Skocz do zawartości

Wzrost kosztów pozycjonowania - dyskusja

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

Mijają latka a konkurencja wciąż oferty "za 50zł" przebija

No i za tym idzie wprost proporcjonalny ilości zapytań od tych którzy skorzystali z tej oferty :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No chyba że każdy z pozycjonerów ma określoną, niewielką ilość klientów którym robi strony, nie dotyka go zmiana algorytmu, jeździ na imprezki sponsorowane przez klientów itp jak to kiedyś opowiadał Berbant hehe.. z całym szacunkiem do niego

Beerbant nie bierze klientów jak leci - jak klient nie rozumie, że ma współpracować z Beerbantem to otrzymuje czytelną i jasną informację, że konkurencja w tym przedziale cenowym i z takim zaangażowaniem z całą pewnością zrobi go "lepiej" ;) .

PS

spostrzegawczość , umiejętność wyciągania logicznych i trafnych wniosków to podstawa w SEO - tak nawiązując do "wkrętu" jak to niby coś kiedyś Beerbant opowiadał :D

bo w kolejce czekają tłumy kolejnych do wykiwania i interes się kręci aż miło...

Tylko zwróć uwagę, że obecnie znacznie skrócił czas "wylotu" z SERPów oraz ilość tych "wylotów" co też ma swoje przełożenie ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tylko zwróć uwagę, że obecnie znacznie skrócił czas "wylotu" z SERPów oraz ilość tych "wylotów" co też ma swoje przełożenie ;)

no ja tak sobie obserwuję kilku takich co nówki napierdzielają rotacją aż miło i...no póki co tych wylotów nie widać :) wręcz przeciwnie włażą w top'y jak w masełko :)

Ale jak mają rozliczanie dzienne za pozycję i jedyna ich "praca" to wklepanie URLi i fraz w panelu swl'a oraz kliknięcie "Ok" to powodów do narzekań raczej i tak nie mają.

no póki co tych wylotów nie widać

Z naciskiem i akcentem na "póki co" :D

Nie ma co narzekać, zwróć uwagę, że narzekają właśnie głównie ci od swli i katalożków ;)

w teorii to tak pięknie brzmi i można tu sobie na forum różne rzeczy wypisywać.

Nikt przecież nie napisał, że to łatwo przychodzi. Trzeba się napracować, niestety.

Już nie wystarczy sam automat, trzeba jeszcze coś dodać. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie ma co narzekać, zwróć uwagę, że narzekają właśnie głównie ci od swli i katalożków ;)

wręcz przeciwnie włażą w top'y jak w masełko :)

Hehe, nie ma to jak obrócenie kota do góry ogonem. Ja tam widzę, że narzekają głównie Ci co nie mają efektów z "ręcznego" trzepania wartościowych profili :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Już nie wystarczy sam automat, trzeba jeszcze coś dodać. :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Proszę, nasz guru SEO nawet wie kto czym i co robi wrzycając do jednego wora ;)

Ja tam widzę co innego - że ci od swli śmieją się z kolejnych updatów.

A może ktoś z nich dopalił by jakąś stronkę o robieniu zdjęć truskawką na talerzu i pokazał czy swle dają radę przechwałką guru SEO ;)

nawet wie kto czym i co robi wrzycając do jednego wora

Jak się siedzi w tym od 9 lat to się co nie co wie

A może ktoś z nich dopalił by jakąś stronkę o robieniu zdjęć truskawką na talerzu i pokazał czy swle dają radę przechwałką guru SEO

Wolałbym aby poprawił sobie pampersy bo co najwyżej może pokazać "na rzadko" ....

w teorii to tak pięknie brzmi i można tu sobie na forum różne rzeczy wypisywać.

Tak, brzmi pięknie, ale to nie znaczy, że jest to łatwe zadanie i że każda propozycja przedstawiona klientowi spotka się z jego akceptacją.

Jak wcześniej wspomniałam, dla klienta, np. istniejącego od wielu lat sklepu internetowego, nie są ważne same wysokie pozycje, tylko konkretny efekt w postaci konwertującego ruchu na stronie. A ten uzyska on nie tylko z SEO, ale z wielu źródeł, dlatego tym łatwej jest o namówienie go na dodatkowe akcje marketingowe, które da się połączyć z korzyściami SEO.

w tym oczywiście u tych słynnych co niedawno przeszli na "złą" stronę mocy

A zła strona mocy to?

Klienta coraz częściej interesuje to by nie miał problemów przy pozycjonowaniu jego witryny. Kiedyś liczył się tylko efekt nieważne jak osiągnięty:)

Z drugiej strony ja sprowadzam ruch, ale to od klienta zależy co dalej i czy jego towar jest najlepszy, a odwiedzający wybierze jego ofertę. Na to wpływu raczej nie masz.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności