Skocz do zawartości

Problem z SEO by Yoast_czerwone znaczniki

k-9

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Przychodzę do was z takim problemem.

Zbudowałem stronę w WordPresie. Głównie jest to portfolio ze zdjęciami + opis oferty + biografia (czyli kim jestem i czym się zajmuje)

W portfolio ciężko napisać dużo tekstu...

Mam dodatek SEO by yoast. Niestety, ale mam duży problem z ustawieniem wskaźników aby był kolor zielony...

W opisie powtarzam słowa, dodaje nagłówki T1-T2-T3 są pogrubienia, kursywa. I cały czas znacznik jest czerwony...

Już nie mam pojęcia co robię źle...

Mógłby ktoś mi pomóc?

Ja się tym nie przejmuję - robię tak aby było w miarę dobrze i po "lucku" - kieruj się rozsądkiem a nie tym co podpowiada automat. On nie trawi polskiego jezyka :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wpisz w google bezpośrednio twój adres strony np. www.twoj_adres_strony.pl dowiesz się czy twoja strona jest w wyszukiwarce czy nie.

Pozycji fraz nie trzeba sprawdzać ręcznie, możesz je kontrolować w takich systemach jak https://webpozycja.pl/ - jest tam darmowe konto, a na samym dole głównej strony możesz wpisywać pojedyncze frazy "Sprawdzanie pozycji w Google".

Odnośnie wtyczki Yoast to jest to bardzo proste, zresztą pod postem w panelu Ci wszystko pisze.

Ustawiasz główne słowo kluczowe i ono musi występować w title, opisie itd.

Po prostu musi wyglądać tak:

Twoje słowo kluczowe zostało znalezione w następujących elementach:

Nagłówek wpisu:Yes (1)

Tytuł strony:Yes (1)

Adres URL strony:Yes (1)

Treść:Yes (1)

Meta opis:Yes (1)

Tak jak napisał Zgred, ja bym się nie sugerował w 100% tym co podpowiada wtyczka. Co do pozycji to może być wiele powodów tego, że twojej domeny nie ma w wynikach wyszukiwania, ale to co najważniejsze to nawet nie wiemy jakie frazy są w twoim polu zainteresowania. Być może są to frazy, w których topy nie będą dla Ciebie osiągalne, jeśli nie wydasz xxx PLNów. Jeśli chcesz to napisz do mnie priv, a będę mógł z Tb w wolnej chwili pomyśleć nad Twoją stronką:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności