Skocz do zawartości

Duplicate content w nieco innym ujęciu

oscypek-87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukałem, ale wszędzie duplicate content był podany w ujęciu nie takim, które mnie interesuje.

Jeśli było, to zastrzelcie.

Mam powiedzmy dwa blogi. Artykuł (w 100% autorski, naturalny) jest umieszczany na obu blogach. Czy Google jakoś w to ingeruje? W sensie że artykuł z mniej wypozycjonowanej strony zostaje uznany jako duplikat i leci w dół?

Pozdrawiam.

:killer: O, jest emota, choć jestem wrogiem pstrzenia tekstu głupkowatymi obrazkami, ale sam prosiłeś.

Właśnie o to chodzi w DC, że umieszczasz dwa razy to samo. Nie ma znaczenia czy strony są twoje, czy nie. Jeśli nie ustawisz canonical i nie oznaczysz autorstwa w żaden inny sposób (meta), któraś ze stron może (nie musi) spaść.

I to, co wraca jak refren: Google ma w nosie duplikaty artykułów i ocenia duplikaty strony. Podgoń komentarzami i np. tekstami w panelach bocznych jest już po problemie.

Duplicate content pojedynczych artykułów raczej nie ma znaczenia, szczególnie jeśli serwisy cieszą się jakąś renomą. Inaczej by padły wszystkie serwisy typu salon24.pl, naszeblogi.pl, blogi na niezalezna, nowyekran, 3obieg itp, bo zwykle ci "polityczni" blogerzy umieszczają ten sam artykuł na wszystkich serwisach po kolei :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności