Skocz do zawartości

Google wskazuje podstronę zamiast głównej - jak poprawić

mrl

Rekomendowane odpowiedzi

Co znaczy wskazuje? Chodzi ci o to, że w SERPach zamiast strony głównej wyświetla się podstrona na jakąś frazę? Przecież sklepy głównie się pozycjonuje pod long tail (konkretne podstrony/kategorie itp.). Poza tym jak klient szuka jakiegoś produktu czy tam czegoś i trafi na stronę główną to bez sensu kompletnie bo zwiększa mu się ścieżka do zakupu (co dla ciebie jako sprzedawcy jeszcze gorzej).

A co to za fraza? Może optymalizacja jednak leży.

może w meta keywords usunąć frazy z produktów "portfel skórzany damski" i zostawić tylko w podkategorii?

Albo może wyłączyć pogrubienie tej frazy w opisie tego produktu. A jakie najlepsze podlinkowanie? W opisach? Dużo pracy przy tym ponieważ trzeba będzie dodać link do każdego opisu.

Niestety nie pokazuje podkategorii tak jakbym chciał tylko konkretny produkt.

a co pokazuje na frazę "portfele damskie skórzane" ?

To chyba logiczne, że dla frazy w liczbie pojedynczej pokazuje pojedynczy produkt a nie listing.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Znaczy masz skopaną optymalizacje , sprawdź różnice w nasyceniu frazą "portfele skórzane damskie" i te fraze daj w H1 listingu, sprawdź czy przypadkiem ta podstrona produktowa nie jest linkowana z sieci.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Walczyłem z tym nie raz - linkowałem główną, pokazywało podstronę, linkowałem podstronę, pokazywało główną albo inną podstronę. Tak jest nawet na najbardziej komercyjne frazy w google.com. Osobiście radziłbym nie kombinować z tym - lepiej, żeby było tak jak jest, niż jakby nie było w ogóle w wynikach.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności