Skocz do zawartości

SWL pingowanie a dopalanie

yeahgone

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Jestem w temacie świeży. Od pewnego czasu zainteresowało mnie seo i eksperymentuję z różnymi technikami na własną rękę chcąc wreszcie podnieść podnieść licznik wejść powyżej 100:).

Chciałbym się spytać Was odnośnie kwestii dopalania wpisów w katalogach/praclach linkowaniem SWLem, czy nie wystarczy po prostu użyć pingowania? Być może źle myślę, ale lepszy efekt dało by bezpośrednie linowanie mojej strony SWLem(zamiast wpisów), jednak zważając na niebezpieczeństwo wykrycia przez google tego rodzaju pozycjonowania, na wielu pozycjonerskich blogach jest to wyszczególnione czerwoną czcionką - że nie można.

Możecie się wypowiedzieć?

Lubisz E-sport? EsportLife to miejsce dla Ciebie.

webdevil-sygnatura-2.png.9f607f84f0452dafaa3215a682bc491d.png

Dzięki za odpowiedzi.

@yeahgone - na pingowanie nie trać czasu, lepiej dopalić rotacją, zwiększasz moc strony z której wychodzi link, a najlepiej podlinkować bezpośrednio - jeśli ktoś pisze to czerwoną czcionką, tzn że jest to cholernie skuteczne.

Zwiększam moc strony na której umieściłem link, co zatem z moją stroną? czy takie pośrednie dopalenie mojej strony będzie miało aż takie znaczenie dla pozycji mojej witryny?

Co do bezpośredniego... czerwona czcionka oznacza w tym przypadku ostrzeżenie. Zerknijcie jeśli możecie: https://www.seo-poradnik.pl/1-idea-i-dzialanie-swl/

Lubisz E-sport? EsportLife to miejsce dla Ciebie.

webdevil-sygnatura-2.png.9f607f84f0452dafaa3215a682bc491d.png

......

Zwiększam moc strony na której umieściłem link, co zatem z moją stroną? czy takie pośrednie dopalenie mojej strony będzie miało aż takie znaczenie dla pozycji mojej witryny?

....

zobacz na to Pozycjonowanie stron przez dopalanie

Marketing internetowy dla firm

A Pingowanie nie dobre ? Wpisy można podlinkować na forach, lub gorszych katalogach i całość przepingować. swl jest ryzykowne, jak myślicie?

Nie pozwól, by konkurencja ciągle Cię wyprzedzała. Znajdź się ponad nimi, dzięki Google AdWords!

www.Lera.pl Forum koszykówki ulicznej - Street-Ball.info

To jest bardzo dobry sposób, aby nie tylko odebrac moc swojemu wpisowi,ale także całemu katalogowi.

Ja używam swla nie tylko do dopalania, ale także do pozycjonowania, głównie bardzo trudnych fraz. Efekt, świetny. :)

A Pingowanie nie dobre ?

Pingowanie nie przyszosi wymiernych efektów,

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja używam swla nie tylko do dopalania, ale także do pozycjonowania, głównie bardzo trudnych fraz. Efekt, świetny.

Muszę się chyba w końcu przełamać i potestować :)

P.S. Szlaf, fajny pomysł z tym linkiem. Jeśli pozwolisz spapuguję od Ciebie?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

P.S. Szlaf, fajny pomysł z tym linkiem. Jeśli pozwolisz spapuguję od Ciebie?

Nie ma sprawy. Ja co roku wybieram sobie rodzinę i przygotowuje im paczkę. Zachęcam też innych. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja co roku wybieram sobie rodzinę i przygotowuje im paczkę.

Fajny pomysł. Ja się przymierzam do pracy chociaż jeden dzień w miesiącu dla którejś z wrocławskich fundacji ale nie jest łatwo wybrać. Mam nadzieję, że do końca roku na którąś się zdecyduję ;)

e: byłbym zapomniał, przepraszam za O/T.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Tak odbiegając od tematu, polecam również pomagać schroniskom dla zwierząt. Fundacje i domy dizecka są licznie wspierane przez instytucje, niestety wiele schronisk nie jest. Szczególnie w mniejszych miastach, gdzie jest tragedia.

Mógłbyś powiedzieć coś więcej?

Dopalasz co jakiś czas frazy.

Czas i ilość punków użytych zależy od domeny, frazy oraz sposobu linkowania na daną frazę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności