Skocz do zawartości

Strategia pozycjonowania

xaero92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

analizując forum opracowałem strategię pozycjonowania strony, w sumie to stron, bo zajmuje się ich tworzeniem i nie mam zamiaru płacić pozycjonerom tylko rozwinąć swoją nowo podstałą działalność. Stronę www, jak narazie swoją pozycjonuję wrzucając ją do 80 katalogów z PR: od 2-5 i do mniejszych katalogów. Codziennie budują po 5 własnych zaplecz na wordpress.com z powiazaną tematyką i piszę tam posty nie tylko zwiazane z moją stroną, aby nie zaspamować zaplecza tylko wartościowymi artykułami, oczywiście nie skopiowanymi. Czy taka strategia jest dobra na wypozycjonowanie strony docelowej, czy czegoś mi jeszcze brakuje ?

Jakoś tak mi się wydaje, że pokory i kultury :( W końcu jesteś na forum na którym większość to pozycjonerzy i pasjonaci. Czyli płacić im nie chcesz ale za darmochę ich wiedzę z chęcią wykorzystasz? Więc jeśli już chcesz za darmo porad od pozycjonerów to chociaż okaż trochę szacunku dla ich pracy i wiedzy i nie cwaniakuj.

i nie mam zamiaru płacić pozycjonerom tylko rozwinąć swoją nowo podstałą działalność

Biorąc to pod uwagę , doceniając szczerość, zapytam, zrobisz mi stronę za darmo ? :D

No a już na poważnie to zacznij szukać w necie wiedzy na początek , najlepiej zacznij od tego aby budować zoptymalizowane strony ale takie "tip top" to znajdziesz zlecenia bez pozycjonowania

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Przeanalizuj sobie jak "naturalnie" rośnie popularność strony internetowej, jakie czynniki decydują o jej popularności i masz już strategię.

Poza tym pytasz o coś co jest najważniejsze w SEO (i najdroższe) bo wdrożenie strategii może zrobić nawet odpowiednio przeszkolona małpa ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

wszystko zależy od frazy na jaka chcesz się wbić, jak to prosta fraza to OK, jak trudna musisz trochę się wysilić. Katalogi jako źródło linków nie powala, wordpress jest spoko, ale... zaplecze trzeba porządnie podlinkować inaczej nie ma mocy, dobrze jakby zaplecze miało trochę więcej źródeł niż jedna platforma blogowa, twórz blogi na bloggerze, blox-ie, bloog.pl i innych platformach, może stwórz jakieś forum. Zdobywaj urozmaicone linki itd, itd...

strategia jak na razie słaba, przejrzyj dział dla początkujących to znajdziesz wszystko co potrzebne, aby poradzić sobie z łatwymi, średnimi frazami

Usługi seo, zaplecze, link building, copywriting e-reklama

Najlepszy program partnerski, do 40 procent prowizji od każdej sprzedaży - sprawdź tutaj

Do zaplecza możesz użyć Microsite Managera, łatwo i szybko zrobisz na nim sieć portali, praktycznie prostszego sposobu na zaplecze nie ma, do tego przydałaby się jakaś dodawarka dla wzmocnienia, polecam DonLinkage.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności