Skocz do zawartości

Nie chodzi o linki, nie chodzi o rozkład anchorów, chodzi o frazy.

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwszym pingwinie tak, po pierwszej i drugiej pandzie też, a potem już wyciągnąłem wnioski :), co pewnemu lobby nie było na rękę

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• Odpowiedzi 166
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

więc jeżeli chcemy pozycjonować frazę odchudzanie linkujemy lekko frazy:

- smoleńsk zamach

- czy w smoleńsku dokonano zamachu

- katastrofa smoleńska

Nie muszą to być takie frazy, chodzi tylko o to, że frazy na 100% nie są dochodowe i nie będą kupowane w AdWords. Czekam sobie 2 tygodnie aż strona zostanie oznaczona przez algorytm jako non-profit. Wtedy wjeżdżam z linkami z anchorem "odchudzanie". Ale tak jak mówię - nie testowałem - dopiero testuję :)

A jak to sie ma to do tego, ze te frazy nie sa powiazane z contentem strony? Czy algorytm od razu nie wylapie tego jako jako cos podejrzanego? Czy nie trzeba by do strony o odchudzaniu dodac jakies teksty na temat katastofy w smolensku? Chociaz jedno wyrazenie na przyklad?

A jak to sie ma to do tego, ze te frazy nie sa powiazane z contentem strony?

Wszystkie 10 domen miały w treści "strona w budowie" i keywordsy w title (tak, tak - content is king)

(...)

Dwie na frazy równie konkurencyjne, jednak mniej spamowane pięknie weszły i siedzą w topie - zupełnie bez treści.

Te same słabe źródła linków, te same puste strony bez treści.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

A jak to sie ma to do tego, ze te frazy nie sa powiazane z contentem strony? Czy algorytm od razu nie wylapie tego jako jako cos podejrzanego? Czy nie trzeba by do strony o odchudzaniu dodac jakies teksty na temat katastofy w smolensku? Chociaz jedno wyrazenie na przyklad?

Tego jeszcze nie wiem. Właśnie testuję. Wydaje mi się, że jeśli się uda i każdy zacznie tak robić algorytm zgłupieje. Nie będzie wiedział, czy "odchodzanie" to jakieś wydarzenie związane ze smoleńskiem, czy "katastrofa ufo w rosewell" to nie jest coś związanego zbiurem nieruchomości itp. Trzeba pamiętać o tym, że to jest prymitywny system zliczający linki, flagujący domeny jako "dobrze" i "złe" i tyle. Nie ma w tym żadnej większej fililozofii :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

ostatnio robiłem test z stronką z zablokowanymi robot.txt , (wybitny wykonawca strony zapomniał odkliknąć) fraza prosta lokalna, mimo blokady robotów i braku dostępu do treści, stronka wbiła się na pozycje. Po zdjęciu blokady, podskoczyła o 2-3 pozycje.

Nie chodzi mi o negowanie w żaden sposób tego, co napisałeś, bo w większości, jak nie w całości zgadzam się z Tobą, jednak:

1) test Zgreda, mianowicie SWL'e na słowo "koszulki" pięknie się trzyma, stabilnie. Słowo raczej dochodowe?

2) robię własny test na stronie (content nie jest unikalny), kurs programowania, programowanie w c++, języki programowania. Te słowa to, że tak powiem... szmelc. Linkowane od dłuższego czasu. Dwa słowa pojawiły się na 3 dni w TOP40, a potem znowu wywaliło z wyników.

Co o tym powiesz?

To jest dziwne co piszecie, ale każdy ma swój model linkowania.

Zazwyczaj śmieje się z fraz jak widzę "kliknij", "zobacz" itp. Frazy "smoleńsk" i wogóle nie związane z tematyką to porażka. Po co to, w jakim celu. Bezsens. Sorry.

Oile można linkować na adres strony to inne niezwiązane frazy odpadają całkowicie. Mnie jakoś wchodzą trudne i komercyjne.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To jest dziwne co piszecie, ale każdy ma swój model linkowania.

Zazwyczaj śmieje się z fraz jak widzę "kliknij", "zobacz" itp. Frazy "smoleńsk" i wogóle nie związane z tematyką to porażka. Po co to, w jakim celu. Bezsens. Sorry.

Oile można linkować na adres strony to inne niezwiązane frazy odpadają całkowicie. Mnie jakoś wchodzą trudne i komercyjne.

Z ciekawości, można spytać o sposób linkowania? Ręczny, automaty, spam, wartościowy tekst? No i rozkład anchorów :)

[...]

To takie ogólne spostrzeżenia, widząc co się dzieje wokół bardzo wielu produktów dla webmasterów. Ruch w biznesie najzwyczajniej zamiera. Nigdy nie było aż tak słabo.

Dargre - ale to chyba nie dotyczy totalnie wszystkiego... np. skrypty związane z ecommerce - tzn. skrypty sklepów internetowych mają się w miarę dobrze.

Trzeba pamiętać o tym, że to jest prymitywny system zliczający linki, flagujący domeny jako "dobrze" i "złe" i tyle. Nie ma w tym żadnej większej fililozofii :)

Nie sądzę aby algorytm był tak prosty. Jeśli by tak było, nie jeden z nas nalisałby lepszy :)

Być może jest kilka indeksów w google, krótki (aktualne wydarzenia - dlatego niektóre strony tak szybko wchodza na topy) i długoterminowy.

Ps. a może byśmy zrobili wyszukiwarkę z prawdziwego zdarzenia? :) wielu gigantów zaczynało w piwnicy ;)

Nie sądzę aby algorytm był tak prosty

jest właśnie tak prosty ;) ale do każdej domeny oceny bierze co najmniej X-dziesiąt czynników ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności