Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Uszanowanie

Mam pytanie odnośnie postów do zaplecza. Chce aby pierwsze posty nie były do mojej głownej stronki tylko do wysokich pr.

Moje pytanie gdzie umieszczać linki do tych wysokich stron typu wiki. Czy dać np na samym końcu artykułu pod głównym słowem typu "dieta" , czy na słowie kluczowym np "dieta dla kobiet" ?

A może inaczej np na początku w pierwszym paragrafie wsadzić ?

Za linki w treści dofollow i tak już google może umniejszyć moc zaplecza, staraj się wrzucać linki na dół artykułu w formie np. bibliografii do artykułu. Ogólnie ukrywanie linków już się nie opłaca. Możesz też stworzyć coś a'la katalog stron + artykuł. Ogólnie polecam swoje oprogramowanie - Microsite Manager.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

...czasem dodaj zdjęcie, czasem nie. Czasem daj 2000 znaków, czasem 1000, czasem 6402. Czasem daj h1 z frazą, czasem h2, czasem bez...

Czasem dofollow, czasem nie, czasem w treści, czasem jako "bibliografia", czasem money keyword, czasem brand, czasem mieszane...:)

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Uszanowanie

Mam pytanie odnośnie postów do zaplecza. Chce aby pierwsze posty nie były do mojej głownej stronki tylko do wysokich pr.

Moje pytanie gdzie umieszczać linki do tych wysokich stron typu wiki. Czy dać np na samym końcu artykułu pod głównym słowem typu "dieta" , czy na słowie kluczowym np "dieta dla kobiet" ?

A może inaczej np na początku w pierwszym paragrafie wsadzić ?

Każdy uschematyzowany sposób pisania będzie rozpoznawalny, więc pomysł taki: rób to za każdym razem inaczej ;)

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Aha, rozumiem. Jeszcze jedno pytanie, chodzi o post. Bo mam bloga na blogspocie i teraz

mojastrona.blogspot/slowo-kluczowe - tak mam pierwszego posta

jak teraz dodac drugiego posta ?

mojastrona.blogspot/slowo-kluczowe-i-slowo-powiazane ?

czy może być jakieś irrelevant ?

Osobiście mam wrażenie, że dawanie linków do Wiki i innych serwisów "dla niepoznaki" to kompletny bezsens. Myślicie, że G robi jakąś white listę stron albo uznaje, że do jednych można linkować do drugich nie?

Toż to tylko algorytm nie może być zbyt "mądry" bo do przemielenia ma przecież w h.... stron każdego dnia. Panowie poszukajcie sobie w necie gdzieś ostatnio było info, że jakaś grupka ludzi napisała ai do rozwiązywania nawet 99% ReCaptchy (są filmiki z tego) - tylko, że wymagało to połączenia iluś tam maszyn. Skoro reCaptcha to taki problem to myślicie, że G... wszystko będzie wiedziało odnośnie strony a także samo "oceni" idealnie stronę? Bo ja w to wątpię.

Co do artykułów - napisz tak żeby wyglądał jak dla zwykłych użytkowników i tyle. A jak chcesz upchnąć link to wymyśl cokolwiek co nie będzie schematyczne. Jako rozwinięcie tematu, jako źródło/bibliografia etc.

• 2 tygodnie później...

Dzięki za wszytkie podpowiedzi.

No cóż zainwestowałem troche pieniędzy w teksty ale moje pierwsze zaplecze wygłada za bardzo na zaplecze. Z tego co wiem przecież google chce żeby rekolamować swoją i zaplecze jak najbardziej jest wskazane - tak mówi Matt. Ale właśnie chyba blefuje albo nie mówi całej prawdy. Być może jest tak że google oczekuje też wejśc z reklam adwords, kilka bezpiecznych punktów przeciwko wykryciu przez google nianaturalnych backlinków.

Jakim waszym zdaniem jest najbezpieczniej pozycjonować ?

Mam domene prawie rok i nie pozycjonowałem jej jeszcze niczym więcej niż VIMEO , YT i bubblews. Choć to ostatnie już nie działa jak wcześniej.

Teraz kupiłem blog guest post i jak na razie improvment jest. Co jeszcze do tego ? :

Social Signals

Web 2.0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności