Skocz do zawartości

Zmieniający się baner js a jego treść

kachat

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prosty baner w js, czyli trzy normalnie napisane w html pola (z obrazkami, tekstami), które skrypt js przesuwa automatycznie co kilka sekund (można też je przesunąć strzałkami, jak w galerii zdjęć). I tu pytanie - jak teksty na tym zmieniającym się banerze są odczytywane przez przeglądarkę, google itp. itd.? Jeśli w jednej chwili jest tam jedna treść, a za chwilę druga, to jak wygląda optymalizacja strony - czy słowa z bannera wpływają na optymalizację i pozycjonowanie? Z góry dzięki za pomoc :)

Edit: jakiś durny tytuł mi wyszedł, można to jakoś zmienić..?

Profesjonalne stoiska targowe - https://kornet.pl Proste strony internetowe, loga, wizytówki... --> moje projekty.

Bobu, są widoczne, bo to normalne pola div itd. - jedyne co, to to, że są przesuwane w banerze przez skrypt js. No że się te divy itd. zmieniają, przesuwają, więc raz jest jeden (np. z obrazkiem "obr1.jpg" i tekstem "sialalala"), a za 5 sekund jest drugi (z obrazkiem "obr2.jpg" i tekstem "tralala"). I jak się to wszystko ma do optymalizacji itp...?

Edit: już przemyślałam i doszłam do wniosku, że przeglądarki będą traktowały te przesuwające się divy po prostu tak, jakby one wszystkie naraz były na stronie. Zasugerowałam się, że raz je widać a raz nie, a przecież w skrypcie są cały czas, prawda? Ech, zaćmienie...

Profesjonalne stoiska targowe - https://kornet.pl Proste strony internetowe, loga, wizytówki... --> moje projekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności