Skocz do zawartości

DDoS atak poprzez wp-admin/admin-ajax.php

Kesera

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio jakieś boty próbują mi shakować stronę poprzez

wp-admin/admin-ajax.php

co znaczącą obciąża moją stronę i w efekcie wygląda to jak atak DDoS. Plik ten jest używany przez pluginy więc nie można go całkowicie zablokować. Zmiana nazwy też nie pomaga bo ścieżka jest wyświetlana przez pluginy w źródle strony. Dodałem kod do pliku który rejestruje adresy IP a następnie wyciągam te IP które odpytały admin-ajax.php 200+ razy i zapisuję do .htaccess, niestety botów jest coraz więcej dlatego szukam jakiegoś automatycznego i działającego rozwiązania które będzie blokowało IP ale też dawało możliwość usunięcia IP prawdziwych userów jeśli zostali zablokowani przez przypadek.

Jaki serwer? Wiem jak to zrobić zabezpieczenie wp-admin na AZ i Home.pl

Na AZ .htaccess do wp-admin:

<Files *>

Order allow,deny

Allow from twoje IP

</Files>

Na Home.pl .htaccess do wp-admin:

AuthUserFile /dev/null

AuthGroupFile /dev/null

AuthName "Example Access Control"

AuthType Basic

<Limit GET>

Order Deny,Allow

Deny from all

Allow from Twoje IP

</Limit>

Działają na 100% powodują 403 forbidden w obu przypadkach

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności