Skocz do zawartości

Linkujpro

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie raczej retoryczne.... ale ponizej moje spostrzezenia. Po przeczytaniu ( takze w tym dziale ) tematu "zaplecze i co dalej" i opini innych ludzi którzy takze skarzą sie na bardzo małą skuteczność linkujpro. Stwierdziłem ze u mnie jest podobnie zacząłem go uzywac juz jakis czas temu a efektow praktycznie nie ma... myślałem sobie o co chodzi, czy tylko ja tak mam ? ale widze ze nie tylko ja. Wiec postanowiłem sie przyjrzec blizej linkujpro ktore od jakiergos czasu zacząłem testowac ale jakos efektu jego działania nie zauważyłem.

Ciekawa sprawa z tym linkujpro bo ja własnie sie dziwie ze dowalam coraz wiecej linków do stron ktore promuje w linkuj pro a efektow nie widac żadnych....

No to sprawdziłem sobie na jakich stronach/podstronach sa moje linki ( bo jest takak opcja w linkujpro ) i co sie okazało - oczywiscie ani jednego linku nie ma na stronie głownej a same na jakis dalekich podstronach.

A co teraz najlepsze, to to że mało ktora podstrona gdzie sa moje linki jest zaindexowana w google.

I jak mam miec efekty !! Moze mam jakiegos pecha ale chyba ok 80% tych badziewasytcyh podstron na ktore sa moje linki to nie jest wogole zaindexowana w gogole ! No i jest jeszcze te pozostałe ok 20 % - ktore niby sa zarejestrowane w google. Ale google nie widzi moich linków tam - a wiecie dlaczego ? Bo sa to b. dalekie podstrony ( nie tak jak w przypadku własciciela ze linki do stron ktore pozycjonuje umieszcza na naszych głownych stronach ) ktore google indexuje raz na kilka miesiecy np. jedna taka daleka podstrona na ktorej jest mój link kopia w gogole pochodzi z SIERPNIA :rolleyes:

Wiec skutecznosc linkuj pro jest beznadzieja ! Wiekszosc stron na ktorych sa moje linki jest wogole nie zaindexowana w google a te ktore sa zaindexowane to i to i tak nie sa przez google widoczne.

Bo są te dalekie podstrony które google indexuje raz na kilka miesiecy wiec zanim to zaindexuej to minie masa czasu....

Jednym słowem skuteczneosc tego systemu w moim przypadku jest praktycznie zerowa.

Z tego co zauważyłem to na stronach głównych które my dodajemy do systemu pojawiaja sie raczej tylko linki do stron włascicela systemu lub do stron ktore on pozycjonuje.

Chcecie dowodu ze tak jest to spojrzcie np. na to

https://search.msn.com/results.aspx?q=link%...st=11&FORM=PERE

Prawie 32 tys linków do wwwlinkujpro.pl ( tak wogóle to niezła ilosc linków naszym kosztem ) i spojrzcie gdzie te linki sa

PRAWIE TYLKO NA GŁOWNYCH STRONACH.

to samo w przypadku jego strony wwwpozycjonuj.pl

https://search.msn.com/results.aspx?q=link%...uj.pl&FORM=QBRE

...mozna by ich wiecje podawac bo stron ktore oni pozycjonuja jest naprawde bardzo duzo, ale nie o to chodzi.

Czyli raczej widac ze strony główne ( oczywiscie nie tylko główne ) rezerwowane sa dla własciela systemu i stron ktore pozycjonuje a dla reszty jakis ochłap ktory czesto wogole nie jest zaindexowany w google.

Wniosek jest taki ze system tego typu chyba nigdy nie bedzie skuteczny jezeli bedzie za nim stała firma ktora komercyjnie pozycjonuje strony. Bedzie juz raczej coraz gorzej bo stron ktore beda pozycjonowac pewne bedzie im przybywac.... Wiec trzeba bedzie jeszcze wiecej z systemu wycisnać.

Na pewno lepsze efekety przy pozycjonowaniu widze przy korzystaniu z konkurencyjnego systemu.

Systemy te w miare sprawdzja sie o ile ich własciciele zbyt duzo nie chca z nich wycisnac a w przypadku linujpro chyba tak jest....

Oczywiscie póki system nalezy do nich to mogą go uzywać jak chcą ale uważam ze tych co go używaja to robią delikatnie mówiac w bambuczko :zeby:

Właściciel linkujpro zabiera nam zdecydowanie za duzo... naszym kosztem niezle zarabia na stronach ktore pozycjonuje a nam rzuca jakis niewiele wart ochłap.

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

Dlatego wskazana jest ciężka i mozolna praca samemu :rolleyes: System to ewentualnie wsparcie , moim skromnym zdaniem bardzo marne. Sam zaczynam chyba dojrzewać do rezygnacji z tego typu wzmacniania LP. Bo skoro nie za wiele daje to po co utrzymywać właścicieli :zeby: Ja mam o tyle mniejszy ,,ból” że w systemach mam w większości śmietniki. A dlaczego?? Umieściłem kiedyś moim zdaniem bardzo wartościową stronę i przyznali mi kilka mizernych punktów. Zapytałem dlaczego, a oni na to że nie jakoś serwisu a ilość podstron decyduje o większej ilości punktów. Więc co chcieli to mają :)

LP używam od niedawna, właściwie to dopiero testuję na jedną frazę.

Na części DC pozycja spadła, na innych wzrosła - generalnie nic się

nie dzieje - ale to dopiero 3 tygodnie i poniżej 100 linków w LP, więc

może jeszcze się ruszy.

Również moge powiedzieć, że skuteczność tego systemu jest bardzo mała. Mam ponad 500 punktów i ustawione dwie strony. Razem są na blisko 800set stronach. Jeśli można to nazwać stronami !!! Mam podobnie, czyli bardzo dalekie podstrony i połowa w ogóle niezaindeksowana. Strony główne można policzyć na palcach jednej ręki (z 800 linków!!)

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Ja mam tylko 2 linki na stronie glownej. Myslalem, ze jak bede mial PR5 to cos sie zmieni... nic z tego. W sumie szkoda mi troche usuwac te linki (w koncu 2 dobre linki mam), ale jak na te 789 linki to moglo by byc lepiej :/

Dlatego skupiam sie glownie na wymianie linkow z dobrymi stronami. Lepszy efekt uzyskuje w ten sposob, znacznie lepszy :D W koncu jednak trzeba bedzie usunac linkujpro, bo bedzie za duzo linkow wychodzacych !!!

Chyba trzeba zrobić własny system wymiany linków, z jasno ustawionymi stawkami i zamierzeniami autora systemu... Może macie konkretne propozycje do takowego "idealnego" serwisu wymiany?

Zacząłbym od sposobu wyceny serwisu, na pewno w zależności od BL, wieku domeny ilości linków wychodzących, i na końcu ilość stron...

Druga sprawa to ilość linków, które "wykorzystuje" system - trzebaby to ustalić jakoś jasno w regulaminie np. 10% linków wewnątrz domeny + 1 link na głównej stronie - reszta to system.

Tak ostatnio właśnie się zastanawiam, czy nie zacząć pisać jakiegoś systemu linkującego "elitarnego", dla którego kluczową rolę będzie spełniało ilość linków wychodzących, wiek domeny, PR - niestety ten toolbarowy.

Jak macie jakieś propozycje chętnie wysłucham, bo na razie projekt powstaje w głowie ; )

PS: Chodzi mi raczej o ogólne założenia, bo od strony administracyjnej to wiadomo, że musi być znacznie lepsze od linkujpro co nie jest trudne w sumie ; )

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

Problem w tym jak to sprawdzać :) Można szukać cache w np. google... Z resztą czy to aż tak ważne? Co do linkujpro to faktycznie nie trzeba ich instalować na stronie głównej ;) Ja sam tak zrobiłem...

Wg. mnie kluczowym znaczeniem jest ilość linków wychodzących, więc na tym bym się skupił...

Obmyślam teraz w wolnych chwilach robota, który nie musiałby za często łazić i nie dał się oszukać... Jak będzie co testować, to dam znać jakoś na forum narzędzia - pewnie dopiero po maturach się za to wezmę... Bo teraz musze Polski (sic!) wkuwać...

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

Korzystam z linkujpro mniej wiecej od 5-6 miesiecy.

Poniewaz system zapewnia mi tylko jakies 10-20% wszystkich linkow to w rezultacie ciezko okreslic ile to daje tak naprawdę.

Najwiekszy problem moim zdaniem dotyczy podstron zindeksowanych w google.

W rezultacie uzytkownika ma na koncie 1000pkt i cieszy sie, ze umiescil (jak podaje system) w sieci ok 1400 linkow, jednak jest tego duzo duzo mniej.

Wg mnie o wiekszosci linkow gdzies tam umieszczonych google nie wie i nigdy sie nie dowie. Oczywisice dziala to w obie strony bo inni uzytkownicy systemu ciesza sie ze maja linki w mojej witrynie a tam tez jest mniej zindeksowanych podstron niz tych z linkami z systemnu.

a wszystko przez olewanie zaindeksowanych podstron i przydzielanie punktów na podstawie ogólnej objętości serwisu i miejsca jakie możemy zapewnić na linki innych użytkowników

może to i słuszne działanie właścicieli bo i po co utrudniać sobie życie i wzmacniać potencjalną konkurencje, oni i tak umieszczą swoje linki na stronach głównych stron z systemu

takie dwie pieczenie na jednym ogniu ;)

respect.gifgoogle.gif

Czyli tak podsumowując, najważniejsze rzeczy to:

- ilość linków wychodzących (bez systemowych) - dla każdej podstrony (LW)

- fakt bycia zaindeksowanym w Google (I)

- ilość stron zaindeksowanych przez GG (LZ)

- PR - dla całej domeny (PR)

- ilość BL - dla całej domeny (BL)

- długość życia domeny w tygodniach (LV)

Może jakaś propozycja na wzór do określania ilości pktów? : ):

Taka v1. do dyskusji wymyslona na poczekaniu:

PR*(100+LV)+LZ/10 + dla każdej wartej uwagi podstrony, zaindeksowanej przez google + PR*(10/LW)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności