Skocz do zawartości

MasterNET.pl - Hosting, Domeny - opinie.

rafal22bb

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przyszedł czas i na mnie na masowe przedłużenie domen i też jestem negatywnie zaskoczony.

Zapłaciłem ponad 2 tygodnie temu, a przedłużona jest tylko część domen. Na helpdesku dowiedziałem się, że "przedłużają w kolejności wygasania". Zaczęły wygasać kolejne i teraz nie wiem co jest zapłacone, co nie, czy się zapomniało przedłużyć masternetowi. To akurat bardzo słabe. Zapłaciłem to niech zaraz wszystko jest przedłużone, a nie muszę jeszcze tego pilnować.

Równolegle przedłużałem w iswift też kilka domen i zaraz wszystkie są poprzedłużane. A ceny porównywalne.

B.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Ja nie narzekam tylko daje konstruktywną informację zwrotną. :)

B.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

ja mam dwa serwery i uważam że cena/jakość bardzo dobra, jeśli wrzucimy na serwer za 50 zł stronę z 3k uu/doba to będzie "klops" ale już serwery z linii biznesowej ze stoickim spokojem przyjmą taki traffic. Jedyną jak dla mnie wadą jest PA do serwera, wolę Direct Admina, ale trzymanie tutaj kilku stron, a nie zaplecza, nie jest dla mnie jakimś problemem.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

witam :)

przymierzam sie do zakupu hostingu PROFESSIONAL (150zl rocznie) w masterNet, strona będzie coś ala demotywatory z tym, że głownie dla odwiedzających z USA, myśle, ze po jakims czasie osiągne 5k-10k UU dziennie(marzenie), czy taki server to udźwignie? transfer 70GB/pojemność 10GB wystarczy ? :) i czy odwiedzający z poza granic Polski będa odczuwac lekkie opoźnienie w działaniu strony?

W KUPIE DRZEMIE MOC. MASZ JAJA TO MASZ WŁASNE ZDANIE.

najpierw zrób obliczenia, waga strony (kod html + obrazki) x ilość odsłon i Ci wyjdzie czy wystarczy, druga sprawa to ile będzie połączeń do bazy na jednej odsłonie. Wiedząc że jedna podstrona demotywatory.pl waży ok. 1 mb (test ładnowania strony to potwierdził) to przy twoich 5k uu to będzie 5GB transferu dziennie, a nie liczyłem odsłon co na demotywatorach jest średnia ok. 14 pv/uu więc zdecydowanie za mało transferu bo te 70GB to Ci zniknie w kilka dni przy takich założeniach.

@Rocky77 przykro mi bardzo lecz w supporcie nie ma w dniu wczorajszym nawet żadnego zgłoszenia odnośnie kwestii przedłużania domen na które nie została udzielona odp.

A czy wasza infolinia (która nota bene masz w stopce) działa kiedykolwiek? Za każdym razem mam jedno "piknięcie" i połączenie jest zrywane.

• 3 tygodnie później...

jeśli czytasz to Adrian to prosiłbym abyście coś zrobili z resetowaniem statystyk transferu pierwszego dnia każdego miesiąca, bo nie mogę przez to szacować średniego dziennego - to jest druga prośba, aby takie coś dodać, by nie trzeba było liczyć. Wiem że większości się to nie przydaje, ale ja akurat muszę wiedzieć czy w danym miesiącu się zmieszczę z limitem i czy może nie trzeba wykupić większego serwera.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności