie tzn: kiedy, gdzie, dlaczego, a jedynie wskazać możliwe przyczyny.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Wczoraj miałem dziwne zajście. Wysypały mi się 5 z 6 baz danych. Wszystkie tabele w InnoDB stały sie widokami, rekordy przepadły. Zależało mi na jednej bazie bo cała reszta została już przeniesiona na inny hosting, przywrócono mi ją z informacją że jest to usługa płatna, dla porównania w linuxpl.com dziś także prosiłem o przywrócenie backupu jednej z baz i nie było mowy o żadnych opłatach.

Domagając się jakichkolwiek informacji co się stało z tymi bazami, dostałem kilka odpowiedzi z cyklu "łapiemy się za słówka" i informację że nie da się uzyskać jakiejkolwiek informacji na temat tego co się stało (?), po fakcie..

cytując: "Co innego udzielić informacji z chwili w której następuje uszkodzenie, co innego z przeszłości.",

ciężko chyba trafić na moment w którym właśnie następuje uszkodzenie.

Oczywiście nie obwiniam tutaj Masternetu, może była jakaś dziura w skrypcie, nie mam żadnej pewności (chociaż przez dwa lata podobnie projektuje bazy i nigdy nie miałem podobnego problemu), dziwi mnie natomiast podejście osoby zajmującej się obsługa klienta. Sprawia ona wrażenie traktującego wszystkich klientów (co najmniej) z góry, nie poczuwającego się do jakiejkolwiek odpowiedzialności za stan baz czy plików na serwerze. Mogę przypuszczać tylko, że jestem upierdliwym klientem, nr.256 obsługiwanym dziś przez owego Pana i ma on serdecznie dość czytania maili.

Rozumiem to i podejrzewam, że każdy hosting mając dużą liczbę tego typu zleceń prędzej czy później wprowadzi opłaty, czas to pieniądz i nie ma nic za darmo, ale dałem łatwe porównanie, cieszę się mimo wszystko że mi tej opłaty nie naliczono i tutaj ukłon dla masternetu, ale to, iż nie przedstawiono przyczyn wysadzenia baz moim zdaniem jest dziwne, więc zdecydowałem się wypowiedzieć i wydać jednak negatywną opinię na temat obsługi. Ale może za dużo wymagam.

edit - literówka

Przenioslem dwie domeny i obylo sie bezproblemowo, wszystko dokladnie wytlumaczone. Na telefon dostawalem smsy ze sie konczy okres domeny co rowniez jest bardzo wygodne. Dostalem nawet rabat... 3% to mnie rozsmieszylo wrecz :) ROzumiem jakbym robil transakcje za 30 tysiecy miesiecznie to taki rabat ma sens, ale pry takic kwotach to moim zdaniem sie osmieszacie. Juz lepiej wprowadzcie jedorazowy wiekszy lub jakis gadzet itp.

Powiedzcie czy w MasterNET można w jakiś sposób rozpakowywać archiwa? Z tego co się orientuję to można robić tylko na kontach shell łącząc się przez SSH (np. za pomocą WinSCP). Czy na MasterNET można to w jakiś sposób zrobić, np. z poziomu jakiegoś eksploratora plików na serwerze?

Zainstalowałem na MasterNET.pl najnowszego WordPress'a (3.1). Wszystko działa ok, poza uploadem zdjęć. Wyświetla się czerwony napis "Błąd HTTP.".

wpissue.jpg

Mieliście też tak na MasterNET, czy może to odosobniony przypadek?

• 3 tygodnie później...

Co się dzieje z MasterNet, opłacam FV proformy, a o przedłużenie domen i udostępnienie FV muszę się dopraszać, w tym miesiącu byłem bardzo cierpliwy, i niemal po 2 tygodniach dopiero od wykonania przelewu wczoraj się upomniałem, do dziś żadnej odpowiedzi :)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności