Skocz do zawartości

100 pytań do!

rexxx

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie 4 - a jak myślisz? Moderatorzy różnych for może nie wychwycą, ale Googlebot "nie jest głupi".

Pytanie 4 - a jak myślisz? Moderatorzy różnych for może nie wychwycą, ale Googlebot "nie jest głupi".

Właśnie muszę powiedzieć, że chyba jest czasem bardzo głupi. Bo myślałem, że z ukrywaniem linków przez display:none i inne ściemy radzi sobie wyśmienicie a przeglądając ostatnio konkurencję widzę, że za********e się trzymają mając same linki poukrywane na różnych stronach. Myślałem, że G się ogarnie ale widzę, że po kilku msc. dalej jest świetnie.

są lepsze sposoby na urywanie treści niż display:none - to takie których google nie kumite :)

No tak. Bardziej chodziło mi o to, że nawet takiego gówna nie zawsze potrafi albo chce wykryć. Prawda jest taka, że w G kompletnie nie ma reguły na nic i panuje jeden wielki burdel a ich gatki jaki to algo jest super i mądry to wielki bullshit (mam wrażenie, że oni sami nie panują nad tym w ogóle)

tez mi się wydaje, ze dużą losowością działań charakteryzuje się algorytm - być może jest to celowe w pewnym zakresie działań

gdybyśmy dokładnie znali ścieżki jakimi chodzi algorytm. to moglibyśmy je łatwo ominąć

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Większość działań tzw. niedozwolonych wykrywają i donoszą ba konkurencje sami pozycjonerzy.

Wyrobienie w środowisku świadomości, ze np. ukrywanie linkòw bądź cloaking to straszne zło godne napiętnowania i szafotu, też jest algorytmem. Podziękujmy za to pozycjonerom z pod znaku białej czapki.

Można podsumować to w kilku słowach, co jest zabronione przez google to jest bardzo skuteczne. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jakie "ukryte linki"?

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

@Sindirus dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Zamówiłem sobie już książkę właściciela forum i będę przerabiał dalej temat.

Interesuje mnie tylko jedna sprawa. Zrobiłem przekierowanie 301 z www na bez www i strona w wynikach google wróciła do stanu sprzed optymalizacji. Wygląda to tragicznie. To normalna kolej rzeczy?

Wyjątkowy materac gimnastyczny polskiej produkcji!

Zanim zacząłem się interesować pozycjonowaniem nie miałem zielonego pojęcia o pewnych sprawach. Otóż na mojej stronie w chwili jej "otwarcia" w czerwcu tego roku, było forum. Niestety po pewnym czasie na forum dostały się boty i wrzucały tam mnóstwo spamu o viagrze itd. Dodałem robots.txt do kodu i zbanowałem wszystkie roboty, ale smród chyba pozostał. Sprawdzam sobie linki, które wędrują do mnie i niestety, ale jestem w takim doborowym towarzystwie.

8k9721R.png

Według ahrefs.com linków prowadzi do mnie ok 500, z czego moich może być maksymalnie ze 40-50. Kto mi powie, co z tym zrobić? Czytałem, że jest jakieś narzędzie do usuwania nie swoich linków, a w zasadzie jakiś plik disavow, który się wysyła do googla. To jest to ? Czy są jakieś łatwiejsze i bardziej dostępne sposoby?

Wyjątkowy materac gimnastyczny polskiej produkcji!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności