Skocz do zawartości

SWL pingowanie a dopalanie

yeahgone

Rekomendowane odpowiedzi

Dopalanie wpisów jest działaniem autodestrukcyjnym i jestem tego pewny na 100%. Owszem daje to dobry efekt, ale jest to efekt krótkotrwały . Załóżmy czysto hipotetycznie,że katalog x ma 1000 wpisów ,a do tego katalogu prowadzi 4000 w miarę dobrych linków. Co stanie się z tym katalogiem, gdy chociaż co 2 osoba do swojego wpisu przyłoży 1000 linków ? Max kilka miesięcy i miejscówka przestaje istnieć dla wszystkich

Każdy, kto zakłada katalog powinien blokować możliwośc dopalania wpisów linkami rotacyjnymi

..... Załóżmy czysto hipotetycznie,że katalog x ma 1000 wpisów ,a do tego katalogu prowadzi 4000 w miarę dobrych linków. Co stanie się z tym katalogiem, gdy chociaż co 2 osoba do swojego wpisu przyłoży 1000 linków ? ....

Odpowiedz jest bardzo prosta po paru dniach nadal będzie miał 4000 w miarę dobrych linków, a Ty spróbuj zgadnąć dlaczego ?

Marketing internetowy dla firm

Max kilka miesięcy i miejscówka przestaje istnieć dla wszystkich

Mam dwa stare katalogi, jeden z 2004 drugi z 2005 roku. Każdy ma wysoki PR, każda kategoria ma jakiś PR. Ludziska walą swlami od niepamiętnych czasów a katalogi trzymają się.

Dodam jeszcze, że nigdy nie było gwałtownego i nagłego przyrostu linków. Oczywiście bez mojej wiedzy. :)

edit.

Ach zapomniałem dodać, że nie reklamuję swoich katalogów i precli na PiO. Nie zarabiam na nich, traktuję to jako inwestycję. Może to jest droga do sukcesu. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

..... Załóżmy czysto hipotetycznie,że katalog x ma 1000 wpisów ,a do tego katalogu prowadzi 4000 w miarę dobrych linków. Co stanie się z tym katalogiem, gdy chociaż co 2 osoba do swojego wpisu przyłoży 1000 linków ? ....

Odpowiedz jest bardzo prosta po paru dniach nadal będzie miał 4000 w miarę dobrych linków, a Ty spróbuj zgadnąć dlaczego ?

Od tylu lat sie tym zajmujesz, a opowiadasz herezje jakbyś zajmował się pozycjonowanie od miesiąca.

W takim razie odpowiedz mi na pytanie:

1. W jaki sposób Google traktuje linki rotacyjne ?

....

Mam dwa stare katalogi, jeden z 2004 (jaki adres?) drugi z 2005 (jaki adres?) roku. Każdy ma wysoki PR, każda kategoria ma jakiś PR.....

No w dobrym tonie mgłbyś pochwalić się tymi rodzynkami chętnie do nich coć dodam

....

1. W jaki sposób Google traktuje linki rotacyjne ?

Google je traktuje tak samo jak stałe

ps. skoro zagadka byłą za trudna podpowiem Ci rozwiązanie, po tygodniu tych linków nie ma

No w dobrym tonie mgłbyś pochwalić

Nie, nie. One po prostu są sobie w sieci.

Może dlatego są gdyż ich nie reklamuję.

Google je traktuje tak samo jak stałe

A powiedz jeszcze dlaczego rotacja jest dobra.

Czyli szybko i skutecznie. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

.....

A powiedz jeszcze dlaczego rotacja jest dobra.

Czyli szybko i skutecznie. ;)

Zaletą rotacji jest otrzymanie w krótkim czasie dużej ilości linków z rożnym IP , symluje to działanie typu ktoś publikuje jakieś ciekawe wydarzenie i nagle grono ludzi to wydarzenie podlinkuje u siebie na blogach klasyczny mechanizm Hot news

ps. zasda działania SWL dla tych co nie wiedzą jak działa rotacja https://www.seoparty.net/news/artykuly/jak_uzywac_swl_staly_i_rotacyjny

Zaletą rotacji jest otrzymanie w krótkim czasie dużej ilości linków z rożnym IP

I to można traktować za definicję rotacji i przyszłych pytań koko.;)

Xann nie gadaj, jeszcze nie zorientowałeś się jaki negatywny wpływ na strone, mają pojawiające się i znikające linki ?

Takie działanie jedyne co symuluje, to szybkie sztuczne linkowanie, a "Hot News" działa na zasadzie linków stałych. Pojawia się dużo linków i zostają one na lata, a rotacja nie ma z tym nic wspólnego.

Dlatego negatywne efekty nie są widoczne od razu,ale po jakimś czasie.

Tak jak napisałem wyżej podlinkowywanie katalogów lub precli rotacją, prędzej lub później te precle i katalogi zniszczy ( . W takim sensie zniszczy,ze ich wartość zostanie obniżona do 0

Jeżeli chodzi o linkowanie SWL-ami strony pozycjonowanej, to rotacja jest niczym innym jak klasycznym sepuku, a ze stałymi SWL-ami jest inaczej. Trzeba mieć ogromnego pecha, aby poczuć negatywny wpływ SWL-i stosując ok 30% -35% t linków z SWL-i, w stosunku do reszty linków

Jeżeli chodzi o linkowanie SWL-ami strony pozycjonowanej, to rotacja jest niczym innym jak klasycznym sepuku

@Kokodżambo,

zrób audyt na domeny, które pozycjonują się, na bardzo trudne frazy. Zobacz skąd te domeny mają linki.

Ja nie dalej jak wczoraj analizowałem domenę z kategorii "bielizna" (jak ktoś robi taką frazę to proszę na PM, pogadamy), większość linków pochodzi z swla.

Dopalanie swlem jest dobre, ale tylko dopalanie fraz ciężkich.

Wracając do tematu dopalania wpisów SWLami...Z tematu który załozyłem, do tej pory zrozumiałem tyle, że systemy SWL znacznie przyspieszają indeksację wpisów w których widnieją nasze linki (i podnoszą moc tych wpisów). Natomiast, aby wypozycjonować stronę bezpośrednio za pomocą SWL, należy linkować bezpośrednio do pozycjonowanej strony. Tak?

Lubisz E-sport? EsportLife to miejsce dla Ciebie.

webdevil-sygnatura-2.png.9f607f84f0452dafaa3215a682bc491d.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności