Skocz do zawartości

Tani hosting pod wordpress

Zychoo

Rekomendowane odpowiedzi

Wszytko zależy pod jaki ruch i jak zoptymalizowany WP. Mam chyba 2 konta u nich pod jakieś drobne strony i nie mam żadnego problemu, ale ja będzie chodzi Twoja strona to nikt nie wie na pewno. Skorzystaj z opcji darmowego okresu testowego. Sprawdź

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli chodzi o gabaryty konta, to celuję w pakiet Brązowy, czyli najmniejszy, a i tak pewnie nie wykorzystam wszystkiego co oferowane jest w tym pakiecie.

Co do testów to jak to wykonać? Zapewne trzeba kupić dany pakiet, zmienić adresy DNS w domenie i patrzyć jak będzie zachowywać się strona. Czy to właśnie masz na myśli mówiąc o testach?

masz na myśli mówiąc o testach?

99% szared hostingów można testować BEZPŁATNIE, masz u nich na stronie

Od teraz do skorzystania z naszego hostingu zachęcamy Cię nie tylko 40% zniżką startową, bezpłatnym 7-dniowym okresem testowym,......

Po to istnieją te testowe okresy ( zazwyczaj 7-14 dni) aby sprawdzić czy będzie dobrze działać czy nie każdy konkretny pakiet.

Dobrych hostingów w Polsce jest wiele, tylko nie każdy użytkownik potrafi określić co potrzebuje i czego może oczekiwać za 15 zł i za 1000 zł.

Za 15 zł fajerwerków nie będzie. Pod jednego WP słabo odwiedzanego ze średnia optymalizacją trzeba celować w konta ok 100+ zł rocznie.

WP to kobyla która potrafi mocno kopać w CPU i RAM, szczególnie jak ktoś nie wie jak te procesy zoptymalizować.

Dzięki za info. Zapytam zatem bezpośrednio u źródła, czyli w BOK odnośnie testów jak to wygląda w praktyce.

Podsumowując zaś temat, chcę się przenieść z linuxpl.com (Konto W1GB), właśnie na hostinghouse.pl (pakiet Brązowy). Powodem przenosin jest cena, czyli 18,45 zamiast 49,20. Jak pisałem, nie wykorzystam w żaden sposób tego co oferują powyższe pakiety (a są one niemal identyczne), więc nie widzę potrzeby płacić extra. Wiem, że w skali roku nie są to duże koszta, ale szukam oferty typowo pod jedną stronę internetową, napisaną w HTML z CSS'em, gdzie całość strony wraz z grafikami nie przekracza 2 MB. Gdybym chciał dorzucić pliki Ps, na których obrobiłem grafikę, to wykorzystałbym zaledwie 113 MB z 2 GB, zaś patrząc na wykorzystanie transferu w grudniu to jest to 0,2183 GB z 50 GB dostępnego.

Mam nadzieję, że w pełni wyjaśniłem Wam powód mojej migracji.

Nie chciałbym natomiast otrzymać hostingu, który poza ceną, w gratisie ma np. przerwy w działaniu, brak pomocy w przypadku problemów i totalne olewanie osoby, która jest po drugiej stronie kabla, jak już dokonała przelewu. Dlatego pytam się Was o doświadczenia z tą firmą hostingową.

• 1 miesiąc temu...

Taki mały update dla zainteresowanych tematem. :)

Zawsze jest opcja negocjacji cenowych, więc jeżeli jesteście zadowoleni z dostawcy hostingu to proponuje napisać do nich email i zasugerować mi uczciwe rozwiązanie zarówno dla Was jak i dla nich. Z pewnością dojdziecie do porozumienia...

Ja przykładowo byłem zadowolony z linuxpl.com i moja zmiana podyktowana była jedynie kwestią finansową, ale wystarczył email, uczciwe przedstawienie problemu i sprawa została załatwiona pozytywnie zarówno dla mnie jak i dla nich.

Pozdrawiam.

• 9 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Nie mogę się doczekać.

Ja też :)

Co do samego hostingu ( akurat mam pewność - nie ma tu szeptanki), dobry, stabilny, niezawodny. Od wielu lat.

Serwery w jednej z najlepszych serwerowni w PL.

Em.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności