Skocz do zawartości

Jak zawrzeć umowę

dervill

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Stoję przed zawarciem umowy z pewną firmą X odnośnie pozycjonowania strony.

Owa firma chce bym podpisał umowę na 2 lata bez okresu wypowiedzenia (jedyny okres wypowiedzenia to taki, jeżeli po 6 mc nie będzie efektów ma prawo zerwać umowę)

czy to jest uczciwe?

Co jeżeli środki na pozycjonowanie skończą mi się po 7mc i nie chciałbym już kontynuować pozycjonowania?

Firma X tłumaczy się, że tak to jest bo oni na start ponoszą najwieksze koszty pisania tekstów opłacania informatyków itd.

Czy ktoś by mógł poradzić jak zawrzeć umowę by nie ucierpiała żadna ze stron?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

Firma X tłumaczy się, że tak to jest bo oni na start ponoszą najwieksze koszty pisania tekstów opłacania informatyków itd

a co konia interesuje, że się wóz przewrócił?

szukają frajerów i pewnie ich znajdują..

Czy ktoś by mógł poradzić jak zawrzeć umowę by nie ucierpiała żadna ze stron?

poszukać innej firmy

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Dwa lat to trochę za dużo, tym bardziej, że 6 miesięcy na efekty czekać to również trochę za dużo...

Poszukaj firmy z warunkami o połowę mniejszymi...

Standardem jest umowa na rok a ewentualnie po 3 miesiącach rozwiązanie umowy z braku efektów...

Zgodnie z prawem jak niema efektów to możesz zawsze rozwiązać umowę (tak mi się wydaje)...

Co do umowy na minimum rok to jest ok, gdyż obsługa strony kosztuje, a płatność jest za efekty...

Inwestycja musi się zwrócić, ale dwa lata to już za dużo...

Z szukaniem innej firmy też jest problem, gdyż moja oferta tyczy się nie tylko google.pl ale takze .ua .ru i .com

Po tygodniach poszukiwań znalazłem właśnie tę jedną ... widać jednak trochę nie uczciwą.

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

@dervill pisz PW do moderatora MaxPan - on jest "tamtejszy" :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jeżeli chodzi o kwestie prawne to zawsze możesz wypowiedzieć umowę pod pewnymi warunkami, uczciwa umowa powinna chronić interesy obu stron.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Taki minus rozliczania za efekt (wnioskuje że to taka forma), obu stronom musi się to opłacać.

Zaproponuj im jakiś abonament, albo wariant mieszany, na czas nieokreślony z krótszym okresem wypowiedzenia.

Jeżeli zakładasz, że po 7 miesiącach nie będzie Cie stać na pozycjonowanie, to nie wiem czy jest sens w ogóle zaczynać, w SEO optymalny efekt osiąga się rok-dwa, przynajmniej jeśli chodzi o niesezonowe frazy.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Problem pewnie w "za efekt". To beznadziejny sposób rozliczania. SEO będzie koncentrowało się na szybkim efekcie czyli zwrocie (już ich kosztujesz bo zajmujesz czas handlowca) a nie na uzyskaniu stabilnych pozycji. 6mc na wypowiedzenie z powodu braku efektu to wcale nie dużo jeśli pozycjonowane mają być bardziej konkurencyjne słowa kluczowe (i błagam nie porównujcie do tego pozycjonowanie pod programy partnerskie). Jak ktoś zapomniał to przypominam, że mamy końcówkę 2013 roku.

Co jeżeli środki na pozycjonowanie skończą mi się po 7mc i nie chciałbym już kontynuować pozycjonowania?

Lepiej sobie jeszcze raz to wszystko policz i wygospodaruj pieniądze zawczasu.

Treningi WattUp.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności