Skocz do zawartości

[startup] wyjade.pl - turystyka w Polsce

Flanker

Rekomendowane odpowiedzi

Serwis zapowiada się bardzo ciekawie, przykuł moją uwagę. Wygląd profesjonalny, widać, że ruszyłeś temat na poważnie. Bardzo podoba mi się tryb mapki, podobnie jak jest na booking.com przy szukaniu hotelu. Przydatna funkcja, fajnie, że to wprowadziłeś.

Zdecydowanie brakuje jednak miejscówek. To co jest obecnie to może 1/100 tego co powinno być na starcie zanim wejdą użytkownicy. Weź praktykanta, stażystę - niech budują bazę miejscówek, bo za mało!

Rozumiem, że miejsca mogą dodawać użytkownicy, ale jak planujesz ich do tego zachęcić? Co będę z tego miał, jak poświęcę czas na wprowadzanie fajnych miejsc i fotek?

Przybliż nam jaki planujesz wprowadzić model biznesowy projektu, jestem ciekaw.

Pomysł fajny, projekt zapowiada się ciekawie, wykonanie wygląda dobrze. Będę obserwował rozwój, może coś dodam :)

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Dzięki za miłe słowa.

Wyjade.pl prowadzę razem z kolegą - ja zajmuję się witryną a on aplikacjami mobilnymi. Miejsca dodajemy wspólnie i niedługo przyspieszymy, ostatnio mieliśmy wymuszony przestój. Masz rację, jest ich o wiele za mało.

Na razie nie widzę sposobu na skuteczne przyciągnięcie użytkowników ponad możliwość tworzenia własnego dziennika podróży, który zostanie niedługo rozbudowany.

Podstawowym podejściem było robić to co się kocha, a pieniądze przyjdą później. Zarabiać wstępnie planujemy na dodatkowych funkcjach promocyjnych skierowanych do branż gastronomii i zakwaterowania.

Przyznam szczerze, mamy wiele ciekawych pomysłów na rozwój serwisu, pozostałe dwa aspekty (przyciągnięcie użytkowników i zarabianie) na razie kuleją.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Hmmm jakaś współpraca z PTTK by się przydała... To tak 1/3 żartem 2/3 serio. Solą serwisu będą pasjonaci, którzy podróżują i dokumentują swoje podróże w postaci zdjęć. Pytanie jak do nich dotrzeć i zachęcić do aktywnego uczestnictwa w projekcie...

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Podsunę Ci pomysł - zorganizuj konkurs dla użytkowników, który będzie zachęcał do dodawania miejsc. Nagrody jakieś niedrogie, koszulki, książki, może jakieś zniżki - na takie coś zorganizujesz budżet sam albo znajdziesz bez problemu sponsora.

Do tego reklama na Facebook, droga nie jest a zasięg spory.

Dobry pomysł to płatne wizytówki hoteli i restauracji. Chętnie dodałbym do Ciebie mojego klienta (apartamenty nad morzem) z linkiem w profilu miejscówki :)

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Dzięki wielkie za podsunięcie kilku ciekawych pomysłów. Plany są rozłożone na najbliższy rok ponieważ mamy też ograniczone zasoby - jesteśmy tylko studentami.

Póki co leci pozycjonowanie, powolne budowanie pozycji w internecie i samej bazy miejsc. Za kilka miesięcy pewnie zorganizujemy konkurs - to jest rzeczywiście świetna sprawa. W międzyczasie będziemy szukać osób i organizacji do współpracy.

Same hotele i restauracje powoli zaczynają się już dodawać do bazy (póki co wpis jest darmowy, w przyszłości może się to zmienić).

Tutaj przykład takiego wpisu:

https://sudety.wyjade.pl/szklarska-poreba/schroniska-turystyczne/schronisko-gorskie-szrenica-565

Jest dokładny adres, opis, link do oficjalnej strony (dofollow), cena od jakiej zaczynają się noclegi, itp.

• 1 miesiąc temu...

Dziękuję za wszystkie pozytywne opinie.

Ostatnimi tygodniami wprowadziłem sporo poprawek, pojawił się dział wydarzeń powiązanych z miejscami turystycznymi, a w największych miastach wyświetlane są informacje o zakupach grupowych związanych z turystyką. Aplikacje na telefony również zostały zaktualizowane.

Mamy już osobę odpowiedzialną jedynie za dodawanie nowych miejsc, więc powinno ich teraz przybywać z każdym dniem.

• 1 rok później...

Minął rok od ostatniej mojej wiadomości więc postanowiłem odświeżyć temat. Strona się rozwija, niedawno została doszlifowana szata graficzna, powstał panel administracyjny pozwalający dodawać i zarządzać treścią.

Zapraszam do zgłaszania atrakcji turystycznych, noclegów, gastronomii i biznesów związanych z turystyką (spływy, loty, paintball, itp.).

Witryna:
https://wyjade.pl

Profil na fb:

https://www.facebook.com/wyjade.piekna.polska

Apki na Androida:

https://play.google.com/store/apps/developer?id=wyjade.pl

Zapraszam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności