Skocz do zawartości

nowy qlweb nieśmigany

Radzik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po wczorajszych bojach ze skryptem postawiłem własnego kulwebika.

Pierwszy raz miałem do czynienia z takim skryptem więc nie wiem czy wszystkodziała jak trzeba.

Przy testach jakoś to chodziło.

Na stronie mogą być jakieś tam byki, bo nikt mi tego nie sprawdzał jeszcze [: ale i tak zapraszam do dodawania wpisów.

Katalog jest moderowany.

https://web.makrofotografia.info/

Kilka pytań:

Czy powiadamianie na maila o dodaniu strony to standart, ze nie działa w qlwebie? :>

Z Wyświetlaniem PR tak samo ( -1 ). Nie wiem co jest, ale skrypt którym sprawdzam sobie PS podstron na innej domenie działa bez problemu, a tutaj zgraca błąd od googla. Juz nie pamiętam czy 403 czy jakiś inny.

Radzik fajnie go przerobiłeś! Podoba mi się TOP czy to jedno ze zdjęć z Twoich prywatnych fotografii?

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Czy powiadamianie na maila o dodaniu strony to standart, ze nie działa w qlwebie?

A skonfigurowales sobie wszystko ?

Z Wyświetlaniem PR tak samo ( -1 ).

Naj prawdopodobniej masz ban-a na IP w google :rolleyes: Mozesz to latwo sprawdzic :

https://www.dir-elite.com/cms/index.php?opt...c=fileinfo&id=9

Sciagni , wgraj na serwer , uruchom.

Jesli tak jest to nic nie zrobisz :zeby: no zmiana dostawy uslog pomoze

czy ja coś popsułem, czy nie ma opcji aby przy akceptowaniu strony nie dodawać jej do wszystkich zgłaszanych kategorii?

Niestety dodaje z automatu wszedzie :)

Z tym google to pewnie właśnie ban na IP :D No, ale nic. Trzeba się będzie obejść bez tego.

Czy google ściągają taki ban? Czym on się objawia? Tym, że nie będzie pobierany PageRank np w qlWebie? Czy że np google nigdy nie zaglądną na stronę?

google zwraca mi coś takigo:

Google Error

Forbidden

Your client does not have permission to get URL /search?client=navclient-auto&ch=6-330258297&features=Rank&q=info:https://adresstrony.cos from this server. (Client IP address: 00.00.00.000 << moje IP >>)

Please see Google's Terms of Service ...

Czyli, ze w końcu kto ma bana? :> Serwer www czy ja? :> Jako "Client IP address" pokazuje IP mojej sieci a nie IP serwera www.

Kto wie osochozi?

Serwer ma bana w google. Oprocz tego ze nie mozesz pobierac PR tez napwno ma to wplyw na pozycjonowanie. Pewnie mozna by tu bylo polemizowac ale ja wiem jedno jak pozycjonowalem strone na zbanowanym IP pozycjonowala sie duzooo wolniej i gorzej niz strona na trudniejsze frazy. W wyniku czego zmienilem Hosting i odrazu odczulem zmiany na plus. Tak jak mowie moze to przypadek ale wiem ze takich serwerow czeba sie wystzregac z takimi IP ! A czy google zaglada - oczywiscie ze zaglada ;) tyle ze moim zdaniem gorzej wszystko sie pozycjonuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności