Skocz do zawartości

Jak wzmocnić pozycjonowanie

egahen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

To mój pierwszy post, więc przy okazji się przedstawię: nazywam się Andrzej i jestem wybitnie sfrustrowany. Wiąże się to z moim pytaniem.

Próbuję wypozycjonować swoją stronę na w sumie 2-4 średnio obłożone frazy. Abstrahując od tego że nie bardzo rozumiem jak mogę pozycjonować na frazy - przecież google nie widzi słów kluczowych. Niemniej na stronie najczęstsze słowa to właśnie te, na które się próbuje wypozycjonować.

Na tych frazach jestem na 2-3 stronie googla i nie chce się ruszyć w ogóle do przodu. Na teraz mam jakieś 400 backlinków, konkurencja ma po kilka-kilkanaście tysięcy. Google z kolei podaje że to się jakoś specjalnie nie liczy, że ważny jest content. Myślę że mam bogatą treść (20 dużych artykułów, nigdzie indziej nie opublikowanych), konkurencja ma czasem po kilka podstron a i tak jest wyżej.

Te 400 linków, które mam, to głównie zasługa kilkudziesięciu (w miar dobrych) katalogów i kilku for. Wszyscy trąbią że katalogi to przeżytek i że to już się powoli kończy. Ale czy tak jest na prawdę? Warto iść jeszcze na ilość i wpisywać się wszędzie w celu osiągnięcia dużej ilość backlinków czy może robić coś jeszcze innego?

Jak możecie to spróbujcie mnie choć trochę oświecić i naprowadzić co powinienem zrobić, bo liczba moim włosów na głowie jest ograniczona i nie chciałbym stracić ich wszystkich.

Pozdrawiam,

Andrzej

Liczy się jakość, a dopiero później ilość linków. Link z onetu jest "milion" razy więcej wart, niż link z jakiegos-seoka.pl. Dodatkowo - jak chcesz być wysoko na frazę X to musisz mieć linki z anchorem zawierającym tę frazę, np. jeśli X = "snopowiązałki" to dajesz anchory: "tanie snopowiązałki", "nowe snopowiązałki", "sklep ze snopowiązałkami", "jak wybrać dobrą snopowiązałkę" etc. Linkuj róznie - różne anchory, różne strony docelowe. You get the idea.

I got it:)

Czyli z tego co piszesz, ważnym źródłem linków są fora, bo tam mogę w sygnaturach ustawiać takie anchory jak chcę.

I jeszcze jedno naiwne pytanie. Rozumiem że nikt mi nie poda listy dobrych katalogów (vide onet), ale tak mi się wydaję że ich lista przynajmniej w polskim interencie jest dosyć ograniczona, więc jak je znajdywać?

Na łysienie nie ma rady, ale nie ma co się stresować. Wybrałeś sobie zajęcie wymagające czasu i cierpliwości, a do tego reguły gry nie są jasne do końca. Proponuje przejrzeć kilka postów na forum, bo może coś przegapiłeś. Czy konkurencje coś łączy czego Twojej stronie brak (linki, treść, kod strony i inne rzeczy, o których tu możesz poczytać)?

Dokładnie przeanalizuj swoją stronę czy jest dobrze zoptymalizowana, samo nasycenie słowami i frazami kluczowymi w treści to nie jest optymalizacja.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

A ta lista cezzego to shit, nie trać na to kasy.

Mam odmienne zdanie.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności