Skocz do zawartości

Nie chodzi o linki, nie chodzi o rozkład anchorów, chodzi o frazy.

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Co do moich obserwacji, raczej na pewno szodzą linki z miejsc, które dostały powiadomienia w jakiejkolwiek formie, nie istotne czy nadal są w indeksie czy nie, wiem to bo dodawałem i usuwałem linki ze swojego zaplecza, gdzie takich powiadomień kilka przyszło i to na prawdę robi różnicę.

Tutaj właśnie ciekawostka, moje zaplecze składa się głównie z domen, które mi się spaliły - dlatego chętnie testuję bo nic się nie marnuje - i linki z takich domen kopią bardzo dobrze. Domeny na pewno nie były zgłaszane do disavow bo to moje prywatne domeny + nie ma na nich żadnych szpiegów (analytics, adsense, gwt). Jednak większość z nich została wysłana w kosmos z top5.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 166
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Poza wszytkim, dawno nie widziałem ciekawej wymiany zdań na PiO, a tu masz... niespodzianka. Intru dobrze kombinujesz, pamiętaj też o zawsze stosowanej przez G. teorii chaosu - nigdy nie wiesz do końca jaki jest algo, zmienny w czasie i zmienny w geolokajizacjach oraz typach fraz.

Pozdrawiam

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

Z największych śmietników jakie tylko istnieją - fora, guestbooki itp :)

Linki nie mają znaczenia - znaczenie mają frazy. Linki mają jedynie takie znaczenie, że łatwiej wylecieć ale kopią tak samo jak linki z porządnych serwisów.

Intruder nie podpowiadaj za dużo :nonono:

A jeśli chodzi o obserwacje to są branże, które obrywają tylko za to, że sprzedają. Nie ma tu znaczenia rozkład anchorów, sposób linkowania. Zasada jest prosta. Sprzedajesz i zarabiasz to polecisz. Mówię tutaj o branży "farmaceutycznej". Przykład: strona wchodzi do top 10. Siedzi tam 1-3 dni i wylot. można ją znaleźć gdzieś koło 600 pozycji. Szybkie postawienie WP i kilka tekstów, żadnej sprzedaży. 5 dni później strona ma top 1-3 na 7 z 8 fraz. Dla białych kapeluszy dodam, że sposób linkowania przyprawiłby niejednego o ból głowy.

Intruder nie podpowiadaj za dużo :nonono:

A jeśli chodzi o obserwacje to są branże, które obrywają tylko za to, że sprzedają. Nie ma tu znaczenia rozkład anchorów, sposób linkowania. Zasada jest prosta. Sprzedajesz i zarabiasz to polecisz. Mówię tutaj o branży "farmaceutycznej". Przykład: strona wchodzi do top 10. Siedzi tam 1-3 dni i wylot. można ją znaleźć gdzieś koło 600 pozycji. Szybkie postawienie WP i kilka tekstów, żadnej sprzedaży. 5 dni później strona ma top 1-3 na 7 z 8 fraz. Dla białych kapeluszy dodam, że sposób linkowania przyprawiłby niejednego o ból głowy.

Tak miałem przez miesiąc, teraz klient stoi stabilnie w TOP10 i pnie się do góry ;) nie ta branża niestety.

Mówię tutaj o branży "farmaceutycznej".

Dobrze, że użyłeś cudzysłowu ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

U mnie na "apteka online"

A co chciałeś mieć w topach na apteka online? Spama z viagrą? Cefarm z tego co kojarzę to jest apteka, więc chyba wyniki są odpowiadające zapytaniu tak?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tzn to jest atak na zarabianie i afiliacje, najwięcej domen klientów poleciało po upadte z nazwą "sklep" w domenie. Przypadek ? :) 1 punkt regulaminu google - tylko google może zarabiać w Internecie.

ps. nie mówię za dużo - rzucam myśl, niech sobie każdy wnioski wyciągnie :)

A co chciałeś mieć w topach na apteka online? Spama z viagrą? Cefarm z tego co kojarzę to jest apteka, więc chyba wyniki są odpowiadające zapytaniu tak?

nie chodzi o to co jest tylko czym jest robione

Intru trochę na czarno to widzisz, tak to były by topy zamrożone a ja widzę że jednak ruchy są, niestety robione sposobem jak ww apteka

nie chodzi o to co jest tylko czym jest robione

A co to obchodzi zwykłego użytkownika??

Ważne, że otrzymuje w wyniku to, czego szuka.

Google nie zostało stworzone dla pozycjonerów, tylko dla użytkowników.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności