Skocz do zawartości

domeny jakie lepsze pod seo ?

pietro69

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli chodzi o SEO to Domena nie ma żadnego najmniejszego znaczenia . W swoim zapleczum mam domeny regionalne,.de. pl (IDN) ,com.pl oraz edu.pl. Najbardziej jestem zawiedziony domenami edu.pl. Naczytałem się o tym jaką to ogromną moc przekazują te domeny, a ja osobiście nie widzę żadnej różnicy między linkowaniem z domen edu.pl i np. .de

@ kokodżambo - spodziewałeś się, że domena .edu.pl za 6,60 zł netto będzie miała ogromną moc? Gdzie Ty się tego naczytałeś powiedz. Dywagacje prowadzone są na temat rzekomej siły .gov i .edu, ale nie .edu.pl.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Każde zaplecze nacechowane jest zawsze pewnymi wspólnymi elementami :) właśnie to "itp" które dodałes pozostawia sporo śladów :)

to już kwestia indywidualna - jeśli ktoś składa to sam lub bierze od jednej osoby to jak najbardziej, jednak jeśli na przestrzeni lat zmienia się wykonawców to potem ma się bardzo zróżnicowane zaplecze - zarówno jeśli chodzi o styl/długości tekstów, skrypty cms, templatki itp. - ale to wszystko zależy od polityki właściciela samego zaplecza - jeśli "tanio" i "szybko" to słowa klucze to z kilometra da się poznać

Dywagacje prowadzone są na temat rzekomej siły .gov i .edu

przy dzisiejszych "zawirowaniach" gugla obstawiam, że tej siły mają tyle samo co każda inna.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

obstawiam, że tej siły mają tyle samo co każda inna

zgadzam się z Tobą. Ale co będzie jutro ??Konto od 5 lat i nie wiesz że coś co dziś jest "OK" jutro jest "bardzonieOK" a wręcz zakazane ?? I tu własnie może być "przewaga" takich jak ja co .... nie znają się na niczym :). Ktoś napisał na blogu ( nie wiem czy Lexy czy Zgred czy ktoś inny ) żeby unikać schematów . Schematy mają profesjonaliści - amator "wkleja" ( napierd..ją ci co mają automaty ) linki gdzie popadnie. Naturalnie chce skierować ruch na swoją stronę internetową. Po to natura wyposażyła mnie w ...ekhm .... żebym nie musiał używać ....substytutów.... :). I ja nie muszę , a jak ktoś chce obrobić większy ogródek to musi się liczyć z konsekwencjami od tego co rozdaje karty.

natura wyposażyła mnie w palce i inteligencje. Dlatego wiem co i gdzie wklejać :)

?Konto od 5 lat i nie wiesz że coś co dziś jest "OK" jutro jest "bardzonieOK" a wręcz zakazane

wiem to od 5 lat :D mówię tylko, że dywagacje o rzekomej mocy domen edu i gov można między bajki wsadzić :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@ kokodżambo - spodziewałeś się, że domena .edu.pl za 6,60 zł netto będzie miała ogromną moc? Gdzie Ty się tego naczytałeś powiedz. Dywagacje prowadzone są na temat rzekomej siły .gov i .edu, ale nie .edu.pl.

Szczerze mówiąc na to liczyłem.

Na temat tych domen nie ma nigdzie żadnej konkretnej opinii, a więc sprawdziłem i teraz jestem pewny, ze ich moc jest taka sama jak moc innych domen linkowanych w podobny sposób.

Sam cutts powiedział że edu i gov nie mają żadnej "dodatkowej mocy" bo liczy się tematyczność strony w stosunku do pozycjonowanej. Można mieć link z gov, który będzie tak mocny jak link w mojej stopce...

Ten mit jest/był podtrzymywany z uwagi na to że gov nie dostanie byle kowalski a edu miały (kiedyś) strony uniwersyteckie/naukowe, które nie bawiły się w spam/syf i miały bardzo dobrą opinię.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Ten mit jest/był podtrzymywany z uwagi na to że gov nie dostanie byle kowalski a edu miały (kiedyś) strony uniwersyteckie/naukowe, które nie bawiły się w spam/syf i miały bardzo dobrą opinię.

Dokładnie o to chodzi, a statystyka powie, że stronki na .gov i .edu są super, tylko większość stron, które na tym siedzą to dość poważne instytucje, a nie byle kowalski. Dlatego nie warto ufać statystyce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności