Skocz do zawartości

Strona po wyjściu z filtra nałożonego ręcznie

panwacus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy na forum więc może na początku się ze wszystkimi przywitam.

Ostatnio napotkałem pewien problem, dostałem stronę do odświeżenia i pozycjonowania.

Ktoś kto wcześniej zajmował się stronką strasznie nabrudził i musiałem się trochę natrudzić aby ponaprawiać różne rzeczy.

Strona miała filtra w Google nałożonego ręcznie, za linki wychodzące ze strony. Stronę gruntownie przebudowałem pousuwałem treści itd.

Po kilku dniach zgłosiłem prośbę o rozpatrzenie zgłoszenia i udało się, dostałem wiadomość na GWT "Zespół ds. spamu podjął wcześniej działania wobec Twojej witryny, ponieważ nie była ona zgodna z naszymi wskazówkami dotyczącymi jakości. Po przeanalizowaniu Twojej prośby o ponowne rozpatrzenie wycofaliśmy te działania." itd.

Strona miała strasznie dużo linków przychodzących, z jakichś spamowych adresów, więc wziąłem się za usuwanie tych linków przez disavow tools. Usunąłem już prawie wszystkie, które wyświetlały się w GWT.

Wiadomość o tym że wycofali ręczne działania antyspamowe dostałem 18 października. Od tego czasu strona ani drgnie w wynikach wyszukiwania pod ważnymi frazami, ciągle plasuje się w obszarze 6 strony. Zdaje sobie sprawę, że mogła dostać też algorytmiczny filtr i dlatego ciągle usuwam te spamowe linki do witryny i dodaje wartościowe(oczywiście z głową).

Zauważyłem też dziwną przypadłość, jeżeli wpiszę się w google "parking przy lotnisku" i ustawi w narzędziach wyszukiwania na wrocław to strona znajduje się w top10 a jeżeli wpiszę się "parking przy lotnisku wrocław" to stronka własnie dopiero na 6 stronie. Dlatego śmiem twierdzić, że dostała ona filtr algorytmiczny.

Może ktoś z was podpowiedzieć co jeszcze mógłbym zrobić ? Zostaje mi tylko czekać ?

adres strony to https://tinyurl.com/mzbrrtu

Od dwóch dni zauważyłem coś niepokojącego a mianowicie strona zniknęła z google przy podanych slowach kluczowych, już nawet nie jest na 50 miejscu tylko gdzieś daleko na szarym końcu. Czy ktoś może wytłumaczyć o co chodzi ? Żadnych powiadomień o filtrze ręcznym.

Strona widoczna tylko przy site: oraz przy frazach takich jak parking przy cargo i tylko tyle.

Czy to jakaś czkawka ? Czy po prostu google usunęło stronę żeby potem przesunąć ją wyżej ?

Jak usuwasz linki i nie dodajesz nowych (lepszych) to nic dziwnego że leci w dół. A jak usunąłeś działania konkurencji to powinno być w górę.

Samo usuwanie linków "złych" nie gwarantuje powrotu na pozycje bo one zostały osiągnięte dzięki tym nieprawidłowym w oczach google.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Dodaje linki i to dodaje linki takie jak dodaje do innych stron, i przy innych stronach te linki dają efekty

Uważam że strona po zdjęciu filtra ręcznego i tak jest "na oku" wyszukiwarki, jeżeli będziesz dalej ją linkował tymi sami metodami co przed filtrem to nie dziwi spadek witryny w rankingu.

Ktoś kiedyś napisał że strona po usunięciu filtra dalej jest oflagowana i w pełni się z tym zgadzam.

Proszę czytać wątek ze zrozumieniem, to nie ja dodawałem linki do tej strony, przejąłem ją od 'firmy' pozycjonującej, strona miałą ponad 100 tys linków śmieciowych, spamowych, 30 tys. linków z jednej domeny...

na swoim koncie mam wiele stron które znajdują się w top 10 i to już od 2011 roku, więc żaden filtr ich nie tyka, dodaje tylko do sprawdzonych miejsc. Więc może zastanów się i przeczytaj cały wątek zanim coś napiszesz

Strona już wyszła z filtra, po tym jak usuwałem linki przez disavow. Dodawałem i dodaje nowe linki i to zróżnicowane.

cbb44a055f970.png

i dodam że nie jest to spadek, tylko witryna zniknęła z google przy słowach kluczowych podanych wyżej.

Na cenzurowanym jest pewnie jakiś czas np pół roku ale powroty do top10 też są.

To że strona jest "na oku" wyszukiwarki po zdjęciu filtra nie oznacza że nie może być w TOP 10. Chodzi mi o to że jak dalej będziemy linkować tak jak przed filtrem to znowu strona spadnie i to bez nowej informacji o działaniach ręcznych więc idzie to z automatu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności