Skocz do zawartości

jak najlepiej nazwać stronę firmową i strony wspomagające Google+ Yt, FB. itd

colvic

Rekomendowane odpowiedzi

Czy opłaca się trzymać dodatkową domenę taką która w nazwie ma moje słowo kluczowe.tv i tak samo nazwać specjalistyczne konta firmowe, YouTube i Google plus.

Mam od wielu lat stronę firmową z nazwą firmy w domenie ale z końcówką: info.pl. Stoi kiepściutko w PR. Nazwa ta nie ma nic wspólnego z branżami w jakich pracuję ale klienci ją znają. W związku z tym że pracuję w kilku branżach wolę zostawić dotychczasową domenę równolegle. Na tą stronę z nazwą firmy kierowane są reklamy płatne.

Prowadzę oglądany specjalistyczny kanał z poradami na YouTube. Mam tam trochę wejść i sporo darmowych przekierowań na moją stronę firmową.

Czy opłaca się utrzymywać i prowadzić dodatkową stronę blogową z nazwą słowo kluczowe.tv. Strona ta kierowała by dyskretnie ruch potencjalnych klientów z mojej okolicy właśnie do mnie. Czy lepień nie kombinować tylko zrobić w nowej domenie kopię strony firmowej.

Podobnie z tymi kontami Google plus nieco się pogubiłem. Mam na Google plus na dzisiaj konto prywatne i dwie strony firmowe jedną z słowem kluczowym a drugą z nazwą firmy. Co jakiś czas YouTube koniecznie chce mi zmienić nazwę kanału najlepiej na imię i nazwisko. Oczywiście przy okazji kasuje mi datę powstania kanału. Myślałem o zostawieniu jednej strony firmowej i skasowaniu reszty wtedy może nie będą się czepiać. Proszę o rady bo nie bardzo wiem co robić.

Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie sugestie.

Czy opłaca się utrzymywać i prowadzić dodatkową stronę blogową z nazwą słowo kluczowe.tv. Strona ta kierowała by dyskretnie ruch potencjalnych klientów z mojej okolicy właśnie do mnie

Pytanie zawiera odpowiedź. Jeśli możesz zbudować stronę, dzięki której wygenerujesz użyteczny ruch, to to zrób. Jeśli ruch niczego by nie dał (bo nie będzie zamówień) to nie rób. Sam sobie odpowiedziałeś.

Edit: jak to jest skierować ruch "dyskretnie"?

Jeśli strona działa pod adresem nazwa-serwisu.tv, dobrze jest wykupić jeszcze wersję nazwa-serwisutv.pl. Część użytkowników słysząc "nazwa serwisu tefał" wejdzie pod ten drugi adres, dopisując końcówkę .pl. W ten sposób część ruchu traci np. serwis abstrachuje. Domena abstrachuje.tv jest przekierowana na ich kanał na Youtube, a abstrachujetv.pl jest wystawiona na sprzedaż na giełdzie domen.

Aktualne promocje na domeny i hosting. | Blog o domenach, który da się czytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności