Skocz do zawartości

[startup] wyjade.pl - turystyka w Polsce

Flanker

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Pomysł na stronę krążył po mojej głowie już od paru lat z uwagi na to, że łączy moje dwie największe pasje - strony www i podróże, przyrodę. W końcu udało mi się go zrealizować łącząc temat z pracą inżynierską, co jest niejako spełnieniem mojego marzenia.

Jest to strona poświęcona najciekawszym obiektom turystycznym naszego kraju i imprezom, wydarzeniom z nimi związanym. W projekcie zawarłem całą moją wiedzę zgromadzoną na przestrzeni lat o tworzeniu stron, ich optymalizacji i pozycjonowaniu.

Adres strony: wyjade.pl

Co wyróżnia stronę na tle innych podobnych:

- zaawansowana hierarchia obiektów obejmująca regiony, miasta, miejsca, podmiejsca,

- bogata 3 poziomowa struktura kategorii,

- nowoczesny wygląd,

- dopracowanie,

- dwa interfeksy - zwykły i mapa.

Aktualnie możliwe jest:

- zakładanie własnych kont użytkowników,

- dodawanie nowych obiektów turystycznych,

- ocenianie i komentowanie miejsc,

- dodawanie odwiedzonych miejsc do własnego dziennika podróży,

- przeglądanie obiektów na mapie.

W ciągu najbliższych tygodni zostaną uruchomione:

- wydarzenia związane z obiektami turystycznymi,

- aplikacje mobilne na systemy Android oraz Windows Phone,

- dopracowany dziennik podróży, tryb mapy i szczegółowe zarządzanie obiektami dla ich właścicieli.

Kontakt za pośrednictwem formularza dostępnego na stronie lub: kontakt(małpka)wyjade.pl

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i wskazówki.

Pozdrawiam

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

• 2 tygodnie później...

Jakoś nie udaje mi się zarejestrować (nie mogę zaakceptować regulaminu) - a chętnie bym zostawił parę linków w komentarzach, lub nawet co nieco opublikował nt. Bieszczadów, Beskidu Niskiego i Pienin.

Edit: tak się przyglądam - W kwestii optymalizacji, nie tytułuj obiektów np: "Cerkiew p.w. Opieki Przeświętej Bogarodzicy", tylko "Cerkiew w Równi" dając jako podtytuł dopiero pełną rozwiniętą nazwę - ludzie szukają w sieci po "cerkiew + nazwa miejscowości".

Notabene - powyższa cerkiew jest w Równi i rozpoznawalna jest właśnie pod tą nazwą, a nie w Ustrzykach Dolnych :)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

1. JA bym podlinkował logo (lewy górny róg) do strony głównej. Wiem, że w tym przypadku jest troszkę inna sytuacja bo poszczególne krainy są nie na podstronach a na subdomenach ale...mi podczas przeglądania serwisu właśnie tego zabrakło - możliwości szybkiego powrotu na stronę główną serwisu.

2. Strona główna --> zakłądka WARTO ZOBACZYĆ --> PRZYRODA a w niej w spisie brakuje mi Parków Narodowych. Są aleje, pomniki przyrody, parki zoologoczne a nawet rezerwaty. Brak jest Parków Narodowych i Parków Krajobrazowych. One się co prawda potem przewijają w poszczególnych krainach i nawet są na głównej na samym dole ale...ja bym je też wrzucił do spisu.

Projekt mi się podoba chociaż u mnie z podróżowaniem to tak średnio:) Ze swojej strony skompletuje jakieś fotki i wrzucę coś z rodzinnych stron;)

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

nie udaje mi się zarejestrować

Ja też próbuję się zarejestrować i nie da się zaakceptować regulaminu :/

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

PRzez powiązanie z kontem Facebook udało się. Rejestrując się "standardowo" faktycznie nie da się zaakceptować regulaminu.

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Dziękuję za komentarze, rzeczywiście był błąd w formularzu rejestracji - już poprawione.

pyzdera w komentarzach póki co dozwolony jest tylko czysty tekst, natomiast zapraszam do dodawania miejsc. Dzięki za zwrócenie uwagi odnośnie cerkwi (miejscowość poprawiona), wolę zamieszczać pełne nazwy (dla mnie bardziej poważne podejście do takiego zbioru miejsc) ale w title jest też miejscowość, więc nawet jeśli ktoś wyszuka "cerkiew + nazwa miejscowości" to tytuł będzie w miarę pasującym ciągiem znaków.

seoskryba_pl wprowadziłem podane przez Ciebie propozycje, z tym podlinkowanym logiem jest problem żaden wariant mi do końca nie odpowiada, muszę tu coś jeszcze innego wykombinować.

Przy okazji poinformuję, że tryb mapy jest już gotowy:

https://wyjade.pl/mapa

Jak rozumiem działa to tak: dodaj miejscowość (jeśli jej brak) -> teraz czekamy na admina.... -> dodaj obiekt ?

Szkoda że od razu nie moge dodać miejscowości i atrakcji w niej.

Wiadomo że nie jesteśmy na tym forum bo lubimy kremówki, zatem pytanie - czy jest możliwość dodania linka do źródła z którego korzystam? ;) np: https://ilovebieszczady.pl

Bo widzę że link do oficjalnej strony opisywanego miejsca można dodać, warto by było pozwolić także na fejsa i na dodawanie zdjęć przez innych userów.

Po dodaniu miejscowości jest wyświetlany komunikat:

"Dziękujemy za dodanie miasta! Będzie ono widoczne w serwisie po akceptacji przez moderatora. Zostaniesz teraz przekierowany do strony dodawania miejsca."

Następnie następuje przekierowanie do strony dodawania obiektu, nie trzeba czekać na akceptację miejscowości przez admina.

Rozumiem że chciałbyś zamieścić swojego linka, ale nie ma takiej możliwości. Jedyne miejsce gdzie można podać swoją stronę www to profil użytkownika.

Dodawanie zdjęć przez innych użytkowników jest jak najbardziej możliwe, trafiają one autmatyczne do dziennika podróży usera, tutaj przykład:

Szeroki wierch i zdjęcie dodane jako użytkownik (zdjęcie umiejscowione w dzienniku użytkownika).

Pozdrawiam

Jakby to zgrabnie ująć :) chciałbym coś za coś - ja się produkuję tworząc Ci content, dodając zdjęcia które zrobiłem osobiście i chciałbym umieścić pod treścią którą zamieściłem link do źródła - czyli mojej strony z której dostaniesz zdjęcia i na podstawie której napisze tekst do Twojego serwisu. Dodatkowo mogę umieścić linka do oficjalnej strony projektu jeśli takowa jest i do innych wartościowych źródeł.

Oczywistym jest, ze nie zamierzam wrzucać linków do wiki, moich katalogów i innych spamów, tylko do wartościowej podstrony, na której użytkownik może dowiedzieć się więcej na temat który go zainteresował.

Dam Ci przykład: Umieściłem przed chwilą miejscowość Kwiatoń (oczywiście coś mi nie wyszło i nie ogarnąłem tego że mogę dodać od razu miejsce), a w Kwiatoniu jest jedna z najpiękniejszych cerkwi w Beskidzie Niskim, dodam ją i mogę u Ciebie wrzucić jedną fotkę, czy dwie i napisać krótki tekst, ale warto by odesłać użytkownika do źródła skąd pochodzą zdjęcia, podać autora i dać możliwość dowiedzenia się więcej na ten temat choćby tu -> https://www.beskid-ni...=/obiekty&ID=98, czy tu -> https://beskidniski.c...-kwiatoniu.html

Ja wiem, że jesteśmy wyczuleni na umieszczanie linków, ale tu mowa o wartości dodanej.

No i co oczywiste, musisz oferować userowi coś w zamian, dla jednego to będzie możliwość podpisania się, a dla innego możliwość odesłania do swojej strony gdzie ludzie dowiedzą się więcej.

To samo dotyczy komentarzy - dyskusja, linki do innych ciekawych treści to wartość dodana.

Myślę, że dojdziemy do porozumienia, zaraz wyświę do Ciebie wiadomośćna PW.

Jeżeli ktoś chciałby nawiązać współpracę na jakiejkowiek płaszczyźnie zapraszam do prywatnego kontaktu.

No i chyba doszliśmy do porozumienia :) ale teraz jeszcze jedno pytanie - jak dodać miejsce które nie leży w żadnej miejscowości np. Turbacz, Tarnicę, Kasprowy Wierch, Trzy Korony. Widzę że są miejsca przyporządkowane do parków narodowych, ale jak dodać np Tarnicę do BPN-u i jak dodać park narodowy, krajobrazowy itd? I w końcu - gdzie i jak upchnąć Lackową - wypadało by bezpośrednio w Beskidzie Niskim, albo beskid niski -> szczyty -> Lackowa

Jeszcze jedną funkcjonalność Ci zaproponuję - wszystko będziesz miał na mapach, zatem na mapce przyporządkowanej do danego miejsca (np. kwatery) warto by umieścić atrakcje które są w promieniu np 2km.

Często jest tak, że będąc w jednym miejscu omijamy coś wartościowego tylko przez niewiedzę.

System dodawania miejsc poprawiłem tak, że można dodać obiekt zarówno do miejscowości, parków narodowych, krajobrazowych, jak i bezpośrednio do regionu.

Dodawanie parków narodowych i krajobrazowych zostawiłem wyłącznie sobie, te pierwsze są już wszystkie.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności