Skocz do zawartości

Strona na 4. miejscu i ani drgnie...

SobiePan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam następujący problem ze swoją stroną: wypozycjonowałem ją na 4 miejsce na raczej łatwą frazę (3 wyrazowa, 60tys wyników). Dotarła do 4 miejsca i mimo dlaszego linkowania nie chce pójść wyżej. Strony w TOP3 mają mniej linków. Przestałem na razie linkować bo boje się, że przesadzę.

Linki (w sumie ok 15) pochodzą z mojego zaplecza (wordpressy + jedno forum), kilka różnych anchorów, kilka brandowych, adres strony, obrazek, NoFollow, ok 20% EAM. Linki przydzielałem na przestrzeni ok miesiąca.

Co robić dalej?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdr

Co robić dalej?

1. przeanalizować dokładnie linkowanie konkurencji oraz strony

2. postarać się o lepsze źródła linków.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

@beerbant

a) w Top3 są podstrony różnych serwisów. Żadna z nich nie ma żadnego linka.

B) linki do mojej strony pochodzą z mojego prywatnego, zadbanego zaplecza: w indeksie od roku i dłużej, unikalne teksty, brak dostępu dla innych. Wszystkie jednak to wordpressy czyli linki w tekście + kilka gołych linków pod tekstem. Nie twierdzę, że to mega mistrzowskie zaplecze ale w oczy też nie razi.

@faktor.biz

Wejścia są sporadyczne 4-7 dziennie

dzięki!

@sobiePan pkt a

Być może te pozycje są okupowane przez te podstrony od dłuższego czasu i Google nie chce ich od razu dać wyprzedzić.

Jeśli te podstrony rzeczywiście są sensowne dla zapytań na tę frazę, to musisz a) poczekać, B) poprawić optymalizację na tę frazę.

Keep calm and... jak to mówią.

Żadna z nich nie ma żadnego linka.

Nie ważne, ich pozycja może zależeć od innych czynników takich jak linkowanie wewnetrzne, ilość zaindeksowanych stron , linkowania całego serwisu.

z mojego prywatnego, zadbanego zaplecza: w indeksie od roku i dłużej, unikalne teksty,

to akurat Twoje subiektywne zdanie ;) poza tym o wartości czy sile zaplecza nie decyduje "unikalność tekstu"

Jak wcześniej pisałem, zmiana profilu linków i optymalizacja strony - i nic innego nie wymyślisz w temacie ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności