Skocz do zawartości

"Wyrzucanie crawlera ze strony" - brak reklam na stronie

ar4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio opisywałem problem z moim portalem na którym nagle znikły reklamy. Wyświetlały się tam 3 x 300x600 i ten element zmieniłem gdyż był niezgodny z regulaminem. W tym samym czasie napisałem do supportu AdSense aby rozwiązać problem (wtedy nie wiedziałem, że nie może być trzech jednostek 300x600) i otrzymałem odpowiedź, że kontent może być taki, który blokuje reklamy, a support poinformował mnie, że ze względu na prawidłowy kontent skontaktuje się z technikami, którzy zbadają problem.

Otrzymałem odpowiedź:

Otóż zespół techniczny poinformował mnie, ze Państwa strona nie współpracuje z naszym crawlerem, a w dokładnym tłumaczeniu 'wyrzuca naszego crawlera ze strony'. Także, pierwsze co zostało mi zasugerowane to aby polecić Panu konsultację z informatykiem celem udostępnienia naszemu crawlerowi całości strony. Inaczej nie będziemy mogli wyświetlać poprawnie reklam.

Początkowo reklamy wyświetlały się dobrze, a nawet dobierały się tematycznie do portalu. Nic nie zostało dodane do plików strony. robots.txt nie blokuje Google a tylko dostęp do standardowych folderów Joomla, gdyż na tym silniku stoi portal.

Jak mogę sprawdzić co "wyrzuca" robaka ze strony oraz jak rozwiązać ten problem? Można jakoś wrzucić jakąś regułkę do plików, która zawsze będzie dopuszczała robota Google AdSense na stronę?

• 2 miesiące temu...

A to gdzie Ty na jaki support pisałeś masz przywileje? Bo z tego co wiem to szaraki mają forum i internet, a VIP-y swojego anioła ;)

Pisałem do supportu adsense za pośrednictwem poczty elektronicznej. Dla twojej niewiedzy, jak Twoje zarobki przekraczają 25$ tygodniowo to możesz z nimi pisać przez email. Pokazuje się taka możliwość na koncie adsense. Czy co, mam swojego anioła tak jak wszyscy co zarabiają powyżej 25$ tygodniowo?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności