Skocz do zawartości

Wymiana linków (nie SWL)

careego

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Forum śledzę od dwóch, ale to dopiero mój pierwszy wpis. Zaczynam na poważnie rozwijać swoją stronę internetową i mam pytanie odnośnie strategii, którą sobie zaplanowałem.

Rozwijam obecnie serwis związany z kuchnią domową. Odwiedzin notuję coraz więcej i więcej i wydaje mi się, że pewną markę już sobie wyrobiłem.

Chciałbym teraz stworzyć swój własny swl dla bloggerów. Czyli dodaję np. wpis najlepsza szarlotka i na dole dodaję 5 odnosników do blogów z najlepszymi przepisami na szarlotkę. Następnie proszę autorów blogów żeby dodali linka zwrotnego do mojej strony.

Co sądzicie o takim systemie? Czy nie będzie błędem to, że w każdym wpisie będzie minimum 5 linków? Czy da się na takim systemie wypromować stronę? Bo prosto licząc 5 wpisów x 5 linków zwrotnych = 25 nowych linków.

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam.

Znając życie, nikt inny nie będzie chciał do Ciebie linkować.

A co do 5 linków - spoko, nie masz się czym przejmować.

• 3 tygodnie później...

Nie bardzo zrozumiałem, chcesz robić ten linkowy śmietnik w swoim serwisie czy na odrębnej domenie?

W zupełnie nowym serwisie, który chcę rozwinąć. Co sądzisz o takim systemie? Jest to klasyczny link za link.

Jest naprawdę wiele innych sposobów, jak możesz na tym zarobić, nie tworząc durnych SWLi

Markę będę dopiero wypracowywał, bo to ma być nowy serwis. Chcę zrobić to w ten sposób jak pisałem. Piszę przepis na szarlotkę. Daję linka do 5 stron i proszę ich o linka zwrotnego. Czy to ma sens?

Również popieram słowa @ Arkaszka, dobrze zrobiony marketing szeptany ładnie podniesie licznik odwiedzin twoich serwisów.

Przyjrzyj się tym narzędziom:

https://www.brandle.pl/

https://www.link-assistant.com/buzzbundle/

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności