Skocz do zawartości

100 pytań do!

rexxx

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, Strasznie zaciekawiło mnie całe to SEO, dzięki któremu mam zamiar nauczyć się pozycjonować swoją stronę. Nie jestem zawodowym pozycjonerem, więc kwestie typu budowa zapleczy, płatne wymiany linków itd nie specjalnie mnie interesują. Mam do wypozycjonowania 1 stronę i szczerze mówiąc nie zależy mi nawet specjalnie na czasie. Chciałbym się skupić na rzetelnym wykonywaniu pracy z tym związanej a to się wiąże z wiedzą, którą muszę pozyskać. Tak więc mam do Was kilka pytań.

Na początek dodałem stronę do katalogów, które wybrałem z listy Cezzego. Jest tego około 30 maksymalnie. Czytając forum dowiedziałem się, że niektóre z nich mogą być nic nie warte, bo mają bany i filtry od wujka G.

O ile sprawdzanie banu jest z tego co wyczytałem proste o tyle filtr już nie.

Pytanie nr 1: Jak sprawdzić czy dany katalog/ strona ma filtr?

Czytam sobie wskazówki dla webmasterów od google i zaciekawiło mnie to:

• linki ze zoptymalizowanym tekstem kotwicy w artykułach lub publikacjach prasowych rozpowszechnianych w innych witrynach, na przykład:
    Na rynku jest wiele obrączek ślubnych. Jeżeli chcesz wziąć ślub, musisz wybrać najlepszą obrączkę. Potrzebne będą również kwiaty i suknia ślubna.
  • linki prowadzące do witryn z katalogami lub zakładkami niskiej jakości;
  • szeroko rozpowszechniane linki umieszczane w stopkach różnych witryn
  • komentarze na forach ze zoptymalizowanymi linkami w treści posta lub podpisie, na przykład:
    Dzięki za informacje!
    – Paweł
    pizza u pawła pizza we wrocławiu najlepsza pizza we wrocławiu

Cały czas czytam, że w pozycjonowaniu najważniejsze są linki. Więc...

Pytanie nr 2: Czy linki w anchorach na forach powiązanych bardzo mocno z tematem mojej strony są zakazane i można za nie wpaść w filtr lub dostać bana? Linki wrzucam sam i frazy też dobieram sam i robię to na forach lub w tematach bardzo mocno powiązanych z działalnością mojej strony. Czasami wrzucam tez goły link bez anchora. Czy to dobrze?

Pytanie nr 3: Po jakim czasie narzędzie dla webmasterów google, pokaże mi "linki do twojej witryny" ?

Pytanie nr 4: Czy dodawanie ukrytych linków na forach, tak jak to zrobiłem tutaj jest "legalne"?

Ukryty link

Pytanie nr 5: Czy fora na domenach gov, edu są lepsze od innych?

Pytanie nr 6: Mam na swojej stronie jakiś autorski CMS, dzięki któremu wrzucam na stronę teksty. Czy umieszczanie w tym tekście linków

z anchorem do podstron, może mi zaszkodzić?

Pytanie nr 7: Mam w kodzie strony system śledzenia robota google. Czy to możliwe że odwiedza mnie on po 10-15 razy dziennie?

Wyjątkowy materac gimnastyczny polskiej produkcji!

No to zgadnij czy tego nie robiłem?

Jeżeli możesz to znajdź mi odpowiedź na pytanie nr 3. Oczywiście postaw się w mojej sytuacji, osoby która jest tu od niedawna i nie zna historii wszystkich wątków, które się przez forum przewinęły a tym bardziej ich treści. Przycisk "Szukaj" nie znajduje odpowiedzi.

I gdybyś mógł wziąć pod uwagę taki drobny szczegół :

[img=https://i.imgur.com/W8rddqL.png]

Mam też małą prośbę do wszystkich tych, którym nie chce się odpowiadać: proszę Was, darujcie sobie takie wpisy jak wyżej. Szkoda waszego czasu:)

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie nr. 3. Może się pojawić jutro, a może się nie pojawić - nigdy ;)

Postaw się w naszej sytuacji. Przychodzisz na forum, rejestrujesz konto a później "sto pytań do" bo mi sie nie chce szukać.Jak przeglądniesz forum to znajdziesz też odpowiedzi na pozostałe 93 pytania które zapewne padły by w kolejnym poście.

ad 3 szukaj tu https://www.forum.opt...forum/5-google/

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/184938-po-jakim-czasie-pojawia-sie-linki/

i już :)

Czy na tym forum lub na jakimkolwiek innym istnieję PRZYMUS odpowiadania na pytania? Gdyby mnie się nie chciało odpowiadać to zgadnij co bym zrobił? Nie chce Ci się to nie trać czasu i nie dodawaj wpisów, które marnują zarówno twój i mój czas. Zdecydowanie bardziej wolę zaczekać na kogoś, dla którego nie będzie to problem. Nawet jak mi odpowie za miesiąc.

nie ma przymusu odpowiadania ale jest porządek i regulamin forum do którego każdy się powinien stosować. Jesli nie chce Ci się szukac to może ktoś inny poszuka za Ciebie . Te 213 stron zostało nabite własnie przez powtarzające się posty i pytania. A jeśli ktoś Ci odpowie to widocznie Twój czas jest dla niego cenniejszy niż swój.

Albo ma w zwyczaju być pomocny dla innych. Ja tak robię, gdy się na czymś znam

Ja też, 3k netto i możesz pytać o co chcesz przez 2 dni.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Trafiłeś na profesjonalne forum SEO gdzie większość to ludzi co zarabiają sobie na życie pozycjonując strony www.

Zadajesz parę zasadniczych pytań i oczkujesz że w tym temacie będą wypowiadać się tylko osoby co chcą Tobie streścić wszytko co jest napisane na naszym forum i jeszcze wyciągnąć trafne wnioski.

Niestety tak to nie działa.

Dam tobie redę nie zaczynaj od uczenia innych co mają robić. przeczytaj dział dla początkujących, naucz się czytać miedzy wierszami i całkiem prawdopodobnie że dowiesz się to co chcesz i jeszcze więcej.

Na początek polecam książkę właściciela naszego forum, baner masz z prawej strony.

p.s foxen nikt Ciebie na forum nie trzyma.

a to się wiąże z wiedzą, którą muszę pozyskać

Nikt nic nie musi ani Ty pozyskać ani inni podzielić się ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pytanie nr 1: Jak sprawdzić czy dany katalog/ strona ma filtr?

Wpisujesz frazę w Google i na pierwszej stronie w wynikach masz odpowiedź: webtimes.pl/jak-sprawdzic-czy-strona-ma-bana-filtr-kare-od-google

Pytanie nr 2: Czy linki w anchorach na forach powiązanych bardzo mocno z tematem mojej strony są zakazane i można za nie wpaść w filtr lub dostać bana? Linki wrzucam sam i frazy też dobieram sam i robię to na forach lub w tematach bardzo mocno powiązanych z działalnością mojej strony. Czasami wrzucam tez goły link bez anchora. Czy to dobrze?

Jeśli chodzi Ci o linki w stopkach/tematach/postach, na konkretną frazę/sam link, to możesz tak robić.

Pytanie nr 4: Czy dodawanie ukrytych linków na forach, tak jak to zrobiłem tutaj jest "legalne"?

Jakie "ukryte linki"?

Pytanie nr 5: Czy fora na domenach gov, edu są lepsze od innych?

Moim zdaniem zależy to od zawartości for/stron/blogów a nie domeny.

Pytanie nr 6: Mam na swojej stronie jakiś autorski CMS, dzięki któremu wrzucam na stronę teksty. Czy umieszczanie w tym tekście linków z anchorem do podstron, może mi zaszkodzić?

Nie. Poczytaj dodatkowo o linkowaniu wewnętrznym.

Pytanie nr 7: Mam w kodzie strony system śledzenia robota google. Czy to możliwe że odwiedza mnie on po 10-15 razy dziennie?

Tak.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności