Skocz do zawartości

Śledzenie googlebota

rexxx

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Mam pytanie odnośnie śledzenia googlebota. Chciałbym żeby informowano mnie o tym, że robot siedzi u mnie na stronie. Czy to jest ten skrypt, dzięki któremu będę dostawał na maila info? Szukałem po tagach i ogólnie na forum, ale nie znalazłem żadnej sensownej odpowiedzi. :) Nie bijcie.

<?
if(eregi("googlebot",$_SERVER["HTTP_USER_AGENT"])) {
mail("moj email", "Googlebot został wykryty", "Google właśnie indeksuje NAZWA STRONY");}
?>

Wyjątkowy materac gimnastyczny polskiej produkcji!

W dniu 20.11.2013 o 14:31, rexxx napisał(a):

mail("moj email", "Googlebot został wykryty", "Google właśnie indeksuje NAZWA STRONY");}

Tylko jeszcze musisz przerobić "skrypt" by faktycznie wstawiał URL strony jakiej tyczy zadanie HTTP google bota :]

W tym celu zainteresuj się zmiennymi środowiska: https://php.net/manual/en/reserved.variables.server.php

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie jestem programistą a pozycjonowaniem zainteresowałem się dopiero miesiąc temu. Gdybyś mógł napisać, to bardziej przystępnym językiem, to postaram się jak najwięcej przekazać informatykowi, który opiekuje się www od strony technicznej :) Z góry bardzo dziękuje.

Wyjątkowy materac gimnastyczny polskiej produkcji!

W dniu 20.11.2013 o 20:53, rexxx napisał(a):

Gdybyś mógł napisać, to bardziej przystępnym językiem

To przekaż programiście link do postu

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności