Skocz do zawartości

Dobry skrypt katalogu - wasze opinie.

madej

Rekomendowane odpowiedzi

WItam, mam kilka katalogów stron - działają obecnie na zmodyfikowanych qlweb, otwartych mini. Ale niestety te skrypty mają sporo minusów.

Najważniejszy z nich to brak możliwości dodawania płatnych wpisów, ale też sporo innych braków.

Przeglądałem masę skryptów i w zasadzie mam rozterkę pomiędzy WPkat i SEOkatalog. Czytałem sporo wątków ale ciężko na ich podstawie zbudować sobie zdanie bo często rozkłada się na czynniki 1sze jakąś drobną rzecz, gdy tym czasem pozostałe istotne kwestie są nietknięte.

Dla jasności nie chcę w tym wątku wykazywać ,że jeden jest lepszy od drugiego. Chcę poznać plusy i minusy ludzi którzy korzystali z obu rozwiązań lub jednego i mają na tej podstawie swoje zdanie. Czyli wiedzą jak skrypt się "zachowuje w praniu".

Co mnie najbardziej interesuje.

1. błędy - czy są , czy jest ich dużo.

2. support - czy jest - jak wygląda.

3. aktualizacje - czy są , czy nadążąją za duchem czasu - czy oprogramowanie jest rozwijane.

4. zachowanie w wyszukiwarce.

5. user friendly - czy łatwo się nimi posługiwać - szczególnie interesuje mnie moderacja - powiem szczerze ,że ta z qlweba - wylistowanie 100 wpisów i zaznaczanie ptaszkiem - dodaj czy banuj mi się bardzo podoba i drażni mnie ten brak w otwartym mini.

6. ogólne uwagi - może jest jakiś skrypt lepszy od obu powyższych - chciałbym wydać na licencję nie więcej niż +- 100 zł netto

Ani ze mnie specjalista, ani pozycjoner, ale w otwartym bez problemu wprowadziłem płatności.

Obecnie tworzę katalogi na WordPresie ale nie na WPkat tylko na swoich rozwiązaniach, seokatalogu nigdy nie miałem, ale jest ich strasznie dużo, osobiście chyba lepiej postawić coś nowego, czego jeszcze nie ma w sieci.

Ani ze mnie specjalista, ani pozycjoner, ale w otwartym bez problemu wprowadziłem płatności.

Obecnie tworzę katalogi na WordPresie ale nie na WPkat tylko na swoich rozwiązaniach, seokatalogu nigdy nie miałem, ale jest ich strasznie dużo, osobiście chyba lepiej postawić coś nowego, czego jeszcze nie ma w sieci.

Dzięki za odpowiedź, No właśnie dla mnie najważniejsze jest to abym mógł zainstalować i zapomnieć o dłubaniu. Nie mam ani zdolności do programowania ani też aspiracji, nie nadaję się do tego. Co do płatności - miałem 2 różne rozwiązania i każde z nich generowało więcej problemów niż korzyści. niestety autorzy "wtyczek" porzucają swoje projekty.

Dla mnie najważniejsze jest to abym miał gotowe narzędzie do którego będą wychodziły aktualizacje i nie muszę śledzić tematu.

To ile czego jest na rynku nie decyduje czy warto kupić i uruchomić kolejną sztukę, czy trzeba się tego wystrzegać. WP jest o wiele więcej niż seokatalogów, a czy to oznacza, że wszystkie są spalone? Kup seokatalog i będziesz zadowolony, kup wpkata i też spełni Twoje oczekiwania, jedno co zrób - sam przynajmniej troszkę zmodyfikuj skrypt aby odbiegał o ustalonego przez autora wzorca.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności