Skocz do zawartości

Nazwa.pl i Sunrise System łączą siły

wspolczynnik

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie dlatego, że śmiałem rozpowszechnić to jakie dają frazy mam proces inni którzy pisali o tym zesrali się w gacie i pousuwali wpisy o SS ;)

O ile mi wiadomo to proces masz z innego paragrafu, proces karny zagrożony pozbawieniem wolności. Sprostuj mnie jeśli siE mylę.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak zobaczyłem temat posta to myślałem, że to żart:) A widzę, że jednak to prawda - dobrze, że 2-3 miesiące temu zrezygnowałem całkowicie z serwerów nazwy i przeszedłem do superhost.pl.

Źle Ci wiadomo, założyli sprawę z KK a nie z oskarżenia prywatnego w celu uniknięciaq kosztów , poza tym jednym z zarzutów jest jakobym rozgłaszał nieprawdziwe informacje własnie dokładnie w temacie narzucania/sugerowania klientom fraz z zerowymi i bardzo niskimi odwiedzinami ...

Sprostuj mnie jeśli siE mylę.

Ponadto wniesienie sprawy cywilnej przed sprawą karną in concreto może stanowić większe ryzyko przegranej i pokrycia kosztów (wpisowych, kosztów postępowania strony przeciwnej i ustanowionych pełnimocników). Co prawda prywatny akt oskarżenia również podlega opłacie 300zł (można wnioskować o zwolnienie z tych kosztów)- ale są to całkowite koszta sądowe wchodzi w grę jeszcze pokrycie kosztów ustanowionych przez stronę obrońców i pełnomocników w przypadku w razie uniewinnienia oskarżonego- art. 616 par 1 pkt 2 k.p.k..

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W każdym bądź razie nie będę się szczypał i sąd bedzie miał kupę dowodów do sprawdzenia a po sprawie SS be3dzie miało małą niespodziankę ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zatem, dobrze pamiętałem, że to jest proces karny zagrożony pozbawieniem wolności.

Pamiętałeś może i dobrze ale źle zinterpretowałeś "rozpowszechnianie i zniesławienie" bo

to proces masz z innego paragrafu

Art. 212

§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,

podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,

§ 2 - dał im możliwość wstąpienia na drogę karną a mi dał inną możliwość po procesie i w jego trakcie ;)

Nie wiem co wy tego SS się tak uczepiliście, że robią frazy które nie przynoszą ruchu. Oferują pozycjonowanie danych fraz, wywiązują się z umowy, biorą kasę i tyle w temacie. W każdej branży robi się klienta w balona, jeśli ktoś się na to godzi to w czym problem?

@faktor.biz - gimbusy robią lepsze zaplecza a SS robi kase. To nie konkurs piękności.

Oferują pozycjonowanie danych fraz, wywiązują się z umowy, biorą kasę i tyle w temacie

Zapytaj 10 osób dowolnie wybranych dlaczego zamawiają usługę która nazywa sie "pozycjonowanie" / SEO

W każdej branży robi się klienta w balona, jeśli ktoś się na to godzi to w czym problem?

Tego nawet nie ma co komentować bo logika wypowiedzi wręcz porażająca ....

No ale tak to już jest, że trzeba "doświadczyć na własnej skórze" aby rozszerzyć punkt widzenia :)

KungFu ale ta firma jest nastawiona na zysk a nie uczucia. Ty masz inne podejście i ok, SS ma inne i ok. Świata nie zmienisz. Każdy może zrobić mały wywiad o firmie/usłudze przed podpisaniem umowy, ale jak ktoś łyka wszystko co marketerzy powiedzą a później płacze to sorry.

Beerbant miałem na myśli ludzi którzy łykają wszystko bez zastanowienia, zaznajomienia się z tematem czyli nieświadomych. Taki klient na własne życzenie daje się cmokać. Tak jest wszędzie jak nie zapoznasz się z danym produktem/usługą to jest duża szansa że wybierzesz źle opierając się tylko na słowach marketera.

Zapytaj 10 osób dowolnie wybranych dlaczego zamawiają usługę która nazywa sie "pozycjonowanie" / SEO

Jakbym zapytał klientów SS to pewnie odpowiedzieliby żeby być na pierwszej stronie wyników wyszukiwania.

Krzysiek wiesz że Cie lubię, ale już pisałem zobacz : duże firmy, korporacje nie kierują się uczuciami jak robią coś charytatywnie to zazwyczaj to nic innego jak darmowa reklama. Jeśli firma A tworze ofertę a firma ( osoba) B ją własno-ręcznie podpisuje to ciężko znalezc coś co zrobili niezgodnie z prawem. Można to wszytko rozpatrywać w płaszczyźnie etyki biznesowej, ale naprawdę nie znam dużych firm co takiej etyki przestrzegają, zobacz duże korpo kradną jeden od drugiego patenty ( są wyroki), robią negatywne kompanie reklamowe. W schematach elektronicznych używają na przykład kondensatorów które za 2 lata po-prosto wysychają i tzreba kupić nowy telefon, telewizor, pralkę, monitor. 15 lat temu byli wstanie zrobić samochód W124 który bez problemu miał przebieg 1 000 000 km bez większych napraw , a teraz najnowocześniejsze samochody nawet nie zbliżają się do tej poprzeczki - przypadek> jasne że nie teraz wiele firm dopłaca do samochodu aby pożnij odbić to na serwisach.

Rozumiem twoje pobudki, rozterki moralne i żałuje że ludzi które maja jakieś wartości moralne jest coraz mniej, ale na SS temat nie zamyka się. Jest na przykład firma SEO ze śląska co pisze emaili do sklepów internetowych pokazują jakieś linki i mówią że to na 100% ban i oferują swoje usługi, czy to pod względem moralnym jest lepiej? Uważam że gorzej, ale czy to niezgodne z prawem? Chyba nie

Chyba trzeba będzie wreszcie usunąć po 6 latach stronę z nazwa.pl

Max, problem w tym, że SS świadomie reklamuje się jako firma zwiększająca przychód ze strony a nic nie robi oprócz wystawiania faktur. Akceptowanie takiego modelu biznesowego (faktycznie oszukańczego) jest złe, ponieważ pośrednio popiera wyzysk (świadome oszuki.wanie) ludzi.

Max, wolność to nie dowolność. I dzięki Bogu jest taki Beer, który choć trochę tępi te szuje!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Krzysiek wiesz że Cie lubię, ale już pisałem zobacz : duże firmy, korporacje nie kierują się uczuciami jak robią coś charytatywnie to zazwyczaj to nic innego jak darmowa reklama. Jeśli firma A tworze ofertę a firma ( osoba) B ją własno-ręcznie podpisuje to ciężko znalezc coś co zrobili niezgodnie z prawem.

Maxiu ale w kwestii umów i spraw formalnych prawie sie zgadzamy , osobna kwestią jest natomiast doprowadzenie do podpisania niekorzystnej umowy i w/g mnie nie można się zasłaniać tym , że niby umowa została zrealizowana skoro są pewne niejasności (które mam nadzieję wyjaśnić i udowodnić przed sądem) .

Dla mnie jest to rzecz porównywalna do przypadków kredytów bankowych kiedy to ludzie budzili sie z ręką w nocniku bo okazywało się , że "było drobnym druczkiem" . Podobnie działa wielu naciągaczy którzy działają "zgodnie z prawem" . W tym konkretnym przypadku jest bardzo dużo manipulacji i wprowadzania w błąd klientów, niestety dopiero jak sie rozpocznie sprawa zacznę je udostępniać bo wcześniej nie zamierzam zdradzać tego co mam ;).

ale na SS temat nie zamyka się.

Ależ oczywiście, ze się nie zamyka, ale skoro mam okazje zainicjować pewien proces oczyszczania szamba to czemu nie ? Nie znam się na lekach, mogę się jedynie domyślać jak nas rypią w tyłek lekarze i firmy farmaceutyczne, czy nie znam się na zawiłościach finansowych aby wykazać jak jesteśmy rypani przez instytucje finansowe dlatego mogę zająć się tylko tym na czym trochę się znam.

Wiem, że nie jest to na rękę wielu osobom zajmującym się pozycjonowaniem ale szczerze mi to kalafiorem , uważam, że takie "godzenie się" na dymanie wszystkich przez wszystkich tym właśnie wszystkim na zdrowie nie wychodzi :D.

Poza tym wkurw***ia mnie takie podejście na zasadzie "aby tylko wydymać"

Jest na przykład firma SEO ze śląska co pisze emaili do sklepów internetowych pokazują jakieś linki i mówią że to na 100% ban i oferują swoje usługi, czy to pod względem moralnym jest lepiej?

Ale właśnie dokładnie to samo robiło SS i ten temat też będzie poruszany w sprawie bo zarzucili mi, że to nieprawda ;) także to też nagłośnię (z resztą już nagłaśniałem bo takie podpierd***lanie firmy przez drugą firmę też nie jest dla mnie fair).

Beerbant miałem na myśli ludzi którzy łykają wszystko bez zastanowienia, zaznajomienia się z tematem czyli nieświadomych.

A co powiesz o klientach wprowadzanych w błąd ?? Też "na własne życzenie" ??

Jakbym zapytał klientów SS to pewnie odpowiedzieliby żeby być na pierwszej stronie wyników wyszukiwania

To najpierw zapytaj potem bądź pewny ;)

W erze not provided ss będzie mieć z górki bo nie wskaże się po jakim słowie ktoś wszedł. GWT niewiele pokaże i za dokładne nie jest...

To tylko trochę skomplikuje, problem leży gdzieś indziej - we wprowadzaniu klientó w błąd przedstawiając im dane fraz dla dopasowania ogólnego i wmawianie im, że tylu ludzi wpisuje te frazę w szukajkę podczas gdy dla dopasowania szczegółowego narzędzie pokazuje 0 (słownie zero)

Uważam że gorzej, ale czy to niezgodne z prawem? Chyba nie

Myślę, że jeżeli oferuje się usługi na niższym poziomie niż te które się krytykuje to nie jest fair. Co do prawa nie wypowiem się jeszcze z wiadomych przyczym, rozpocznę cykl publikacji jak ruszy proces :D

Taki klient na własne życzenie daje się cmokać.

Przedstawię Tobie konkretny przykład - w umowie SS ma rozliczanie się za pozycje dla fraz od top 10 w górę. W umowie jest , że wyniki są weryfikowane w Google.pl

Klient podpisał umowę (pal licho inne fragmenty umowy) , teraz dostaje fakturę (czasami niemałą , wchodzi w Google , sprawdza pozycje i nie widzi ich a w skanach od SS pokazują mu pozycje dla strony w TOP 5.

Płaci za frazy które pokazują się wysoko w wynikach jedynie w Pipkach Dolnych bo tam ma swoja siedzibę, podczas gdy on prowadzi biznes internetowy i oferuje usługi/towary na całą Polskę.

Uważasz, że klient powinien znać się na geo, różnych wynikach dla logowanych/niezalogowanych uwzględniających historię / nie uwzględniających ??? Dla Ciebie i wielu innych klient powinien mieć większą wiedzę od niektórych oferujących usługi SEO ? Czy dobrze rozumiem ? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności