Skocz do zawartości

Nowa wersja Prestashop 1.6

Prestaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, pojawiła się nowa, testowa wersja Prestashop w wersji 1.6 alfa.

Dla ciekawych przesyłam wgląd od frontu: Prestashop 1.6 demo ,

oraz do zaplecza: zaplecze prestashop 1.6

Można się zalogować za pomocą poniższych danych (ograniczone prawa - tylko do wglądu):

demo@selljus.pl / selljus123

Projektowanie sklepów internetowych - wdrożenia prestashop oraz realizacje projektów graficznych.

"piękny" head na froncie :D jeszcze kilka "wersji" i soft będzie w stanie wqurwić kubek kawy bo tak muli :D

ale dzięki za demo, wieczorem usiądę i skonsoliduję te js'y więc parę złotych z tego będzie :)

a właśnie nie jestem przekonany, w każdym razie jak widzę autorskie skórki dalej będą miały się dobrze :)

btw. przejrzałem po łebkach php i jakoś rewolucji nie widzę więc czemu wersja 1.6 a nie 1.56/7? :)

Struktura kodu nie uległa zmianie, z nowości:

- powstały dodatkowe moduły na potrzeby szaty graficznej,

- kilka nowych funkcjonalności,

- silnik nie został zmieniony więc moduły z 1.5 będą w pełni funkcjonowały w 1.6 - co sprawi, że aktualizacja będzie "od ręki",

- zaplecze responsive,

- front responsive

Projektowanie sklepów internetowych - wdrożenia prestashop oraz realizacje projektów graficznych.

bym powiedział że co popularniejsze wtyczki trafiły do kodu :) generalnie soft jest popularny, nie najgorszy, a jak ma błędy tu i ówdzie to dla tych co stawiają sklepy to nawet lepiej :)

widzę że z frontem się walczyło i walczyć będzie, czyli przyzwoity sklep na presta będzie kosztować ... dużo :) a po tym nabajerowaniu -> więcej :D

Częściowo jest, mimo wszystko pozostawia dużo do życzenia - nie wiem czy jeszcze będą go dostosowywać ale dla mnie też "średnio".

Tutaj można zobaczyć jeszcze kilka ogólnych informacji: https://www.prestashop.com/blog/pl/2013/10/02/prestashop-prezentuje-zarys-nowej-wersji-1-6/

Mogłeś napisać alfa, bo "testowa" może nie jest jasna - a ostateczną ocenę wyglądu należy pozostawić przy "stable", bo jeszcze sporo muszą poprawić.

Ale patrząc na standardowe templatki konkurencji (też tych abonamentowych), to już jest całkiem nieźle.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności