Skocz do zawartości

Zaplecze, a domeny z historią

mastermk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym zbudować własne zaplecze, ale nie do końca wiem, jak dokładnie użyć w tym celu domen z historią tzn. wiem, że takie domeny są lepsze pod zaplecze i najlepiej żeby były tematycznie powiązane z pozycjonowaną stroną, ale ciężko będzie znaleźć nawet 30 domen, które byłby jakoś podpozycjonowane, a jeszcze tematycznie powiązane ze stroną pozycjonowaną. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Więc, czy jest np. sens przechwytywać domeny nie powiązane w ogóle tematycznie ze stroną pozycjonowaną, ale później umieścić na takich domenach teksty powiązane tematycznie z moja stroną pozycjonowaną?

Czy może lepiej kupić całkiem nowe domeny?

A i właśnie, czy używając całkiem nowych domen dużo trudniej mi będzie wypozycjonować stronę w porównaniu do używania w tym celu domen z historią?

I ostatnie pytanie, czy domeny, które będą w na drugim poziomie muszę być tematycznie powiązane ze stroną pozycjonowaną, czy mogą to być strony, które po prostu generują duży site?

Więc, czy jest np. sens przechwytywać domeny nie powiązane w ogóle tematycznie ze stroną pozycjonowaną, ale później umieścić na takich domenach teksty powiązane tematycznie z moja stroną pozycjonowaną?

Czy może lepiej kupić całkiem nowe domeny?

Starsze domeny są lepsze, nawet jeśli nie były tematycznie powiązane z pozycjonowaną stroną.

Moja strona https://tetrus.pl/

Czyli mam rozumieć, że mogę zakupić domeny z historią, które były pozycjonowane wcześniej całkowicie na inne słowa kluczowe niż moja strona pozycjonowana?

I tak dla porównania lepiej przechwycić jedną droższą domenę tzn kupić na aukcji, która jest tematycznie powiązana z moją stroną, czy lepszy efekt będzie, jeżeli zainwestuje np. w 3 domeny, ale bez historii całkowicie nowe?

ciężko będzie znaleźć nawet 30 domen, które byłby jakoś podpozycjonowane, a jeszcze tematycznie powiązane ze stroną pozycjonowaną. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Dobrze Ci się wydaje. Ale budowa zaplecza to nie zadanie w stylu "zrób to sam w weekend". Jeśli zaplecze ma mieć moc to rok pracy nad nim to zupełne minimum (oczywiście wiele zależy od branży)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności