Skocz do zawartości

MasterNET.pl - Hosting, Domeny - opinie.

rafal22bb

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie inny problem - w Panelu śmiga wszystko, aż do momentu, gdy wejdę w sekcję usługi hostingu - nie wyświetla mi niczego, co dotyczy/przynależy do serwera. Tzn. np. widzę domeny w panelu głównym, ale już nie widzę ich, jako domen podpiętych do serwera - dziwne =)

-----dodano: 04.06.2011

Już wszystko śmiga należycie :D

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czyta może to forum Adrian Szczepanik? Piszę do boku, lecz odpowiedzi brak...

Poleciłem znajomemu. Zarejestrował domenę - opłacił i teraz:

Konto Klienta xxxxx ma status ZABLOKOWANE

W celu wyjaśnienia prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta pod adresem info@masternet.pl

No to już zdecydowanie nieprofesjonalne podejście, szczególnie, gdy to komunikat podczas logowania się do panelu:

Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /home/KONTA/HTTPd/masternet.pl/_public_html/login.php on line 105

=)

przemeks bo rejestrujesz domenę w formacie punycode tj. z xn-- na początku i taka podaj przy rejestracji, łap tłumacza:

https://www.dns.pl/cgi-bin/idntranslator.pl

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Ok, dzięki. Ale np. w nazwa.pl wystarczy podać z polskimi znakami i od razu można taką zarejestrować (bez konieczności konwertowania samemu).

Czyli dla przykładu, jak przekonwertuję domenę lubię-architekturę.pl to otrzymam xn--lubi-architektur-pecm.pl i taką też domenę mam podać w Masternet podczas rejestracji?

domenyidn.jpg

I teraz pozostaje mi tylko wybrać pierwszą z góry opcję?

.pl IDN z polskimi znakami rejestracja - 12,- zł odnowienie - 15,- zł transfer/cesja - 0,- zł

A zwykłej regionalnej 16 odnowienie; wszystko netto (trzeba doliczyć sobie 23%)

przemeks tak dokładnie rejestrujesz domenę z xn-- na początku a nie lubię architekturę :)

tak dla przykładu żeby łatwiej zrozumieć; twój host to:

Host: xn--lubi-architektur-pecm.pl

I tego hosta odpytują przeglądarki w nagłówkach HTTP etc. A po prostu umówiliśmy się na taki standard punycode i niektóre przeglądarki zaimplementowały obsługę IDN i czytają taka domenę jako lubię-architekturę.pl w tym także google ale nadal odpytują o domenę z xn-- na początku ;)

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

I tego hosta odpytują przeglądarki w nagłówkach HTTP etc. A po prostu umówiliśmy się na taki standard punycode i niektóre przeglądarki zaimplementowały obsługę IDN i czytają taka domenę jako lubię-architekturę.pl w tym także google ale nadal odpytują o domenę z xn-- na początku :)

Dzięki wielkie tosik ;)

• 3 tygodnie później...
Czy tylko ja mam problem z FV w panelu klienta? Nie generują się.

U mnie się niby generują, ale pliki z błędami :D , których nie można otworzyć, lipa, bo pocztą też nie przesyłają(wiele próśb, wiele odpowiedzi, że faktura została wysłana a dokumentów brak :( )

nie przedłużyli domeny ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności