Skocz do zawartości

Jak pozycjonować stronę sezonową

Wiciu

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam stronę z ofertami na sylwestra. Co za tym idzie, użytkownicy odwiedzją ją mniej więcej w okresie październik-grudzień. Chciałbym ją pozycjonować na frazy np:

sylwester nad morzem

zakopane sylwester

sylwester w górach

itp itd

Chcę znaleźć firmę, która będzie pozycjonować, ale każda chce przez cały rok brać takie same pieniądze, a moja strona zarabia tylko przez okres 3 miesięcy i w sumie interesuje mnie, aby wtedy była w top10. Co w takiej sytuacji radzicie?

Tylko u nas najlepsze tanie noclegi nad morzem.

Ciężko będzie znaleźć taką firmę która na trudne frazy podejmie się promocji przez 3 miesiące. Nawet jak już jakaś się znajdzie to skasuje takie pieniądze jak za rok pozycjonowania.

Po drugie tak szybki efekt jest możliwy, ale również szybko się spada i domena spalona...

Lepiej zainwestuj i zleć pozycjonowanie przez rok

Pozycjonować trzeba dużo wcześniej, a nie od pierwszego października. Stąd ciężko kogoś znaleźć. Po drugie na początku jest najwięcej pracy. A jeśli już kogoś znajdziesz, to będzie chciał za te kilka miesięcy wyciągnąć tyle, ile przez cały rok.

Rozwiązaniem może być znalezienie firmy, która to zrobi w abonamencie np. od sierpnia do grudnia włącznie. Ale wtedy zapłacisz nawet, jeśli strona nie wpadnie w topy.

Uważa, że najlepszą opcję podaje lament. Pozycjonowanie ma to do siebie, że nie zapewnia / gwarantuje stabilności. Możesz być w top 10 przykładowo do 1 grudnia i zacierać ręce i nagle drugiego grudnia zmiana algorytmu i jesteś w szarej d, czyli zdarzenie bardzoooo aktualne :]

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Można stosować tzw. pozycjonowanie agresywne. Daje to możliwość utrzymania się w topach przez jakiś czas. Później domena prawdopodobnie do wymiany, zresztą to zależy.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jak na ten rok, to zostało ci mało czasu na wypozycjonowanie, adwordsy są fajne, ale problem zaczyna się gdy trafisz na stado łapaczy okazji i wyklikają ci reklamę, a sprzedaż będzie średnia, ja tak miałem z klimą w czasie upałów, w 3 dni miałem tyle kliknięć co normalnie w pół roku, dużo pytaczy, a fizyki się nie oszuka i można obrobić określoną ilość tematów. Na umowę półroczną zapewne ktoś się znajdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności