Skocz do zawartości

Honorowe Krwiodawstwo

potty

Rekomendowane odpowiedzi

Ponad 9 litrów A- ;)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

• 1 miesiąc temu...

Z chęcią poznam, gdzie taka sytuacja ma miejsce?

Bo wydaje mi się, że wchodzą wyłącznie ZHDK a nie wszyscy HDK, czyli bez czerwonej legitymacji - to by była paranoja, gdyby wchodzili wszyscy co oddają raz w roku, a nie tylko ci, co robią to systematycznie co 56 dni

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

2 litry w tym roku już są.

Warto potraktować to jako obowiązek, bo wiadomo nie jest to przyjemne.

Jak kiedyś oddawałem to Pani pielęgniarka [nie wiem czy to nie w nagrodę dla najdzielniejszych :P] miała 2 guziczki odpięte- od razu przyjemniej ściągali krew :P

• 3 miesiące temu...

Ja oddaję regularnie od 3 lat. Mam grupę 0Rh+. Mój mąż też jest krwiodawcą, ale on oddaje co miesiąc płytki krwi - ma grupę 0Rh-. Cel szczytny, więc mi nie przeszkadza nawet jak stacja krwiodawstwa sprzeda moją krew. Co z tego, że oni dostaną za to pieniądze, a ja nie? Nie chodzę oddawać krwi dla pieniędzy, a stacje też nie działają za darmo - niech zarabiają na swoje utrzymanie i na pensje dla pracowników.

• 2 tygodnie później...

Już od kilku lat regularnie w dniu swoich urodzin, w ramach podziękowania za prezenty i życzenia też daje prezent. Może naciągane, ale przynajmniej nie zapomnę kiedy trzeba się udać do szpitala :D

W razie awarii w domu, może warto wezwać pogotowie24. Zawsze to lepiej poprosić fachowca.

Ja ostatnio chciałem zostać honorowym dawcą krwi, ale zostałem nieprofesjonalnie potraktowany przez pielęgniarkę. Badania wyszły ok, zakwalifikowałem się, a gdy przyszedł czas poboru krwi oznajmiła mi, że nie mam żył. ( Chyba potrzebuje okulisty) :)

Mnie udalo sie raz. Ale mysle ze pogodze i zwolennikow i przeciwnikow.

Ostatnio sprawdzano juz cos w rodzaju krwi wychodowanego z komorek maciezystych. Zdaje sie ze na swiniach. Wyniki byly niezle wiec pewnie za kilka lat dla wojska, a kilkanascie lub kilkadziesiat dla normalnych ludzi powinien byc dostepny zastepnik.

Pracuje sie tez nad zastapieniem hemoglobiny innym wydajniejszym nosnikiem tlenu, wiec mozliwe ze staniemy sie wydajniejsi i bedziemy mogli wiecej przy kompie pracowac ;-)

Profesjonalne indywidualne szkolenia dla firm oraz business coaching wrocław z certyfikowanym coachem ICF.

Szkolenia dla menadżerów oraz szkolenia dla sprzedawców. Dokonaj z nami przełomu w pracy, karierze, lub życiu osobistym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności