Skocz do zawartości

Katalogi SEO

makulebe

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o kupowaniu na allegro linków pozycjonujących? Natrafiłem np. na

https://allegro.pl/pr-9-7-linki-seo-skuteczne-pozycjonowanie-moc-moc-i3699954064.html

Chciałbym poznać czy jest to przydatne i ile tego trzeba kupić aby był rezultat :P

Jak już sie domyśliliście - jestem początkujący.

zajrzyj lepiej na tym forum do działu katalogi, poczytaj sobie opinie i to co powinno się wiedzieć o katalogowaniu i wybierz grupę dla siebie. Pamiętaj że budowanie linków do strony to nie tylko katalogi.

Proszę Cię Achil - czemu nie powiesz koledze że SERWIS ma PR 7-9 ale strona na której pojawi się jego link będzie na stronie z PR n/a .Spamując to oto forum może nabić tyle "linków" szalejąc w powitalni a forum ma PR 4 .Te linki jak i wszystkie inne z allegro to gó.o . Jak koledze bardzo zależy niech to zleci, a jak mniej to niech sam linkuje. Jak nie ma czasu to czemu se zawraca głowę siedzeniem na forum PIO.

Raz na dwa lub trzy dni pojawia się na tym forum kolejny wątek dotyczący sensowności inwestowania w katalogi, a w co drugim z nich pojawiają się propozycje z allegro. Fajnie, że goście mają co sprzedawać, ale do licha, jak kupujesz link za parę groszy, to jest on warto parę groszy. Żadne bajki o moderacjach, przedłużaniu domen, niełamaniu wytycznych Google nie powinny się sprzedawać. Takie hurtowe kupowanie linków z miejsc co najwyżej miernych nie może być sensowną metodą pozycjonowania.

Te linki jak i wszystkie inne z allegro to gó.o

Wszystko zależy od sprzedającego. Czasem znajdzie się jakąś ciekawą ofertę.

W moim odczuciu sprzedaż multikodów na Allegro zepsuły w większości osoby prywatne (nie prowadzące działalności gospodarczej).

Początkujące osoby powinny skorzystać z wiedzy np: Dlapozycjonera.pl, SEOSklep24.pl itp.

Takie właśnie sklepy mają najwięcej wiedzy na ten temat, bo przerabiają to codziennie.

Czy prowadzenie DG jest gwarancją wiedzy i umiejętności w zakresie SEO?

Nie jest gwarancją umiejętności i wiedzy.

Jakoś to sprawdziłeś?

Osoba prowadząca działalność gospodarczą od sprzedanej usługi (w tym przypadku multikod) musi zapłacić podatek VAT 23% oraz dochodowy. Dodatkowo opłaca co miesiąc ZUS. Nie każdy sprzedaje multikody lub inne usługi SEO zgodnie z prawem. Firmy przez takie sprzedaże tracą, ponieważ nielegalne oferty są zazwyczaj tańsze. W moim odczuciu kupując multikody od firmy masz dużo większą szansę na to, że katalog będzie dłużej w Internecie. Po prostu osoba prowadząca działalność gospodarczą musi zadbać o swój wizerunek. Wiadomo też, że duża firma kupująca multikody nie kupi usługi bez faktury VAT. Troszkę zbiegliśmy z tematu.

Użytkownik makulebe napisał, że jest początkujący. Myślę, że odpowiedź, którą udzieliłem w poprzednim poście jest wartościowa. Naprawdę takie sklepy (jeżeli chodzi o katalogi, bo w sumie tak nazywa się temat chociaż aukcja tego nie dotyczy) z usługami SEO mają dużą wiedzę na ten temat. Na jego miejscu napisałbym do nich e-mail z poleceniem grupy wpisów.

Czy prowadzenie DG jest gwarancją wiedzy i umiejętności w zakresie SEO?

Na jego miejscu napisałbym do nich e-mail z poleceniem grupy wpisów.

Pytanie czy warto w ogóle korzystać z grup katalogów. A nie, która grupa jest O.K. Dziś jest O.K. a jutro już nie. I trzeba sprzątać, jak pisał Szlaf.

A ja z doświadczenia wiem, że usługi sprzątania w Polsce są na bardzo niskim poziomie ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Kiedy ja to już pisałem, że kody po 1 grosz za wpis do katalogu są kopaniem dołka pod całą "branżą". Rozumiem sprzedaż hurtową, niskie ceny, konkurencję, ale są granice po przekroczeniu których biznes staje się nieopłacalny, lub opłaca się go prowadzić do daty odnowienia domen/hostingu.

A żeby nie było offtopa, to na allegro też znajdziesz ciekawe oferty, trzeba tylko umiejętnie szukać.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

W pewnym momencie zaczyna działać syndrom najniższej ceny, dajesz najniższą cenę, jesteś królem alledrogo, za chwilę ktoś cię przebija i daje 1 zł taniej, ty przebijasz o kolejną i w końcu nikt nie zarabia, albo zarabia na waciki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności