Skocz do zawartości

Spis katalogów - kategorii > cRav-Direct 0.2

sorrow

Rekomendowane odpowiedzi

Mozna powiedzieć iz ostatnio nie miałem czasu na mój spisik i ostał on sie bez zadnych zmian, do dziś do tego dnia kiedy spis liczy już 932 katalogów oraz ponad ~500 tysięcy kategorii. Zmiany to eleminacja błędów które się namnożyły w pierwszej odsłonie spisu oraz wiele usprawnień.

Główne zmiany to

Dodano katalogowe RSS 2.0 zintegrowane z XTLS

Adres strony jest pobierany z google nie zaindexowany adres jest dodawana tymczasowo z www.

Spis został przyspieszony, zapytania sql zoptymalizowane

Zawansowana szukarka w spisie została poprawiona o linki do kategorii;

Dodałem przyciski porcjowania wyników;

Lista jest spersonalizowana, po ponownej wizycie wracają niektóre zapisane ustawienia;

Możliwośc dodawania do katalogów z 3 miejsc z szukarki kategorii, spisu katalogów oraz zmieniarce.

Zmieniło się założenie projektu, spis będzie darmowy żadnych nachalnych reklam linków etc

Cache google jest aktualizowane codziennie, jezeli katalog jest niedostepny w danym dniu jest podświetlony na czerwono [Jeszcze testowane]

Na raźie mało rewolucji w następnej odsłnie bedzie więcej inowacji oraz usprawnie

Mile widziane sugestie oraz uwagi

No to tak, jeśli wyszukam sobie daną podkategorię, mam kilkanaście wyników, oczywiście odpowiednie układy kategoria-podkategoria i jak wejdę do jednej nie ma powrotu, trzeba od nowa wyszukiwać. Dotego zauważyłem duże rozbieżności co do rozpoznawania skryptów, niektóre qlweby są jako autorskie a niektore autorskie jako BIZ Directory.

Fajnie, że jest możliwość sortowania po skrypcie, ale jak dojść do samych np. CNCat? Zwarzywszy na to, że jak jest to posortowane, to na początku kilkadziesią podstron to qlWeb, a nie można prześć od razu do np. 10 strony.

No i najważniejsze, cieżko się połapać, ustawić jakiś schemat dodawania stron, ponieważ ciężko połapać się, ktore katalogi się odwiedziło, a które nie. Tz. wg czego są sortowane katalogi już w końcowym efekcie, tz. po wyszukaniu odpowiedniej podkategorii, i wejściu do Kategoria -> podkategoria?

EDIT:

Na jakiej zasadzie działa kanał RSS, co nim jest? Bo u mnie narazie: Błąd parsowania XML :|

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

No to tak, jeśli wyszukam sobie daną podkategorię, mam kilkanaście wyników, oczywiście odpowiednie układy kategoria-podkatego[...]

Magia Ajaxa jeszcze tego nie dopracowałem całe 2 dni optymalizowałem bazę zakładałem indexy i średnio zapytanie z 4 sekund zoptymalizowałem do 1 lecz nadal niektóre pod strony wolno chodzą. Baza jest z dwóch dni a niektórzy po prostu usuwający stopki etc zmiany te powodują iż trudno rozpoznać katalog jeszcze nawet nie rozpocząłem tworzenia panelu administracyjnego więc na razie będe musiał to robić ręcznie.

Fajnie, że jest możliwość sortowania po skrypcie, ale jak dojść do samych np. CNCat? Zwarzywszy na to, że jak jest to posortowane, to na początku kilkadziesiąt podstron to qlWeb, a nie można prześć od razu do np. 10 strony.

Jak widać jest małe menu które trzeba będzie rozwinąć w spisie, nie dokończyłem jeszcze szukarki ale sądzę iż w nowej odsłonie to będzie, teraz były ważniejsze priorytety.

No i najważniejsze, cięzko się połapać, ustawić jakiś schemat dodawania stron, ponieważ ciężko połapać się, ktore katalogi się odwiedziło, a które nie. Tz. wg czego są sortowane katalogi już w końcowym efekcie, tz. po wyszukaniu odpowiedniej podkategorii, i wejściu do Kategoria -> podkategoria?

Normalnie po kliknięciu w spisie na link do danej strony przeglądarka powinna go podkreślić lecz jeżeli jest to link do podkategorii nie zostanie to zrobione. Tutaj kłaniają się konta użytkowników linki są z przekierowaniami więc po prostu trzeba by stworzyć w koncie informacje o odwiedzonych katalogach.

Na jakiej zasadzie działa kanał RSS, co nim jest? Bo u mnie narazie: Błąd parsowania XML :|

Magia PDO sqlite3 będę musiał zgłosić to do buqtrakera gdyż nie znalazłem rozwiązania tego na sqlite2 działało bez problemu teraz po wywołaniu klasy jest wysyłane 5 spacji co powoduje błąd w walidacji w Firefoxie który obsługuje Xtls zas Misiu nie obsługuje w pełni tego rozszerzenia. Troche miej dopieszczona wersje zamieściłem tutaj

Cóz moge dodać jeszcze dużo pracy przedemna a inne projekty na głowie jak na raźie działa nową wersje gdzieś wypuszcze za miesiąc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności