Skocz do zawartości

Jakie było największe CTR o którym się dowiedzieliśćie?

glink1

Rekomendowane odpowiedzi

No i jest tu jeszcze jedna sprawa. Jest to tzw. "strona (prawie) bez wyjścia". Nie ma żadnych sensownych linkow poza adsense i jakimiś numerkami które są mało sugestywne.

To wyjaśnia wszystko.

Kiedyś dla testów zrobilem parę takich stronek z konkretną treścią, ale jedyne linki na niej to był przycisk wstecz przeglądarki i reklamy adsense. To potwierdziło to co napisałem powyżej.

Ale trzeba to wszystko podzielić, raczej osobiście dziele strony na:

Pod adsense, czyli zrobienie wszystkiego aby klikali,

Strone wartościową przerobioną na adsense, jednak nie jest to tak "na klikacza" czyli reklamy są dopasowane dobrze i serwer posiada swoją wartość.

Wiec osiagniecie na stronie, na której są informacje i strona się kreci 30% to duże osiagniecie, ale zrobienie strony z samym tekstem i wypormowanie jej, że wejdziesz na nią i już nie wyjdziesz, to też sztuka zarabiania ale spamowanie Google.

zgadzam sie dokladnie. topdisplays to spam oczywisty (ale nie lamiacy regulaminu) i w zasadzie nie niosacy zadnych tresci, jednak zrobiony sprytnie i zmyslnie. jednak wez tez pod uwage, ze granica miedzy tak pojetym spamem a strona "wartosciowa wzbogaconą reklamami" jest czesto bardzo nieostra i smiem twierdzic, ze wielu z nas zapewne na tej granicy gdzies oscyluje...

natomiast nie wierze, ze mozna zrobic wartosciowa strone o klikalnosci 30%. chyba ze jest to np. recenzja aparatu fotograficznego, a pod nia "best prices" albo inne bardzo dobrze stargetowane, ale tez nie dawalbym wiecej niz 10% generalnie.

pozdr - r.

Takie problemy też były omawiane, osiagniecie na wartościowej stronie CTR 30 % to jest można powiedzieć łatwe, wszystko rozbija się o to jakie reklamy będą się pokazywać.

Natomiast tak jak pisane tutaj wielokrotnie było na FORUM nie mozna osignac ctr wiekszego niż 1 %.

Natomiast CTR 30-40-50% czemu nie ?

Wartościowa strona założmy o zespole muzycznym ładny desing + na samym wejściu piękny link tekstowy ładnie włożony a tam np. Bilety na Koncert jako reklama (80% ludzi wchodzących kliknie).

Natomiast CTR na poziomie 10% też nie za trudno, testy robiłem różne można to osiągnąć w różne sposoby jednak strona wtedy przypominała wielkie śmieciowsko co mi się strasznie podobało, jednak nie wszystko można zrobić dla pieniedzy, a wartościowe strone które są w sieci od dawna przerobią się pod Adsense, jednak bez przesady: zarobimy powiedzmy 3-4 miesiace ludzie uznają, że Spam i przestaną odwiedzać strony co się mija z celem, temu wszystko z rozwagą wyobraźnią i logicznym myśleniem, a CTR na poziomie 60% może się udać ;)

Oczywiście wejścia normalne, nie mówimy np. o kampani Popunderów, czy innej masówce co wchodzi osoba bo jest zmuszona. Wtedy osiagniecie CTR 2% będzie ciężkie.

The End.

A czy pisząc o 30% CTR bierzecie pod uwagę, że tak naprawdę na stronie o średniej liczbie odsłon na wizytę = 3 oznacza to że każdy człowiek wchodzący na stronę klika w reklamę.

Ja mam np. na mojej stronie średnio 10-12 odsłon na usera - więc nie osiągnę więcej niż 8-10% nawet jakby każdy klikał.

Czyli albo strona badziew i CTR>30% albo wartościowa i CTR <10%.

Ja analizując CTR zawsze mnożę go przez średnią liczbę odsłon na wizytę.

The End 2 ;)

Teraz mi się przypomina kiedyś była o tym mowa, że jeżeli zrobimy ramki to wszystko będzie sumowe, ale nie jestem pewien czy dokładnie to wtedy omawialiśmy.

Tylko przypuszczenia

W każdym razie jeżeli zorbimy 3 klocki adsense + link i wszystko ustawiamy, że będzie w ramce to google doliczało wszystko i się sumowa w taki sposób, że nie wyliczało średniej a dodawało do siebie wszystkie wartości i tak np. zamiast 3 % wychodziło mi 9-10 % (Dawno zeszły rok coś koło września była chyba na ten temat rozmowa, jednak nie jestem pewien. W każdym razie można potestować i zobaczyć).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności