Skocz do zawartości

Nie chodzi o linki, nie chodzi o rozkład anchorów, chodzi o frazy.

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 166
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Piszę publicznie bo mam w tym swój cel - jeżeli faktycznie mieszając tematykę można ogłupić algorytm czym więcej ludzi to będzie robiło tym bardziej algorytm zgłupieje i o to mi chodzi. Minie rok, wymyślą kolejną zagadkę żyrafa 4.8 i będzie kolejna zabawa :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Mysle, ze tu chodzi bardziej o content.

Nie o kontent a frazy w nim zawarte.

Kontent nie ma większego znaczenia (unikalność ma).

M

PS. intruder2600 - trzymam kciuki :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

content kontentem, warto aby coś na stronie unikalnego było, ostatnio testowałem stronkę z zablokowanym dostępem botów na frazę "specjalizacja lekarska" Warszawa, z zablokowanym dostępem doszła do TOP 10, w ciągu 2 dni po odblokowaniu skoczyło o 3-5 pozycji.

Fakt, fraza nie jest trudna.

Unikalny tekst nie ma aż takiego znaczenia, content nigdy nie był "king". Ja korzystam z zsynonimizowanych tesktów, gdzie pojedyncze zdania się duplikują na kilkunastu/kilkudziesięciu domenach i nie ma z tym problemu. Unikalny tekst to dodatek, nie podstawa i bardziej bym się skłaniał ku tezie, że bardzej się liczy jego ilość, aniżeli 100% unikalność.

Unikalny tekst nie ma aż takiego znaczenia, content nigdy nie był "king".

Dobrze można przyjąć wartość 80% unikalności :)

Unikalny tekst to dodatek, nie podstawa i bardziej bym się skłaniał ku tezie, że bardzej się liczy jego ilość, aniżeli 100% unikalność.

Chodzi jeszcze o coś innego niż sama ilość tekstu.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

Anchorów było ponad 500 i nie użyłem ani jednego anchora "pozycjonowanie". Efekt ? 2 domenki linkowane 100% pojawiły się w top50 po 2-3 dniach, 2 linkowane tymi 500 anchorami nie pojawiły się nawet w top800. Zła droga :)

Piszesz tu, że 100% EM - frazy sie pojawiły w top50 po 2 dniach

a te 500 zróżnicowanych anchorów, gdzie wplotłeś "*pozycjonowanie*" nie znalazło sie nawet w top800 ?

Piszesz tu, że 100% EM - frazy sie pojawiły w top50 po 2 dniach

a te 500 zróżnicowanych anchorów, gdzie wplotłeś "*pozycjonowanie*" nie znalazło sie nawet w top800 ?

Dokładnie tak, miesiąc minął i nic. Te ze 100% EM wyleciały również po kilku dniach, jednak zaczęły wchodzić. Jedna doszła do top20.

Wydaje mi sie ze testyna fraze pozycjonowanie i pozycjonowanie stron robi agencja MK GROUP.

Przeanalizujcie sobie ichnowe stronywpijane w topy i kazda z 301 do glownej.

Robią to samo co wszyscy - zabawa w 301, tak jak pisałem jest 30% szans, że się uda. Mi 2x strona weszła na pozycjonowanie w top1 od 2.1 i 2 razy wyleciała po 2 dniach. Obserwuję innych i to samo. Wygląda na działania ręczne, algo puszcza. Tą metodę już odpuszczam bo nie ma sensu. Przynajmniej w przypadku tej frazy.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności