Skocz do zawartości

Wiek domeny - komu wierzyć NASK czy archive.org

skibbbi

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam problem. Chciałem przechwycić domenę w aftermarket. Ale coś dane mi się nie zgadzają. Z jednej strony jako czas utworzenia podawany jest 2010 ale w archive.org ta strona ma historię od 2001 https://www.aftermarket.pl/info.php?name=remonty.slask.pl

Co jest kurcze grane?

Tak sobie pomyślałem teraz, że może to taki myk handlujących domenami, że zarejestrowali domenę ponownie, która przez jakiś czas była martwa? I ktoś w 2001 miał tę domenę a potem zniknęła bo nikt jej nie przedłużył i w 2010 znowu ktoś ją ponownie zarejestrował? Może tak być?

wg archive.org domena w 2001 roku miała treść ;) tyle możesz się dowiedzieć oficjalnie :D "mniej oficjalnie" powiem Ci, że domena aktualnie nie jest nawet opłacona i za chwilę może być Twoja za grosze :)

wygasa: 2013.11.17 01:27:06

co do samej wartości domeny to dla mnie to ona ma ~0

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Wiek ma znaczenie, ale nie od daty pierwszej rejestracji, a od początku ostatniego nieprzerwanego okresu w którym była na niej jakaś treść. Podczas dłuższych przerw google zeruje dla niej wszystkie wskaźniki.

"Ostatni nieprzerwany okres" musi oczywiście ~trwać :)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności