Skocz do zawartości

praca na dużych plikach txt

D4NT3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ogólnie mam problem zebrałem bardzo duża listę z harvestowania około 1,5 GB, chciałbym ją teraz posegregować względem końcówek domen. .pl, .de itp itd. Czy jest możliwość wyciągnięcia z takiego pliku liniki adresów np tylko z końcówką de? pozdrawiam i dziękuje za pomoc

multikonto

1,5GB może tym nie da rady, ale do średnich list się nadaje:

<?php
/*
autor: lilavati[animal]list.pl
*/
set_time_limit(7200);
echo '<form method="post" name="linki"><br />Lista: <textarea name="linki"></textarea><br />Filtr: <input type="text" name="filtr"><br /><input type="submit" value="filtruj"></form><hr>';
if (!is_null($_POST['linki']) AND !is_null($_POST['filtr']))
{
$ciag = str_replace("\r\n","\n",$_POST['linki']);
$tablica = explode("\n",$ciag);
$koniec = count($tablica);
echo 'Wynik: <br /><textarea>';
for($i=0;$i<=$koniec;$i++)
{
if (strpos($tablica[$i],trim($_POST['filtr'])))
{
echo $tablica[$i]."\r\n";
}
}
echo '</textarea>';
}
?>

Wrzuć to na jakiś serwer albo odpal serwer na lokalnym komputerze (https://www.google.pl/#q=wamp https://www.google.pl/#q=xampp).

W dużym polu wklejasz listę linków, a w małym frazę, którą chcesz filtrować.

Dla PL: .pl/

dla DE: .de/ itd.

Witam

Ogólnie mam problem zebrałem bardzo duża listę z harvestowania około 1,5 GB, chciałbym ją teraz posegregować względem końcówek domen. .pl, .de itp itd. Czy jest możliwość wyciągnięcia z takiego pliku liniki adresów np tylko z końcówką de? pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Duża lista to >10GB a nie 1.5, bez przesadyzmu ;)

Rozumiem że adresy kończą się na .de, .es itd. a nei na wpisie.

Wrzucasz skopiowane domeny w excela/openofficeCalc, dając podział po .(kropce), zrobi z domen 3 kolumny: jedna www, druga domena, trzecia zakończenie domeny. Sortujesz po ostatniej kolumnie, kopiujesz, sklejasz spowrotem w adres(. zamiast tab) i tyle.

Jeśli się kończą na adresie url to też się da, ale nie chce mi się produkować - notepad++ najlepszy przyjaciel każego :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności