Skocz do zawartości

SpyWords - serwis analizy konkurencji w wynikach wyszukiwania i AdWords

SpyWords

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!

Mamy przyjemność przedstawić Państwu innowacyjny serwis służący do analizy konkurencji w reklamie kontekstowej AdWords i organicznych wynikach wyszukiwania Google - SpyWords!

SpyWords dzięki zastosowaniu unikalnych algorytmów gromadzenia danych dostarcza fachowcom w dziedzinie marketingu

internetowego terabajty unikalnych informacji w celu analizy i optymalizacji kampanii reklam kontekstowych i SEO.

Oferujemy Państwu trzy wygodne i efektywne narzędzia do analizy konkurencji i doboru słów kluczowych:

Analiza konkurencji:

Za pomocą analizy konkurencji będą mogli Państwo otrzymać pełną listę konkurencyjnych witryn w reklamie kontekstowej i w wyszukiwarce, tzn. domen, które posiadają zbieżność z Twoją według określonych słów kluczowych.

Wystarczy wprowadzić frazę lub nazwę domeny aby dowiedzieć się wszystkiego o konkurencji:

- frazy kluczowe

- teksty i pozycje ogłoszeń

- orientacyjny budżet

- liczbę wyszukiwań

- pozycje w organicznych wynikach wyszukiwania Google i ruch na stronie.

5zre.png

Walka domen:

Dane narzędzie pozwala w kilka sekund przeprowadzić grupową analizę porównawczą konkurencyjnych serwisów internetowych,

np. dowiedzieć się jakie efektywne słowa kluczowe zostały pominięte w Twojej kampanii reklamowej bądź pozycjonowaniu.

Otrzymane informacje pozwalają na porównananie kluczowych wskaźników za pomocą przejrzystych diagramów.

ik4k.png

Wybór słów kluczowych:

Wykorzystując inteligentny dobór słów kluczowych SpyWords, będziesz mógł dobrać tylko najlepsze i sprawdzone czasem frazy w Twoim segmencie biznesu w kilka minut.

9szv.png

Więcej informacji uzyskają Państwo bezpośrednio w naszym serwisie.

Płatna wersja serwisu pojawi się za 3-4 tygodnie. Do tego czasu planujemy rozbudować naszą bazę słów kluczowych do 12-15 milionów zapytań.

Niedługo po wyjściu pełnocennej wersji uruchomiony zostanie program partnerski z hojnymi wynagrodzeniami i interfejs API.

Będziemy bardzo wdzięczni za Państwa opinie i sugestie odnośnie rozwoju funkcjonalności serwisu!

Zapraszamy serdecznie do rejestracji i życzymy owocnej pracy z serwisem!

P.S. Nie ma żadnych ograniczeń! Korzystanie z serwisu SpyWords jest zupełnie darmowe. Na razie ;)

Zrobiłem porównanie dla dwóch serwisów w tym kolegi który korzysta z adwors i wyniki z porównania są z "kosmosu" :zeby:

.... a już miałem bardzo dobre zdanie na temat systemu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zrobiłem porównanie dla dwóch serwisów w tym kolegi który korzysta z adwors i wyniki z porównania są z "kosmosu" :zeby:

.... a już miałem bardzo dobre zdanie na temat systemu.

Witamy!

Jakie mianowicie parametry wydają się Panu "z kosmosu" ? :)

Postaramy się odpowiedzieć podając zarazem informacje w jaki sposób generujemy dane.

Porównałem dwie firmy z tej samej branży jedna jest mojego kolegi, więc wiem co w trawie piszczy .

niezgodnosc.jpg

Nie sadzę, że konkurent płaci tyle za adwords, bo nie "świeci cały czas" do tego było by to raczej nieopłacalne, choć w kwestii kwoty tej wyższej nie mam danych, ale co rzuca się w oczy to nieproporcjonalnie mała liczba odsłon 1 vs 2 przy tak znacznie wyższym budżecie i pozycji w reklamach.

:olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dziękujemy za uwagi! Bardzo to cenimy ;)

Ocena ruchu i budżetu wykonywana jest raz w miesiącu dla tych słów kluczowych, które wyśledził nasz serwis.

Jeżeli chodzi o budżety - dane metryki wyliczane są na podstawie danych o częstotliwości słów kluczowych, CPC i CTR odpowiadających pozycjom w wynikach wyszukiwania/kontekście.

Należy rozumieć, że te dane przedstawiają sobą przypuszczalne metryki (a nie absolutne) dla porównania kilku domen (formuła jest taka sama dla wszystkich).

Dane mogą się różnić od rzeczywistej statystyki, ale dają możliwość orientacji w celu dalszej analizy i oceny.

Rzeczywiste dane można otrzymać tylko i wyłącznie włamując się do kont Adwords i Analytics użytkowników, ale my się tym nie zajmujemy :)

Aby przybliżyć otrzymane dane do bardziej realnych wskaźników, rekomendujemy wyliczyć średni błąd średniej i zastosować go dla konkurencji - w ten sposób otrzymają Państwo statystyki bardziej zbliżone do realnych.

Dane mogą się różnić od rzeczywistej statystyki, ale dają możliwość orientacji w celu dalszej analizy i oceny.

Owszem dane mogą się różnić, ale nie o ~1000 % co wynika z podanego przeze mnie przykładu i to samo zauważył Kolega zoozool.

Branża jaką sprawdzałem jest branżą sezonowa, więc miesiąc temu i teraz jest właśnie ten sezon co za tym idzie podobne nakłady na reklamy. IMHO na dzień dzisiejszy uważam, że nie można zastosować tego systemu do "produkcyjnych" porównań.

_ Z mojej strony to wszystko _

Oczywiście życzę sukcesów, bo koncepcja wydaje mi się nowatorska ...

Dobry wieczór.

@PHP != BHP

Przypominamy, że to wersja beta ;)

Nikogo nie zmuszamy do korzystania z naszego serwisu. Zawsze mogą Państwo znaleźć jakąś alternatywę, jeżeli taka w ogóle istnieje :)

Generalnie dziękujemy za informację, a raczej słowa krytyki. Popracujemy nad tym!

Nikogo nie zmuszamy do korzystania z naszego serwisu. Zawsze mogą Państwo znaleźć jakąś alternatywę, jeżeli taka w ogóle istnieje :)

Ja sobie serwis próbuje, porównań nie robiłem, ale na Boga! Nigdy nie pisz jak nieudana primadonna. Gadanie o niezmuszaniu do korzystania, to wygląda raczej na bezsilność, a nie poczucie własnej wartości. A w ogóle powodzenie z twojej strony tego przedsięwzięcia zależy od innych, więc ugryź się lepiej w język, a nie pisz tak jak kiedyś jedna osoba zwykła odpowiadać na wątpliwości i problemu. I piszę to bardziej z sympatii niż złośliwości.

A tak w ogóle to programy, którymi takie rzeczy można robić, w mniejszym lub większym stopniu, to się znajdą.

budzetceneo.jpg

Prawda czy fałsz?

Ja myślę że autor musi najpierw dopracować algo a później zaprezentować narzędzie najlepij w tym dziale :

https://www.forum.optymalizacja.com/forum/68-przedsiewziecia-forumowiczow/

Bo na razie działanie tego czegoś ma margines błędu 1000%, co jest całkowicie bez sensu.

Ja myślę że autor musi najpierw dopracować

I pogodzić się z, że narzędzie jest wadliwe Zamiast:

Nikogo nie zmuszamy do korzystania z naszego serwisu. Zawsze mogą Państwo znaleźć jakąś alternatywę, jeżeli taka w ogóle istnieje

ale na Boga! Nigdy nie pisz jak nieudana primadonna. Gadanie o niezmuszaniu do korzystania, to wygląda raczej na bezsilność, a nie poczucie własnej wartości

Zasada działania wyliczeń orientacyjnego budżetu jest następująca:

bierzemy frazę, częstotliwość, CPC i orientacyjny CTR w % dla pozycji danego ogłoszenia.

Następnie mnożymy te parametry i otrzymujemy dane odnośnie orientacyjnego budżetu i ruchu na stronie dla każdego słowa kluczowego domeny zgodnie z jego pozycjami w wynikach wyszukiwania i reklamie kontekstowej.

Dalej sumujemy dla wszystkich słów, które udało się wyśledzić dla danej domeny.

Google daje zawyżone oceny jeżeli chodzi o liczbę wyszukiwań. Gdy dostajemy informację, że jest to powiedzmy 10tys. wyszukiwań per miesiąc, w rzeczywistości może to być liczba równa 5000, w niektórych przypadkach może to być nawet 1000. Tego nigdy się nie dowiemy.

Jeżeli posiadają Państwo zgodne z prawem źródła, gdzie można otrzymać dokładną informację o danym parametrze, bądź mogą Państwo zaoferować skuteczniejszą formułę wyliczeń - z przyjemnością ją przetestujemy a w rezultacie wprowadzimy! Właśnie dlatego serwis został uruchomiony w trybie testowym - każde Państwa informacje i sugestie są brane pod uwagę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności